Уламки в серці: ювелірна колекція прикрас з уламків збитих ракет

Редагувати переклад
Благодійний фонд допомоги військовим Freedom & Humanity, заснований українськими підприємцями в перші місяці повномасштабного вторгнення, представляє благодійну колекцію ювелірних прикрас «Уламки в серці». Кулони та брошки зроблені зі срібла, емалі та уламків російської ракети X-101, збитої силами протиповітряної оборони біля однієї з київських ТЕЦ. Всі гроші з продажу підуть на посилення українського ППО.

Уламки в серці: ювелірна колекція прикрас з уламків збитих ракет-Фото 1

«Ці символічні прикраси можуть стати чудовим подарунком для іноземних партнерів. Спілкуючись з колегами на міжнародних конференціях я відчуваю, що вони не до кінця розуміють, що ми переживаємо щодня і з якими викликами стикаємось. Ювелірна брошка з уламків ворожої ракети — красномовний сувенір з України, який допоможе розповісти про нашу країну. Він і про творчу складову нашої нації, і про здатність перетворювати зло на добро, і про щоденну боротьбу та біль у наших серцях», — каже співзасновниця фонду Анна Білик.

Авторами колекції стали дизайнерка Настя Борко та ювелірки Світлана Лазоряк і Марія Лисак. Всі гроші з продажу цих прикрас підуть на посилення мобільних постів ППО: кулемети, прожектори, тепловізори та лазерні вказівники.

Уламки в серці: ювелірна колекція прикрас з уламків збитих ракет-Фото 2

«Від початку повномасштабного вторгнення наш фонд надає допомогу військовим. Ми забезпечуємо бронежилетами, шоломами, дронами, раціями, обладнанням і медикаментами для мобільних та польових шпиталів. Напередодні зими надзвичайно важливо працювати над посиленням протиповітряної оборони. Прикраси з колекції «Уламки в серці» — це свідки нашого часу. Речі непересічні та унікальні. Їх кількість обмежена. Думаю, в майбутньому їх можна буде продати на аукціоні за великі гроші. А поки що ми сподіваємось, що завдяки ним зможемо швидко закрити збір для наших хлопців з ППО», — каже автор ідеї та співзасновник Freedom & Humanity Вадим Задорожний.

Зараз брошку з червоним серцем можна виграти у благодійній лотереї на сторінці фонду.

Уламки в серці: ювелірна колекція прикрас з уламків збитих ракет-Фото 3

Уламки в серці: ювелірна колекція прикрас з уламків збитих ракет-Фото 4

Читайте також: МИСТЕЦТВО З УЛАМКІВ ВІЙНИ: У СТОЛИЦІ ВІДКРИЛАСЬ ВИСТАВКА АРТОБ’ЄКТІВ, СТВОРЕНИХ З УЛАМКІВ ЗБРОЇ ТА ТЕХНІКИ 

Статті на тему