Калій – найважливіший поживний елемент у вашому раціоні, який грає ключову роль у зміцненні м’язів, нормальному функціонуванні нервової системи та здоров’я серця.
Якщо ви не вживатимете достатню кількість калію, а саме 4700 мг на день, це призведе до дефіциту елемента в організмі, втоми, м’язових судом, прискореного серцебиття та запаморочення.
Ви, напевно, чули про те, що банани багаті на калій. У цій смачній ягоді (так-так, банан – це ягода, а не фрукт) міститься 422 мг цієї корисної речовини. Але ми запевняємо вас, що є інші способи отримати потрібну порцію калію. Отже, в яких продуктах є цей важливий для здоров’я елемент?
Нехай солодка картопля та рідкісний гість на нашому столі, але це абсолютно незаслужено. Він містить велику кількість вітамінів, а також 542 мг калію. Ви можете готувати з солодкою картоплею соті, салат або крем-суп. Але найпростіший спосіб — нарізати його скибочками та запекти зі спеціями та оливковою олією.
Ви, напевно, чули про те, що в авокадо багато корисних жирів, але в ньому не менше й іншої «корисності» — калію. 487 міліграмів всього в половинці фрукта! Зараз головний food-тренд – це тости або яйця з авокадо, тому ви будете не тільки здоровою, а й модною.
У зимовий період, коли з фруктами все особливо складно, у вас є чудова та неймовірно корисна альтернатива – сухофрукти. Лікарі радять особливий акцент робити саме на курагу, тому що всього у шести штучках міститься 430 мг калію. Плюс кураги в тому, що її зручно носити із собою у сумці та перекушувати прямо за робочим місцем.
Читайте також: 8 ЗИМОВИХ ФРУКТІВ ДЛЯ ЗМІЦНЕННЯ ІМУНІТЕТУ
Ви знали, що одна миска квасолі дорівнює 541 міліграм калію? Впевнені, що ні. Не соромтеся додавати її до всіх страв, у яких вона буде доречна. Наприклад, у суп чи жарке.
Немає кращої ідеї для перекушування, ніж натуральний йогурт. Він доверху «упакований» вітамінами А, В12, В3, пробіотиками, калієм (579 мг!) та іншими корисними мікроелементами. На щастя, йогурт можна їсти і самостійно, і як заправка до пластівців або салату.
Але ми повинні сказати вам, що говоримо виключно про продукт домашнього приготування, в магазинних пастах не так багато корисних речовин, зате багато цукру. У чверті чашки пасти ви знайдете 669 міліграм калію. Так що якщо вам дуже хочеться з’їсти піцу, ми вигадали вам ідеальне виправдання.
Читайте також: 7 ОВОЧІВ, ЯКІ МОЖУТЬ ЗАМЕНІТИ СУПЕРФУДИ
Існують мільйони способів використовувати шпинат на кухні, починаючи від прикраси бургера і закінчуючи смузі. Ваше рішення буде цілком виправдане – у шпинаті міститься 839 мг калію на одну миску!
Якщо у вас виникає спокуса просто випити пігулку, запам’ятайте, що їжа з високим вмістом калію має інші корисні речовини, а саме клітковину, вітаміни, мінерали та фітохімікати.
Джерело фото: gettyimages.com, unsplash.com