UA
RU

10 РОКІВ РЕСТОРАНУ «CITRONELLE». ОНОВЛЕНО МЕНЮ ВІД ФРАНЦУЗЬКОГО ШЕФ-КУХАРЯ РОБАНА КАСНАБЕ

Редагувати переклад

12 грудня ресторан Citronelle святкує 10 років. На честь ювілею були започатковані зустрічі, які занурюють в історії цінностей та традицій закладу. Перша зустріч була присвячена унікальності.  

«Ми хочемо розповісти свою історію про цінності, що складають основу життя та успіху нашого ресторану. Важливо для нас було переконатися, що за роки існування ресторану, через призму часу та змін навколо – ми залишаємось вірними їм та впевнено йдемо вперед. 

Сьогодні ми говоритимемо про унікальність, як одну з них. Ми любимо вражати, знайомити з новим та незвичайним, бачити й створювати свята серед буденності, дивувати подачами та цікавими особистостями. А головне, бачити глибину нашої справи і постійно шукати її прояви. Бути не просто Рестораном – бути стилем. Стилем життя.

 

10 РОКІВ РЕСТОРАНУ «CITRONELLE». ОНОВЛЕНО МЕНЮ ВІД ФРАНЦУЗЬКОГО ШЕФ-КУХАРЯ РОБАНА КАСНАБЕ-Фото 1

Через закриті кордони, ми не можемо подорожувати до улюблених гастрономічних місць, тому завітавши до Citronelle, на якусь мить ми можемо потрапити до улюбленого Парижа.

Ресторан Citronelle познайомив зі своїм другом, французьким Шеф-кухарем Робаном Каснабе, який раніше приїзджав до Citronelle, навчаючи команду мистецтву французької гастрономії, а тепер зміг очолити її. За годину, яку Робан провів в Україні, він усміг познайомитися з гостями та культурою та додавши до меню Citronelle сучасного погляду на класичну Францію, створивши страви на лад, що зараз панує у найстильніших ресторанах Парижа. А також поділився унікальними та улюбленими рецептами його сім'ї кухарів, що зберігаються вже кілька століть у собственних архівах.

10 РОКІВ РЕСТОРАНУ «CITRONELLE». ОНОВЛЕНО МЕНЮ ВІД ФРАНЦУЗЬКОГО ШЕФ-КУХАРЯ РОБАНА КАСНАБЕ-Фото 2

Робан Каснабе та Марія Дідковська

Серед страв нового меню: устриці, запечені з шампанським Pierre Morlet, ескарго з томатним конкасом та прованським маслом, стейк тартар з білим хріном, качина грудка конфі на пюре з батату, спрінг ролом і ягідним соусом, легендарний буйабес та ягідним соусом, і, довгоочікуваний улюблений літній десерт Павлова з мусом із маракуї та полуничним сорбетом .

10 РОКІВ РЕСТОРАНУ «CITRONELLE». ОНОВЛЕНО МЕНЮ ВІД ФРАНЦУЗЬКОГО ШЕФ-КУХАРЯ РОБАНА КАСНАБЕ-Фото 3

10 РОКІВ РЕСТОРАНУ «CITRONELLE». ОНОВЛЕНО МЕНЮ ВІД ФРАНЦУЗЬКОГО ШЕФ-КУХАРЯ РОБАНА КАСНАБЕ-Фото 4

Напевно ви помічали, коли були в Citronelle, що винна карта складається виключно з французьких вин. Сомельє ресторану Сергій Рябоконь, який вже двадцять років працює з вином, підібрав вина, що найкраще смакують з новим меню. Але найбільша її унікальність – шампанське Pierre Morlet з нотами грейпфрута та білих квітів, створене спеціально для Citronelle. Доречі, це єдиний ресторан у СНД, який отримав можливість виготовляти власне шампанське у Шампані.

10 РОКІВ РЕСТОРАНУ «CITRONELLE». ОНОВЛЕНО МЕНЮ ВІД ФРАНЦУЗЬКОГО ШЕФ-КУХАРЯ РОБАНА КАСНАБЕ-Фото 5

Сергій Рябоконь

10 РОКІВ РЕСТОРАНУ «CITRONELLE». ОНОВЛЕНО МЕНЮ ВІД ФРАНЦУЗЬКОГО ШЕФ-КУХАРЯ РОБАНА КАСНАБЕ-Фото 6

PS! Робан працював на кухнях мішленівських ресторанів із 15-ти років. Був соусьє та готував дичину у знаменитому Le Bristol Paris, був провідним кондитером у Passage 53 –найпопулярнішому японському ресторані Парижа, сушефом у легендарному Lasserre. Його кухня — поєднання трав, прянощів та нижніх текстур соусів, м'яса та сирів. Саме в мистецтві працювати з дичиною виявляється найвища кухарська майстерність, вважають знамениті французькі Шефі. 

10 РОКІВ РЕСТОРАНУ «CITRONELLE». ОНОВЛЕНО МЕНЮ ВІД ФРАНЦУЗЬКОГО ШЕФ-КУХАРЯ РОБАНА КАСНАБЕ-Фото 7

Олександр Кутовий та Катерина Лагутіна

10 РОКІВ РЕСТОРАНУ «CITRONELLE». ОНОВЛЕНО МЕНЮ ВІД ФРАНЦУЗЬКОГО ШЕФ-КУХАРЯ РОБАНА КАСНАБЕ-Фото 8

Наталія Ковтун

10 РОКІВ РЕСТОРАНУ «CITRONELLE». ОНОВЛЕНО МЕНЮ ВІД ФРАНЦУЗЬКОГО ШЕФ-КУХАРЯ РОБАНА КАСНАБЕ-Фото 9

Марія Дідковська

Географічні кордони Франції для нас все ще закриті, але атмосфера, яку з любов'ю створюється в Citronelle, подарує вам усе, чим ми так захоплюємось — шик, стиль та естетику Парижа. 

 

Приємного апетиту!

 

 

Статті на тему