UA
RU

5 улюблених коктейлів редакції Marie Claire

Редагувати переклад

Улюблені коктейлі редакції Marie Claire, які варто відкрити цього літа.

Олена Дружініна, головний редактор

Олена Дружініна

В афінському барі Agnanti я опинилася через приголомшливий вид на море і гори. Коктейлі не входили в мої плани - зазвичай я віддаю перевагу вину. Напевно, тому й не підозрювала, що серед знавців Пряний Марги вже встигла стати класикою. Для мене ж такі гострі відчуття були в новинку: небанальне поєднання чилі та манго, насичений рожево-жовтогарячий колір, приємна оксамитова консистенція і на додачу до всього — симпатичний перчик на краю келиха. Повинна попередити: сп'яніння настає з першого ковтка. Правда, так само швидко і проходить, як тільки ви переходите на воду.

коктейль Пряний Margi: 60 мл текіли Reposado, 30 мл перцевого сиропу, 30 мл соку лайма, 40 мл пюре манго. Змішати всі інгредієнти та налити у склянку.

Коктейль Spicy Margarita

Олена Заєць, старший редактор

Олена Заєць
Цей коктейль за мотивами однойменного фільму Квентіна Тарантіно я спробувала кілька років тому на церемонії нагородження Empire Movie Awards у Лондоні в кінематографічній атмосфері, що відтепер, і з того часу не можу його забути. Мені подобається його терпкий смак - втім, все, що гірке, настояне на травах або присмаком паленого цукру, я дуже люблю. Цей коктейль придатний для літнього вечора, проведеного в компанії друзів-синефілів та проектора, зарядженого новим кіно.

коктейль Django Без ланцюга: 60 мл житнього віскі, 15 мл лікеру Амаро, 10 мл Кіршвассера, 10 мл лікеру Royal Combier, пара крапель біттера (можна взяти 2 різних). Перемішати усі інгредієнти, вилити у широкий келих. Прикрасити апельсиновою стружкою.

Коктейль Django Unchained

Олександра Вихрест, фоторедактор

Олександра Вихрест
Сподобався Pink Lady, який я спробувала на Балі, сидячи у місцевому генделі на березі океану. Після триденного шторму кремова консистенція була дуже доречною до мокрого піску і хвиль в океані. У барах Києва цього коктейлю не зустрічала. Хто побачить – здавайте крапку:)

Коктейль Pink Lady: 50 мл джину, 2 ч. л. гранатового сиропу "Гренадин", 2 ч. л. густих вершків, 1 ч. л. свіжого лимонного соку, один яєчний білок. Помістити всі інгредієнти в шейкер, додати лід і збовтувати протягом 30 секунд. Вилити напій у охолоджений келих, прикрасити вишнею та пити на березі чогось.

Коктейль Pink Lady

Алла Родигіна, fashion-оглядач

Алла Родигіна
Якщо чесно, я довго вагалася, чи розповідати про цю ядрену суміш широкому колу читачів – все-таки це не очевидне поєднання для дівчини мого віку та роду занять. Але, приїхавши цього літа до своїх друзів до Харкова та «осів» увечері в місцевій хваленій бургерній, я з подивом відкрила для себе саме цей коктейль. Спочатку я, за традицією, обрала Апероль Шприц, але товариські похмурі погляди з-під густих чубчиків ясно сказали мені, що таке не п'ють. Піддавшись загальному настрою, я і зважилася на віскі-квас, при тому, що взагалі не п'ю ні те, ні інше. Коктейль порадував мене ще на стадії подачі: грановану грубу склянку гордо виносять на кам'яному чорному плато та накривають обрізаною 3-літровою банкою. Коли цю «кришку» знімають, тебе огортає хмара диму, в якій ти розчиняєшся від терпкуватого смаку, що нагадує цукерки дюшес для дорослих.

Коктейль «Віскі-квас»: рівні частки віскі, лікеру J?germeister і вдвічі більше хлібної закваски. Ну, і звичайно ж, який віскі без льоду.

Віскі-квас

Юлія Портарескул, арт-директор

Юлія Портарескул
Варіант, що підходить для серпневих вечорів – вже прохолодних та зоряних. Напій сподобається шанувальникам коктейлю «Негроні» та коханого Джеймсом Бондом «Сухого мартіні».

Коктейль "Дача": 40 мл вермуту Martini Extra Dry, 20 мл гіркого лікеру Campari, 20 мл горілки, 40 мл тоніка Evervess, часточка апельсина. У склянку з кількома кубиками льоду послідовно налити горілку, гіркий лікер і вермут. Не перемішуючи напій, додати тонік та цедру апельсина.

PlTbbUFD2OQа

Статті на тему