З дитинства нам вселяли, що молочні продукти – кальцій, але не ними єдиними.
Якщо у вас непереносимість лактози, ви проповідуєте веганство або просто не любите молоко, кефір та сир, тоді ми зібрали для вас альтернативні джерела кальцію.
Лікарі рекомендують дорослим до 50 років вживати 1000 міліграм кальцію на день. А в одній невеликій баночці крихт-сардин міститься 350 мг цього самого кальцію. І не будемо забувати про те, що вони також багаті на Омега-3 жирні кислоти, які хороші для шкіри, нігтів і волосся (ну і для здоров’я загалом).
Ще один стереотип родом з дитинства: цитрусові — це джерело вітаміну С. Не заперечуватимемо цей факт, але додамо, що в них є ще один безцінний компонент — кальцій. Так, в одному апельсині міститься 70 міліграм кальцію.
Читайте також: НОВИЙ ТРЕНД В ДОГЛЯДІ ЗА ШКІРОЮ: ЗАСОБИ З ВІТАМІНОМ З
Як ви вже могли здогадатися, інжир – відмінне джерело кальцію, але не тільки – у нього високий рівень вмісту антиоксидантів та клітковини. Якщо ви з’їдатимете близько п’яти сушених інжирин, ваш організм отримуватиме 135 міліграмів кальцію.
Брокколі – наш улюблений хрестоцвітий овоч. Його користь просто неоціненна! У ньому безліч поживних речовин, включаючи вітамін А, магній, цинк та фосфор, ну і, звичайно ж, герой цієї статті – кальцій.
Читайте також: У ЯКИХ ПРОДУКТАХ ЗМІСТ МАГНІЙ
Більшість горіхів містить значну кількість кальцію, але мигдаль – єдиний з них, хто відноситься до лужних продуктів, які, як ви знаєте, нейтралізують кислоту, що надходить в організм із кислотними продуктами.
Білі боби багаті білком, залізом, клітковиною та кальцієм. В одній порції цих бобів міститься приблизно 175 міліграм кальцію. Так що скоріше шукайте рецепти та починайте експериментувати на кухні.
Читайте також: ПРОДУКТИ З НИЗЬКОЮ КАЛОРІЙНІСТЬЮ, ЩО МОЖНА Є У БУДЬ-ЯКИХ КІЛЬКОСТЯХ
Ми вже говорили про одного представника цієї категорії – брокколі, але листових овочів значно більше. У капусті, брюссельській капусті, руколі, кресс-салаті, кропі, петрушці, базиліці, щавлі та латуку практично немає калорій, а от кальцію – достатньо.