UA
RU

Правила здоров'я: як зберігати продукти харчування

Редагувати переклад
Виявляється, є цілий довідник із правильного зберігання продуктів харчування.
Правила здоров'я: як зберігати продукти харчування-Фото 1

Коли ми приходимо з магазину з великими пакетами, набитими всякими смаколиками-корисностями, відразу починаємо все розставляти в холодильник. Так склалося історично, що овочі та фрукти ми одразу кладемо в окрему полицю, м'ясо – у морозилку, а яблука – у кошик для фруктів на столі. Ми це робимо неусвідомлено, адже ми так звикли, та й малюнки-інструкції на полицях у холодильниках допомагають усе правильно розкласти.

Читайте також: КАЖУТЬ Вчені: ЧОМУ НЕ ВАРТО ПИТИ КАВУ НАТОЩАК

Як виявилося, багато продуктів ми зберігаємо неправильно і тому доказ став наукова робота британські вчені з некомерційної організації WRAP. Вони випустили правила та рекомендації щодо зберігання та заморожування продуктів харчування.  

За правилами, температура в холодильній шафі має бути 5 градусів за Цельсієм або менше. Продукти, які повинні бути максимально охолодженими, наприклад м'ясо, необхідно розміщувати на полиці, де зазвичай у нас лежить зелень. А ось фрукти та овочі потрібно зберігати на протилежному боці холодильника, на верхній полиці.

Правила здоров'я: як зберігати продукти харчування-Фото 2

Яблука та апельсини також необхідно зберігати в холодильнику, тому що при дозріванні вони починають втрачати вітамін С, а якщо ці фрукти помістити в холодне місце - сповільнитися втрата корисних компонентів.

Читайте також: НОВИЙ FOOD-ТРЕНД-СУПІНГ: ЯК ОЧИСТИТИ ОРГАНІЗМ І СХУДНІ

Вчені не рекомендують зберігати хліб у холоді. У такому середовищі швидше з'являється цвіль на тісті. Хоча, якщо ви віддаєте перевагу тостовому хлібу, тоді це правило на нього не поширюється.

Картопля також краще зберігати в іншому місці, адже при дії мінусової температури крохмаль перетворюється на цукор. Але відкриття для нас стали помідори — їх також не можна зберігати у холодильнику. Це може вплинути на їх смак та форму.

Правила здоров'я: як зберігати продукти харчування-Фото 3

Ягоди, такі як полуницю, малину, чорницю та диню потрібно тримати поза холодильником доти, доки не почнуть видавати сильний запах. Тільки після цього їх можна поставити у холодильник.

Читайте також: НА ЗАМІТКУ: ГОЛОВНІ FOOD-ТРЕНДИ 2018 РОКУ

Банани та авокадо краще зберігати в кошику для фруктів на столі або морозилці, якщо ви не плануєте їх використовувати найближчим часом.

 

 

Статті на тему