UA
RU

Чому морозиво на сніданок може зробити вас розумнішим

Редагувати переклад

Саме такого висновку дійшли японські вчені.

Морозиво

Ми завжди знали, що морозиво має чарівні властивості. Нарешті, японські вчені після серії експериментів підтвердили наш здогад і заявили, що вживання смачного і холодного десерту на сніданок значно підвищує розумові здібності.

Професор одного з токійських університетів Есіхіко Кога просив своїх піддослідних щоранку після пробудження їсти морозиво, а потім вирішувати розумові завдання. В результаті респонденти, які балували себе солодким, набагато швидше справлялися із завданнями, порівняно з тими, хто їв звичайні продукти.

Японські вчені поки що не можуть пояснити цей феномен і розгадати, чому морозиво сприяє активній мозковій діяльності. А ось британські дієтологи вже припустили, що причиною є глюкоза, яка міститься в десерті і може відкластися зайвими кілограмами на талії. Саме тому лікарі всього світу наполягають на здоровіших сніданках, що включають каші або яйця.

Статті на тему
Моє морозиво: 5 цікавих фактів про улюблений десерт
Рецепт дня: чорничне йогуртове морозиво
Джіджі Хадід розповіла про те, чому любить бургери

Фото: Gettyimages

Статті на тему