UA
RU

Тренди весни 2021: все, що потрібно знати про головні тренди нового сезону

Редагувати переклад
Ми готові. Тепер ми по-справжньому готові. До чого? - Запитайте ви. До світових модних тенденцій, сміливих фасонів, яскравих принтів і фарб. І не останню роль у цій готовності зіграла пандемія. Але давайте по порядку.
Ксенія Карпенка

Ксенія Карпенка, дизайнер бренду одягу LOVE, lovefp.com

Пам'ятаю, як під час лекцій у London College of Fashion одногрупниця з Франції поблажливо кивнула на студентку з Москви: « Глянь, без слів видно, що слов'янка. Всі бренди та тренди назовні», — і так по-кіношному Сюзі закотила очі. Через мій британський акцент, Сьюзі не знала, що я також слов'янка, тому вийшло як вийшло. Правда, я мовчати не стала і пояснила, що Франція під час Другої світової війни швидко капітулювала і вдягнулася в діоровський New Look, а ми зробили всю роботу до кінця і виграли війну, при цьому більшість жінок виконувала чоловічу роботу, поки чоловіки були на фронті. Тобто, було не до моди. А далі з гардеробами наших мам трапився радянський союз і модним було те, що можна було знайти в магазинах. Загалом, наші відносини зі світовими трендами та стилем почалися зовсім недавно, а для всього гарного потрібен час. І тут COVID-19 зіграв нам на руку — тривалий карантин та обмеження соціальних контактів прискорили процес на шляху до модних експериментів та стилю. Приходить усвідомлення, що одяг це свого роду емоційна підтримка для жінки. І чим краще ми виглядаємо – тим впевненіше живемо та проходимо стресові періоди.

Як дизайнер одягу скажу, що ще пару трійку років тому, найпродаванішими квітами були яскраві відтінки. Фуксія, наприклад, взагалі висіла мертвим вантажем, незважаючи на те, що стилістично — це простий колір, адже в поєднанні з чорним або білим, створює контрастний і зрозумілий образ. До того ж, всі, хто не може носити яскравий у особи (так зазвичай буває у жінок з низьким контрастом зовнішності і тих, хто не любить денний макіяж) - користуються простим та ефективним стилістичним прийомом "спустити вниз, залишивши у особи компліментарні відтінки". Тобто штани у кольорі фуксія, салатова спідниця, неонові шорти, а в особи залишити компліментарний відтінок білого. І справа зроблена. Але ні, не купували і все. Причин мільйон: страх експериментів, не бажання опинитися в центрі уваги і т.д.
При цьому зараз пандемія підштовхує до модного життя тут і зараз, і приходить розуміння, що мода — це надто несерйозно, щоб серйозно до неї ставитися.
Тому однією з найяскравіших змін у модній весні 2021 буде безліч яскравих фарб, гра на контрастах, яскраві принти — все, що відображає радість і жагу життя. Саме такі колекції показали Prada, Dolce&Gabbana, Versace. Загалом святу бути.
До речі, звернули увагу, що інститут кольору Pantone оголосив два кольори сезону – жовтий та сірий. Жовтий як символ сонця і радість і сірий, як символ спокою. Тобто все те, чого прагнуть у суспільстві.

тренди весни 2021

Читайте також: ПОЧУТТЯ ВИНИ НА ШОПІНГУ АБО ПОВСІМНА ЕКОЛОГІЧНІСТЬ СПОЖИВАННЯ ВИНИ НА ШОПІНГУ АБО ПОВСІМНА ЕКОЛОГІЧНІСТЬ СПОЖИВАННЯ

Як носити яскраві кольори? Якщо починати це робити, то нехай вони будуть акцентними. Наприклад, любите монохром - придбайте яскраве взуття та сумку. Завжди ефектний спосіб виглядати стримано, у своїй не нудно. При цьому яскраві кольори «розмовляють» із навколишніми мовами впевненості. Відмінний вибір, якщо ви збираєтеся на ділову нараду, де відстоюватимете непросте рішення.

Ще один стилістичний прийом із яскравими квітами стосується крою. Що простіше, то краще. У яскравому кольорі важлива якість тканини, а не політ фантазії дизайнера. Складний принт, простий крій дорівнює балансу. Тобто те, чого ми сьогодні модно прагнути.

Другий глобальний напрямок сезону весна-літо 2021 це монохром та пастельні відтінки. Вони продовжують бути на піку популярності. Це довгий тренд, який надовго з нами. Стає не модним бути весь час зайнятим, кудись біжить. У моді – розслабленість. І пастельні відтінки це транслюють. До того ж монохром — це практично, адже це так легко визначити пару кольорів, які личать і формувати функціональний гардероб у цих відтінках. Ось і секрет гардеробу, в якому є що надіти і куди класти. Подивіться на колекції Chloe, Rodarte, Givenchy, Totem – сам спокій та безтурботність.

До того ж, готуючи колекції LOVE, я завжди переглядаю трендбуки, такі собі Fashion-біблії, в яких зібрані всі тренди сезону. І знаєте, яка передмова у сезону 2021? «У моді — все те, у чому почуваєшся собою. Класичні фасони повернулися, адже це функціонально. Практично і красиво тепер йдуть рука об руку». Навіть авангардні дизайнери перестали шити «Для подиву», все більше того, в чому комфортно жити життя.

Далі кілька трендів, які будуть актуальними. Такі собі речі – маркери, на які варто звернути увагу та (або) продовжити носити у новому сезоні
Drama Sleeves. Вони ж пишні рукави. Зроблять ненудним найнуднішу сукню. При цьому якщо ваші плечі не зовсім витончені, вибирайте варіанти, де цей рукав спущений.

Штани - палаццо. На піку популярності довго тут залишаться. З одного боку створюють розслаблений образ, з іншого боку — з футболкою та блузою створюють різні аутфіти, повсякденний та святковий відповідно. А функціональність нині – найгарячіший тренд.

Гофровані вставки. Спідниці – пліссе викидати не варто. Міучча Прада не викидає і нам не варто. Також актуальними є різні гофровані вставки — зверніть увагу, коли будете на шопінг.

Куртки-косухи. Тільки нехай вона буде зроблена не зі шкіри, а з твіду, наприклад.

Довжина мідаксі. Щось середнє між довжиною міді та максі. Світові тренд-сеттери вже впровадили цей тренд у свої гардероби, який прийшов до нас із Близького Сходу. Орієнтуючись на внутрішнє наповнення жінки, ніж на зовнішнє, тренд повертає жінці її природу - елегантність, стриманість і шляхетність.

Ромпери. Тобто короткі комбінезони. Стильно, практично, а якщо ще й у пастельному кольорі – дуже жіночно.

Фото надані Ксенією Карпенком, взяті з відкритих джерел

Читайте також: ЯК СТВОРЮЮТЬСЯ ТРЕНДИ І ХТО ВИРІШУЄ, ЩО МИ БУДЕМО НОСИТИ У НАСТУПНОМ СЕЗОНІ?

Статті на тему