UA
RU

Фірмовий архітектурний мінімалізм у новій колекції BOBKOVA

Редагувати переклад
6 вересня український бренд BOBKOVA представивши коллекцию KYIV CHESTNUT SS23 під час Mercedes-Benz Fashion Week Berlin за підтримки Ініціативи “Support Ukrainian Fashion” від Ukrainian Fashion Week. Показ BOBKOVA на MBFW Berlin став четвертою подією UFW International Season SS23.

Фірмовий архітектурний мінімалізм у новій колекції BOBKOVA-Фото 1

Photo by Sebastian Reuter/Getty Images for Nowadays

Пронизана роздумами про вольові та хоробрі серця українців, нова колекція BOBKOVA розповідає про свободу у широкому сенсі. Це свобода самоідентичності, яка досліджується дизайнером у перекладених на сучасну мову українських традиціях. Це звільнення від гендерних умовностей, коли гардероб стає гральним майданчиком для експериментів поза стереотипами про жіноче та чоловіче. Це емансипація власної чуттєвості, коли широкі штани можуть нести такий самий сильний еротичний посил, що й напівпрозоре сукня.

Фірмовий архітектурний мінімалізм у новій колекції BOBKOVA-Фото 2

Photo by Sebastian Reuter/Getty Images for Nowadays

Квітучі каштани на Хрещатику ключовий візуальний образ для української дизайнерів, яка посвятила свою палітру колір квітковий символ Київ. Відтінки вершково-білого, масляно-жовтого, блідо-рожевого на горіховому тлі.го, обпеченої глині ​​та смарагдового передають ідею відродження рідної землі, тоді як металеві тоні хрусткого срібла метафорично говорять про закалену сталь українського духу.

Представивши свою першу колекцію у далекому 1998 року, Крістіна Бобкова Повертає стилістичні хіти епохи ранніх 2000-х у колекціїю весна-літо 23. Це утилітарна спідниця з низькою посадкою на кнопках та широкі штани на регульованих гумках в комплекті з еластичними боді по фігурі, сукні-пачки з низькою талією та верхом-бюст"є, довгінапівпрозорі прозорі трикотажні сукн - знакові для BOBKOVA і присутні у всіх колекціях протягом десятиріч.

Фірмовий архітектурний мінімалізм у новій колекції BOBKOVA-Фото 3

Photo by Sebastian Reuter/Getty Images for Nowadays

Фірмовий архітектурний мінімалізм у новій колекції BOBKOVA-Фото 4

Photo by Sebastian Reuter/Getty Images for Nowadays

Фірмовий архітектурний мінімалізм у новій колекції BOBKOVA-Фото 5

Photo by Sebastian Reuter/Getty Images for Nowadays

Основою колекції є фірмовий архітектурний мінімалізм Бобкової, натхненний строгим кроєм у японської традиції. Сарторіальні костюмі з брюками або спідницею та сорочки оверсайз у спокійних відтінках стають базою колекцій Бобкової із сезону в сезон. Вони не мають гендерних ознак і їх можуть носити як чоловіки, так і жінки. Для дизайнера такий предмети являють собою ідеал повсякденної одягу. Яскравий приклад об'єме плаття-пончо, зручное, рафіноване і багатофункціональне. Його можна носити як сукню, жакет або накидку для відпочинку. Цього сезону ключові речі добровільніо «нізавершені» та демонструють відкриті шви, строчки та розрізи, підкреслюючи ручну роботу київськеї студії бренду.

Дизайнер студіює традиційні українські ремесла, щоб запропонувати змістовні аксесуари. Для цієї колекції вона відродила старовинні техніки створення декоративних бусин шляхом їх випікання у печах на Тернопільщині. Намистини, прикрашені наївними мотивами, використовувалися у шовкових та бавовняних текстильних поясах ручної роботи та у сережках. Козацькі черевики-сліпери такоже вдохнені національним костюмом та зроблені вручну в Україні.

Фірмовий архітектурний мінімалізм у новій колекції BOBKOVA-Фото 6

Photo by Sebastian Reuter/Getty Images for Nowadays

Фірмовий архітектурний мінімалізм у новій колекції BOBKOVA-Фото 7

Photo by Sebastian Reuter/Getty Images for Nowadays

Цього сезону Bobkova починає важливу співпрацю з КрісBader, еко-відомим брендом сумок з Південної Німеччини. Маючи 150-річний досвід роботи зі шкірою у якостідубильників, Вітчизна Бадер привнесла свою експертизу і концепцію локального сталого-виробництва у нову лінію повсякденних сумок Кріс Bader x BOBKOVA.

Фірмовий архітектурний мінімалізм у новій колекції BOBKOVA-Фото 8

Photo by Sebastian Reuter/Getty Images for Nowadays

У 2022 році бренд розширює міжнародні контакти та виходити на нові ринки, щоб мати можливість зберегти команду, підтримувати національну економіку і допомагати Україні йти до перемоги. Колекція SS23 представляється у Берліні на подіумі Mercedes-Benz мода тиждень за підтримки UFW, а також у рамках недель моди у Нью-Йорку та Парижі у форматі презентацій.

Фото: MBFW x UFW Show Bobkova на MBFW Berlin. Sebastian Reuter/Getty for Nowadays

Читайте також: ПРОМО-ФІЛЬМ ДО ВЕСІЛЬНОЇ ЛІНІЇ FROLOV ВІЛШОВ ДО ШОРТ-ЛИСТА BOLTON FILM FESTIVAL 2022

Статті на тему