Любите біле вино? У нас є хороші новини: доведено, що цей напій корисний для здоров’я.
Ми всі знаємо, що червоне вино має корисні властивості нашого організму. Його невелика кількість чистить судини та покращує роботу серцево-судинної системи. Але що ми знаємо про біле вино? Наша команда розібралася в цьому питанні і знайшла кілька причин, чому варто віддати перевагу келиху білого.
Дослідження, проведене в Ізраїлі, показало біле вино, що покращує обмінні процеси в організмі. Вчені опитали 224 особи, усі з яких не вживали алкоголь, перш ніж брати участь у випробуванні протягом двох років. У ході дослідження вони використали 150 мл червоного або білого вина за вечерею. Виявилося, що незалежно від того, який тип вина пили учасники, користь для здоров’я була очевидною: у них покращився контроль над ліпідами, що призвело до прискорення метаболічних процесів в організмі.
У випадковій вибірці із 1555 респондентів із Західного Нью-Йорка дослідники з Університету Буффало зібрали вичерпну інформацію про те, що біле вино позитивно впливає на роботу легенів. Учасників попросили пройти тестування функції легень, вимірюючи обсяг повітря, яке можна видихнути за один вдих, як природним чином, так і силою. Акцент, зроблений функціонування легких, виявився корисним, і провідні дослідники дійшли висновку, що «поживні речовини у вині відповідальні позитивний вплив на функцію легких».
Одна з переваг, яка відноситься виключно до білого вина, – це велика антиоксидантна здатність порівняно з червоним. Це дивно, тому що фенольний вміст білого вина нижчий, ніж у червоному, а поліфеноли самі по собі є потужними антиоксидантами — але результати дослідження з Барселони показує, що нижчий вміст фенолу в білому вині так само ефективний, як і в червоному. погляду антиоксидантних властивостей.
Зважаючи на ці корисні властивості, можна дозволити собі бокальчик білого за вечерею.
Фото: unsplash.com