UA
RU

Піклуємося про здоров'я: 4 характеристики якісного шоколаду

Редагувати переклад
Якщо ви надзвичайно полюбляєте шоколад та турбуєтеся про стан вашого здоров'я, то, мабуть, неодноразово задумувалися над тим, які складові натурального та корисного шоколаду.

Піклуємося про здоров'я: 4 характеристики якісного шоколаду-Фото 1

Головна проблема у вирішенні цього питання полягає в тому, що існує безліч виробників, різних компонентів та цінової політики.

Той, хто свідомо підходить до свого вибору, бажає захистити собі від неякісного шоколаду та недаремно використати свій час та кошти, піклуючись про себе, перш за все, досконало розбереться в цьому, здавалося б, складному харчуванні.

Дана стаття допоможе вам зрозуміти, які характеристики справжнього та якісного шоколаду та на що першочергово варто звертати увагу при виборі, щоб ви отримали приємне задоволення після покупки, насолодилися неповторним смаком та зберегли своє здоров'я.

є чотири характеристики якісного шоколаду: склад, примішки, зовнішній вигляд, термін зберігання.

Піклуємося про здоров'я: 4 характеристики якісного шоколаду-Фото 2

Склад

Невід'ємними складовими справжнього шоколаду є: какао-масло, какао терте, цукор та лецитин. Всі ці компоненти входять до натурального складу шоколаду та мають бути вказані на упаковці.

Надзвичайно важливу роль у даному продукті відіграє. какао-масло. І чим більше його кількість у шоколаді, тим він корисніший. Цей інгредієнт є сильним природним антиоксидантом, який знижує кількість холестерину в крові та допомагає покращити настрій.

Какао терті додає шоколаду гіркого смаку та є джерелом магнію, витамину B2, залізу, цинку, марганцю, калію, фосфору.

Читайте також: 5 ПРИЧИН, ЧОМУ ШОКОЛАД КОРИСНИЙ ДЛЯ ЗДОРОВ'Я

Також, до складу справжнього шоколаду лецитин, який використовується для кращого змішування основних складових та значно покращує процес роботи з даним продуктом.

Невелика кількість цукру та ванілі входити до стандартів якісного шоколаду та, за наявності, вказується на упаковці.

Завжди звертайте увагу на порядок компонентів у складі. Спочатку пишуть інгредієнти, яких у продукті найбільше. 

Піклуємося про здоров'я: 4 характеристики якісного шоколаду-Фото 3

Домішки

Досить часто, недобросовісні виробники для того, щоб здешевити свій продукт, замінюють натуральну олію какао, маслами рослинного походження, наприклад, пальмовим чи кокосовим, які здатні руйнувати кров'яні судини людини. Або ж додають какао-порошок, який є, по суті, відходом переробки какао-бобів, бо це кінцевий продукт після віджимання какао-масла.

Іноді, недосипають у шоколад і какао, використовуючи замість нього сою. І, звичайно, в даному випадку, цей продукт позбавляється відповідної якості, користі та смаку.

Піклуємося про здоров'я: 4 характеристики якісного шоколаду-Фото 4

Зовнішній вигляд

Поверхня шоколадної плитки повинна блищати, не маючи характерних розводів, плям від дотиків та різного роду утворень.

При розломі, ви почуєте характерний звук. Якщо шоколад не хрумтить, це означає, що при виробництві був порушений температурний режим. А «посивіння» сигналізує про неналежні терміни зберігання.

Справжній шоколад повинен приємно танути у роті, а не прилипати до зубів, залишаючи враження, що ви наїлися пластиліну.

Читайте також: РЕЦЕПТ ТИРАМІСУ З ШОКОЛАДНИМ МУСОМ

Піклуємося про здоров'я: 4 характеристики якісного шоколаду-Фото 5

Термін зберігання

Термін зберігання шоколаду залежить від: якості какао-олії, його складу та умов зберігання. Відповідно, чорний шоколад має найдовший термін придатності – до 1-го року, молочний – до 10-ти місяців, білий – до 1-го місяця при температурі від 12 до 20°C і відносній вологості повітря не більше 75%.

Для того, щоб шоколад зберіг свій вигляд, представлений виробником, та був максимально корисним, крім заявлених вище складових, необхідно: тримати його в упаковці та якомога далі від спецій, а також уникати значних перепадів температур при його зберіганні.

Таким чином, якщо ви бажаєте вживати лише якісний шоколад та приділяєте достатньо уваги своєму вибору, а, зокрема, і вашому здоров'ю, то обов'язково дивіться на його склад (какао-масло, какао терте, цукор, лецитин) та зовнішній вигляд , враховуйте виробника та вашу довіру до нього, не забувайте про терміни зберігання та цінуйте свій час та кошти.

І, пам'ятайте, якісний шоколад не може коштувати дешево, якщо він містить лише натуральні компоненти.

Турбуйтеся про себе, обирайте лише той варіант, в якому ви впевнені і хай шоколад приноситиме вам лише приємні відчуття та емоції, вдихає вас творити дива!

Автор: Марина Січкар

Статті на тему