Закрити
UA
Життя

Які пити влітку?

Поділись:

Безпрограшні напої, від яких літні вечори до країв наповняться ароматами, смаками та фарбами, радить спробувати Катерина Лучина.

які алкогольні напої пити влітку?

Лце в душі – поняття відносне, відпускний настрій можна створити будь-якої пори року – навіть лютою зимою, за допомогою правильного напою. Але краще, коли внутрішній настрій та погода збігаються – питання про те, чим наповнити келих у довгі теплі вечори, стає особливо актуальним.

МІЙ СОЛОДКИЙ КАЙЗЕР
Літо – час білих освіжаючих вин, зазвичай це французькі – або Шаблі, або шардоні. Якщо звичний вибір набрид або сухе стійко асоціюється з «кислятиною» – зверніть увагу на продукцію австрійського виноробства. Технологічні особливості місцевого виробництва створюють ніжний солодкуватий присмак навіть у білих сухих вин. Розумна ціна (порівняно з дорогою, але схожою за стилем Німеччиною) і здатність витримувати випробування сусідством морепродуктів та японської кухні роблять австрійські вина особливо бажаними у літні вечори.

МІС ЗАЧАРУВАННЯ
Білі вина bianco di custoza впевнено піднімаються на винний Олімп – легкі, з м’якими ароматами акації та яблук, вони зачаровують після першого ковтка. За ніжний характер винні критики охрестили їх «самими жіночними в Італії». Універсальна відповідь для літньої вечірки – від романтичного вечора на пляжі до галасливої ​​party у караоке.

СЛУЖБА ПОРЯТУНКУ
Трохи персикового соку в келиху з шампанським (навіть вітчизняним, та вибачать мене бармени та сомельє) – і класичний коктейль Bellini, що піднімає рівень заходу майже до світського рауту, готовий. Якщо купити, окрім ігристого, пляшку ожинового сиропу Cr?me de Cassis, то хітом вечора стане Кір Роял – Різниця у щільності напоїв створює чарівний градієнт. Він же врятує господарку вечірки, якщо в гості прийшли подруги, які не жалують ігристе категорії «брют» – 30 мл солодкого лікеру в келиху згладять незручність. Просік і яскраво-червоний гіркуватий вермут, трохи розбавлені крижаною мінералкою – це вже Апероль Шприц, класика тепер не тільки венеціанських, а й київських барів, що б’є всі рекорди продажу вже другий сезон поспіль.

РОСТИШКА
Влітку наполегливі поради дієтологів пити більше води перетворюються на справжню істерію. Якщо воду пити нудно – переходьте на «Сироїдчі компоти»: холодна вода, настояна дві-три години на кількох ягодах полуниці, зелені фенхелю або скибочках яблука, не змінює калорійності, але стає значно смачнішою та краще освіжає. Пряні трави хороші зі звичайними соками – м’ята, розмарин, чебрець і шавлія роблять смак абрикосового, яблучного або цитрусового соків значно багатшими.

Читайте також: Рецепт антиоксидантного коктейлю

У РОЖОВОМУ СВІТЛІ
Рожеве вино вирішує вічну дилему – «біле чи червоне?», розсудливо поєднується з більшістю страв і буде доречним і в прохолодний день, і душним вечором. Rose за умовчанням вважається головним напоєм літніх терас Блакитного узбережжя: по-перше, його роблять тут же, у Провансі, по-друге, після одного келиха воно робить людей чарівно легковажними. Ще один аргумент на користь рожевого – демократична ціна. Якщо захочеться високого еногастрономічного – сомельє будь-якого винного магазину знайде, що запропонувати.

ГРАЄМО ЗА ПРАВИЛАМИ
Варіації класичних коктейлів із кислим або гіркуватим смаком – сауери, «манхеттени», «олд-фешни», джулепи всіх мастей – безумовний хіт цього літа. Якщо в їхньому складі значаться артизанальні (читай – приготовані власноруч барменом) лікер або настойка – значить, вивченню карти напоїв варто відвести пару вечорів. А ось «Мохіто», за всіх його безумовних переваг, краще залишити для домашніх вечірок – якщо, звичайно, вам важливий імідж алкогольного гурме.

Читайте також: 5 улюблених коктейлів редакції Marie Claire

СЕАНС ​​ОМОЛОДЖЕННЯ
Виробники напоїв з довгою історією рано чи пізно починають займатися омолодженням бренду – наприклад, з’явилися коктейлі з ординарним коньяком. Тепер же бармени обговорюють велике повернення гереса, що позбавляється слави улюбленого напою британських стареньких з міс Марпл на чолі. Сухі хереси – нова основа для модних винних коктейлів у поєднанні зі свіжими травами, цитрусовими соками або просто содовою. Вина типу Fino або Manzanilla гарні яскравим горіхово-лісовим ароматом і не втрачають чарівності навіть теплими – влітку це цінна якість. Десертні хереси можуть замінити мед під час чаювання чи сироп – якщо додати їх до морозива.