Закрити
UA
Життя

Редакція радить: де поїсти смачного українського морозива

Поділись:

Влітку легко проміняти багатошарові десерти на морозиво. Конкуренцію традиційним фабрикам, що існують з радянських часів, склали нові бренди та спеціалізовані кафе. Наші улюблені – у цьому огляді.

2016-06-16-14-07-10

Пан Попс

Цей бренд з’явився на світ у травні минулого року в Дніпрі, а столичні хіпстери і творчі працівники збожеволіли на ньому цього літа. Морозиво ручної роботи з натуральних інгредієнтів під маркою Пан Попс стильний лаконічний дизайн, який модно виглядає на знімках у Instagram (ми теж не втрималися), але це не найголовніша його перевага. У морозива щільна текстура, як у самого правильного пломбіру з дитинства. Смаки можна умовно розділити на дві категорії: фруктово-ягідні – у тому числі манго, малина, смородина, цитрус, і десертні – лимонний чізкейк, іриска, несквік. Наше улюблене – лавандове. На сьогодні у Києві сім точок, де продається Mr. Pops, у Дніпрі їх набагато більше.

IMG_0796

Йогоріно

Морозиво та сорбети Yogorino готують з дотриманням італійських технологій: цей бренд існує у світі з 1993 року і знайти кафе мережі можна більш ніж у 20 країнах. Взагалі формат кафе, в якому подають морозиво та гарні десерти на його основі, типовий для Європи – від великих до маленьких міст. У Києві Luxury Cafe Yogorino розташоване неподалік університетського Ботсада. Наше кохання – сорбети, наприклад, лимон-базилік. Цього літа Helen Marlen спільно з Yogorino відкрили Gelato Bar на колесах у Пасажі на Хрещатику: будете проходити повз – не пропустіть.

SED_4157

«Умка»

Забавний логотип, що навіює асоціації з дитинством, – «Умка» позиціонують себе як бренд домашнього морозива, що загалом близьке до істини. Його виробляють із натурального молока, фруктів та ягід. Смаки у морозива також класичні: від вершкового та ванільного до шоколадного та фісташкового. Рекомендуємо спробувати сорт страчателла (типово італійський десерт із шоколадною крихтою) або один із сорбетів. У кафе, розташованому в центрі Києва, можна також перекусити свіжоспеченим круассаном або випити смачної кави.

13263819_1063490410379191_7951439750308160320_n

“Валь-де-Валь”

У київському кафе, яке справедливо називається будинок морозиваВаль-де-Валь», любителям цього десерту є десь розвернутися. Понад 15 різних сортів, які необхідно обов’язково спробувати все, і обов’язково в класичних вафельних стаканчиках. Улюблена розвага – шукати нові комбінації смаків. Наш вибір упав на м’ятне та з голубиком. Що приємно, купити морозиво “Валь-де-Валь” можна не тільки в кафе, а й в інших точках Києва, інформацію про які можна знайти на сторінці у Facebook.