Тиждень високої моди в Парижі 2024: бренди, за якими варто слідкувати

Редагувати переклад
З 22 по 25 січня у Парижі відбудеться Тиждень високої моди. Протягом цих днів дизайнери представлять кутюрні колекції Весна-Літо 2024. Федерація високої моди оприлюднила розклад Тижня. Цього сезону глядачі побачать 30 показів. Тиждень високої моди відкриє Модний дім Schiaparelli, а завершить — Maison Margiela. Окрім брендів-легенд, підбірка імен, чиї сукні обирають селебріті для червоних хідників і чиї покази варто не залишити без уваги цього сезону.
Тиждень високої моди в Парижі 2024: бренди, за якими варто слідкувати-Фото 1

Фото: instagram/peetdullaert, backstage photography: instagram/elodie_chapuis

Juana Martin

Хуана Мартін стала першою іспанкою, яку Французька федерація кутюр’є (Fédération de la Haute Couture et de la Mode) вибрала для участі у Тижні високої моди у Парижі. Натхненна культурою та традиціями її рідної Кордови, красою фламенко та вишуканістю іспанських авангардистів, дизайнерка поєднує крайності жіночої натури – находити фемінізм у жіночності, а силу у крихкості. Невагомі волани та екстравагантні аксесуари компенсують мінімалізм крою та кольорів.

«Мій кумир – Крістобаль Баленсьяга. Для мене він майстер серед майстрів. Своє натхнення він черпав у культурі Іспанії. Наприклад, на створення білої блузи «від Баленсьяга» його вдохновили бакські рибалки. А драпірівки на рукавах того самого культового пальта-«кокона» створені за мотивами ряс іспанських священиків. Його вдохновлювали костюми королівської знаті та народні кістки, одяг тореарів та танцівників фламенко. Це те що я також намагаюся наслідувати та у своїй моделях одягу«, — усміхається дизайнерка.

Тиждень високої моди в Парижі 2024: бренди, за якими варто слідкувати-Фото 2

Тиждень високої моди в Парижі 2024: бренди, за якими варто слідкувати-Фото 3

Тиждень високої моди в Парижі 2024: бренди, за якими варто слідкувати-Фото 4

Тиждень високої моди в Парижі 2024: бренди, за якими варто слідкувати-Фото 5

Lena Erziak

Lena Erziak — сміливий, кокетливий, гламурний бренд, створений жінками для жінок. Бельгійсько-марокканський фешн дует сестер Ханни та Леона здобув визнання представивши колекцію вишуканих сумок, які отримали визнання у фешоніст та модних критиків. Серед клієнток бренду — Бейонсе, Дженніфер Лопес, Кеті Перрі, Єва Лонгорія, Даян Крюгер та інші.

Дизайнерки Lena Erziak відображають те, як живуть жінки сьогодні — приймаючи «і» в житті: жінка може бути матір’ю «і» коханкою, художницею, лідером, воїном «і» русалкою – без компромісів. Про що вони вголос розповвіли в минулій колекції на Тижні високої моди в Парижі. В якій знайшли відображення і бельгійська стриманість і марокканська богемність, з сильним акцентом на «староголлівудському» гламурі.

Тиждень високої моди в Парижі 2024: бренди, за якими варто слідкувати-Фото 6

Тиждень високої моди в Парижі 2024: бренди, за якими варто слідкувати-Фото 7

Тиждень високої моди в Парижі 2024: бренди, за якими варто слідкувати-Фото 8

Тиждень високої моди в Парижі 2024: бренди, за якими варто слідкувати-Фото 9

 

Gaurav Gupta

«Коли люди бачать мої колекції, вони кажуть: «У вас дуже гарний одяг, але він не дуже індійський», але це не так», — говорить Гупта. «Відчуття плинної форми, максималізму, техніки та майстерності – все це індійське. Я завжди хотів кинути виклик сприйняттю слова «Індія»!».

Після закінчення лондонського коледжу мистецтва та дизайну Central Saint Martins Гупта заснував свій лейбл у 2005 році. Разом з братом вони відкрили п’ять бутіків у Нью-Делі, Калькутті, Мумбаї та Хайдарабаді та здобули любов зірок Боллівуду, індійських світських левиць та наречених.

Майже через 20 років після запуску однойменного бренду індійський модельєр Гаурав Гупта минулого року дебютував на Паризькому тижні високої моди. «Бути дуже концептуальним брендом на традиційному ринку було непросто. За ці роки я знайшов баланс у тому, як створювати концепції, що носяться», — говорить Гупта. Сьогодні скульптурні твори Gaurav Gupta носять зірки світової величини, включаючи Карді Бі, Ліззо та Кайлі Міноуг.

Тиждень високої моди в Парижі 2024: бренди, за якими варто слідкувати-Фото 10

Тиждень високої моди в Парижі 2024: бренди, за якими варто слідкувати-Фото 11

Тиждень високої моди в Парижі 2024: бренди, за якими варто слідкувати-Фото 12

Тиждень високої моди в Парижі 2024: бренди, за якими варто слідкувати-Фото 13

Peet Dullaert

Нідерландський дизайнер Піт Дуллаерт полонив модну громадськість витонченою елегантністю своїх моделей. За словами Дуллаерта, досліджуючи органічні форми та анатомію людини, знайшов відлуння свого всесвіту. Він заснував свій бренд у 23 роки. Кожна модель одягу в його колекціях набуває форми за допомогою драпірування.

На питання, чим надихається дизайнер у роботі, Піт Дуллаерт відповідає: «Мене надихають люди. Абстрактні образи або форми, які говорять з моєю уявою. Я працюю органічно, і форми, комбінації, матеріали у моїй уяві розвиваються однаково. Натхнення з’являється від читання новин і розмов з близькими людьми, які надихають мене особисто. Я завжди читаю про наш світ, про нові відкриття, про проблематичні та політичні речі, які можуть в основному збити мене з розуму. Я думаю, що є творча відповідь на все це, це дуже особисте і певною мірою емоційне».

Тиждень високої моди в Парижі 2024: бренди, за якими варто слідкувати-Фото 14

Фото: instagram/peetdullaert

Фото: пресслужби Méphistophélès production, Peet Dullaert, Gaurav Gupta, Totem Fashion

Читайте також: СПІВАЧКА ЛАНА ДЕЛЬ РЕЙ ЗНЯЛАСЯ У РЕКЛАМІ БІЛИЗНИ SKIMS 

Статті на тему