Попереджений значить озброєний. Список продуктів, які особливо небезпечні влітку.
Всі ми добре знаємо, що літо – це пора, коли можна їсти овочі та фрукти у необмеженій кількості. Але, якщо неправильно зберігати продукти харчування, можна зіткнутися з неприємними, котрий іноді небезпечними, наслідками для організму.
Щоб останній місяць літа пройшов без проблем, ми зібрали список продуктів, з якими потрібно бути максимально обережними.
У цю категорію входять усі фрукти та овочі без винятку. Небезпека полягає в тому, що вони перегріваються на сонці та починають гнити. Особливу увагу приділяйте кавунам та диням. Такі продукти можуть спричинити сильне харчове отруєння.
симптоми: біль у шлунку, особливо після їжі, розлад чи нудота. Якщо ви помітили висипання на тілі — звертайтеся до лікаря, це явна ознака отруєння нітратним кавуном або динею.
Як уникнути: ретельно переглядати кожен овоч чи фрукт, який ви плануєте купувати. Не важливо, ви робите покупки на ринку або в супермаркеті, це правило діє скрізь. Також добре промивайте продукти перед вживанням.
Ці продукти можуть стати вкрай небезпечними для вашого здоров’я влітку. При дії високої температури на шкаралупу яйця, там з’являються бактерії сальмонели. А ми всі чули про це кишкове захворювання!
симптоми: ознаки з’являються через 7-8 годин після вживання яєць. Є нудота і висока температура.
Як уникнути: купувати лише свіжі яйця, вони не повинні лежати понад 5 днів. Мити яйця категорично заборонено – треба розбивати їх сухими.
Цього літа риба та суші потрапили до категорії заборонених продуктів через бактерії, які викликають ботулізм.
Читайте також: НАУКОВО ДОКАЗАНО: 7 ПРОДУКТІВ, ЯКІ ПІГРУЮТЬ НАСТРОЮ
симптоми: розлад шлунка, нудота та висока температура.
Як уникнути: купувати рибу лише у спеціалізованих магазинах чи супермаркетах. Добре проварюйте, просмажуйте та тушкуйте рибу, щоб усі бактерії були знищені за допомогою термальної обробки. А ось від суші краще відмовитись на літній період.
Найскладніше це правильно вибрати гриби. Їх дуже небезпечно купувати «з рук», не маючи підтвердження, що вони не отруйні.
симптоми: виявляються вже за 20 хвилин після вживання. Гострий біль у животі, запаморочення, холодний піт та рідкісний пульс.
Як уникнути: краще не купувати гриби у бабусь або у придорожніх лотках. Якщо ви самі збирали гриби, то краще сім разів переконатися, що вони їстівні. А ще краще вибирати альтернативу із супермаркету у вигляді шампіньйонів.
Читайте також: 5 ІДЕЙ СМУЗІ ДЛЯ ЗМІЦНЕННЯ ІМУНІТЕТУ
Влітку все готують шашлик, але потрібно бути гранично обережним із м’ясом у цю пору. Отруїтися зіпсованим м’ясом набагато легше, ніж вам здається!
симптоми: нудота та тяжкість у шлунку. Також піднімається температура до 38 градусів.
Як уникнути: не купуйте вже замариноване м’ясо у магазині, краще маринувати самостійно. Добре просмажуйте м’ясо.
Фото:stocksnap.io