Закрити
UA
Життя

Холодна кава: 5 незвичайних напоїв

Поділись:

Досі п’єте flat white та каву з льодом? Переходьте на каву, приготовлену холодним методом – це безумовний літній must drink, вважає Катерина Лучина.

Холодна, холодна кава

Забудьте про остигнув у стилі «ой, зовсім про нього забула» чашці кави. Йдеться про напій, приготовлений холодним методом. Наприклад, японською: кава наполягають у холодній воді і пропускають через сифон. Завдяки високій густій ​​піні та темно-шоколадному кольору така кава схожа на темне пиво, але тільки зовні. Нова текстура та підвищений вміст кофеїну робить напій тонізуючим та освіжаючим. Якого ми, схоже, вип’ємо, чимало – особливо якщо буде спекотне літо.

Традиційна в'єтнамська кава

Один з найбільш видовищних варіантів холодного приготування – Yama Cold Coffee Tower, що нагадує одночасно і самогонний апарат, скульптуру для прикраси інтер’єру. Принцип його роботи простий: холодна вода по краплині просочується через мелену каву протягом кількох годин. Цей спосіб дозволяє отримати міцний напій із делікатним смаком. Ще один варіант отримання практично нерозбавленої крижаної кави – це судини Hario (якщо ви коли-небудь замовляли альтернативну каву, то швидше за все її готували в посуді саме цих японців-альтернативників). У внутрішню ємність «глечика» поміщають кубики льоду – і пропускають через них свіжоприготовлену каву. Крижаний фільтр миттєво остуджує каву, але не розбавляє її, як, наприклад, у коктейльних варіантах. Ідеально для спекотних днів!

Читайте також: 10 точок у Києві з відмінною кавою

Джоффі

Неймовірний кавовий тренд цього літа – створення енергетичного напою з кави та чорничного соку. Підвищений вміст цукру та кофеїну з натуральних компонентів робить його приємним способом підтримати бадьорість, чи то підготовка важливого проекту чи танці на пляжній вечірці. В Україні цей мікс поки що не продають, але хто заважає приготувати його самостійно? І поекспериментувати з іншими смаками: кава з вишневим, малиновим соком, а ще з цитрусовим соком — від лимонного до міксів грейпфрута і апельсина.

Directly Above Shot Of Ice Coffee In Glass On Table

Cascarа: не зовсім кава

Каскара – новий кавовий продукт, який підкорює серця кавоманів у всьому світі. Висушену зовнішню оболонку кавових зерен заварюють як у гарячій, і холодній воді. Другий варіант вимагає більше часу, але і результат делікатніше – ніжний кислуватий смак із освіжаючою кислинкою та квітково-фруктовий аромат робить каскару фаворитом серед літніх напоїв. Ну а низький вміст кофеїну дозволяє випити його скільки завгодно.

каскару

Фото: Instagram@storcafe, Gettyimages