UA
RU

Підсумки Тижня високої моди у Парижі. Частина 2: Alaïa, Ronald van der Kemp, Vaishali S, Didit Hediprasetyo, Christian Dior, Balenciaga

Редагувати переклад
У Парижі завершилася одна з найцікавіших тижнів високої моди. Про найцікавіші колекції від-кутюр сезону осінь-зима 2021-2022 розповість контриб'ютор Marie Claire у Парижі Тетяна Тука:

 

Підсумки Тижня високої моди у Парижі. Частина 1: Schiaparelli, Tony Ward, Andrea Brocca, Alexis Mabille, Julien Fournie, Iris Van Herpen-Фото 1

 

Алая

Бренд презентував колекцію за день до початку Тижня високої моди у Парижі. Це був дебют для бельгійського дизайнера Пітера Мюльєра як креативний директор і перший показ з часів смерті великого кутюр'є. А сама колекція свого роду данина поваги до всієї спадщини Аззедіна Алайї. 

Підсумки Тижня високої моди у Парижі. Частина 2: Alaïa, Ronald van der Kemp, Vaishali S, Didit Hediprasetyo, Christian Dior, Balenciaga-Фото 2

Alaïa 2

Alaïa 3

Alaïa 4

Alaïa 5

Рональд ван дер Кемп

Голландський кутюр'є продовжує тему екологічності та натякає на небезпеку надмірного споживання. Крім елегантного вбрання, у цій колекції представлені також речі з деніму. Кожен виріб унікальний і шиється виключно в одному екземплярі. 

Ronald van der Kemp 1

Ronald van der Kemp 2

Ronald van der Kemp 3

Ronald van der Kemp 4

Ronald van der Kemp 5

Вайшалі С

Ще один дебют у рамках Тижня високої моди. Бренд Vaishali S заснований на класичному індійському переплетенні і намагається надати індійському ткацькому верстату глобальної мови виразу дизайну.

Vaishali S 1

Vaishali S 2

Vaishali S 3

Vaishali S 4

Vaishali S 5

Christian Dior

Показ модного будинку відбувся на території музею Родена, де було збудовано майданчик повністю вишитий вручну площею 35 кв. м., так звана «кімната із шовку». Вона була створена у співпраці з французькою художницею Євою Жоспен. Мотиви дерев, виноградних лоз та уявної архітектури поетично передані майже в натуральну величину. Ручна вишивка була зроблена протягом багатьох місяців в Індії в ательє Чанакья та ательє Школи ремесел Чанакья. Відсилання йде до фірмового салону вишивок у римському палаццо Колона та феміністському маніфесту Вірджинії Вулф «Своя кімната». 

Christian Dior 1

Christian Dior 2

Christian Dior 3

Christian Dior 4

Christian Dior 5

Balenciaga

Ювілейна 50-та колекція в історії будинку містила безліч посилань до кутюрного архіву будинку. Як і на показах у 50-х та 60-х роках, моделі йшли під звуки приглушених кроків по килиму. Інтер'єр, червоні гвоздики, крій — все нагадувало часи Крістобаля Баленсіаги.

Balenciaga

Balenciaga 2

Balenciaga 3

Balenciaga 4

Balenciaga 5

Didit Hediprasetyo

У своїй колекції дизайнер демонструє наше прагнення реальності та хвилювання після ізоляції. Вбрання наповнені старим почуттям крою, а виткані вручну візерунки додають сміливі нотки. 

Didit Hediprasetyo 1

Didit Hediprasetyo 2

Didit Hediprasetyo 3

Didit Hediprasetyo 4

Didit Hediprasetyo 5

Читайте також: ПІДСУМКИ ТИЖНЯ ВИСОКОЇ МОДИ В ПАРИЖІ. ЧАСТИНА 1: SCHIAPARELLI, TONY WARD, ANDREA BROCCA, ALEXIS MABILLE, JULIEN FOURNIE, IRIS VAN HERPEN 

Статті на тему