Про любов до традицій: бренд вишитого одягу UNA презентує першу колекцію

Редагувати переклад
У першу колекцію UNA увійшли вишиті сукні, а також жіночі та чоловічі сорочки зі 100% натурального льону, оздоблені старовинними ручними техніками. Кольори виробів — традиційні для вишитого одягу: білий, молочний, червоний, синій, зелений та чорний. UNA — новий бренд вишитого одягу, що береже традиції.

Про любов до традицій: бренд вишитого одягу UNA презентує першу колекцію-Фото 1

Ще під час роботи над своїм попереднім проєктом MY SLEEPING GYPSY засновниця UNA Катя Германн зібрала команду майстрів, які володіють ручними техніками оздоблення одягу, що побутували у різних областях України сторіччями. Серед них «збиранки», «мережки», «пухлики» та інші. В асортименті бренду можна знайти вбрання, як для повсякденних луків, так і для особливих подій. Адже вишиванка — це не просто данина традиціям, а невід’ємний елемент гардероба сучасних українців. Місія UNA — давати споживачеві преміальний дизайн за помірну ціну та берегти та множити українські традиції та культуру.

UNA має однойменну героїню бренду, яка є прототипом сучасної українки. 

«Я у журавлиному польоті, у зоряній карпатській ночі, у віршах Лесі та у прозі Ольги, у трипільських трикутниках, у териконах Донбасу, в краплях Дніпра. Я стрімголов біжу зеброю по Асканії Новій і зриваюсь у танець на знаменитих рейвах Подолу. Квітуча та вільна, рухаюсь крізь час та простір, випромінюючи світло та життя», — маніфестує героїня настрій бренду.

Про любов до традицій: бренд вишитого одягу UNA презентує першу колекцію-Фото 2

Про любов до традицій: бренд вишитого одягу UNA презентує першу колекцію-Фото 3

Про любов до традицій: бренд вишитого одягу UNA презентує першу колекцію-Фото 4

Про любов до традицій: бренд вишитого одягу UNA презентує першу колекцію-Фото 5

UNA — це похідне від англійського слова united — об’єднані, а також частинка від слова UкраїNA. Воно символізує українців, що об’єднані територією, самобутньою культурою, любов’ю до української вишиванки. 

«Саме слово “єднання” відносить багатьох з нас у перші місяці війни, коли це почуття стало всеохопним для українського суспільства. Бажання підтримати та у будь-який спосіб захистити себе та тих хто поряд, стали цілющими для нації, що переживала кризу. Це явище є в основі бренду UNA, а місія її героїні полягає у єднанні українців всередині країни та за її межами», — наголошує засновниця бренду. 

UNA — це бренд, створений українцями для українців з любов’ю та гордістю за нашу єдність, стійкість та тяглість традицій. Всі речі UNA виготовляються в Україні. Це сприяє розвитку місцевої економіки та гарантує збереження робочих місць на підприємстві, де більша частина працівників — жінки. Також бренд використовує натуральні матеріали й дотримується сталих практик виготовлення одягу для мінімізації негативного впливу на навколишнє середовище.

Про любов до традицій: бренд вишитого одягу UNA презентує першу колекцію-Фото 6

Про любов до традицій: бренд вишитого одягу UNA презентує першу колекцію-Фото 7

Про любов до традицій: бренд вишитого одягу UNA презентує першу колекцію-Фото 8

Про любов до традицій: бренд вишитого одягу UNA презентує першу колекцію-Фото 9

Про любов до традицій: бренд вишитого одягу UNA презентує першу колекцію-Фото 10

Про любов до традицій: бренд вишитого одягу UNA презентує першу колекцію-Фото 11

Про любов до традицій: бренд вишитого одягу UNA презентує першу колекцію-Фото 12

Читайте також: НА КИЇВЩИНІ ЗАПОЧАТКУВАЛИ ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ДЕНЬ ТРАДИЦІЙНОГО УКРАЇНСЬКОГО ОДЯГУ 

Статті на тему