3 простих і незвичайних рецептів пасок до Пасхи 2022, які можна приготувати в будь-яких умовах
Редагувати перекладКоли не хочеться нічого вигадувати, але хочеться потішити собі великоденним смаколиком.
Пасха – свято, до якого готуються заздалегідь і не важливо, плануєте ви самотужки пекти паски та фарбувати яйця, чи будете купувати в кондитерській. Як там не було, пропонуємо не ігнорувати це свято.
Останнім часом, особисто я, обирала великодні паски з найближчої кондитерської, але виникло велике бажання, приготувати її вдома самостійно. Згадуючи досвід своїх бабусь, які пекли ці смаколики заздалегідь і на всю сім'ю, не дуже хочеться чекати, поки зійде опара і всі інші етапи підготовки, тому було вирішено – знайти прості рецепти, які можна легко приготувати будь-де. Ось 3 прості і небанальні рецепти пасок без опари.
Бананова паска
Що потрібно для приготування:
- Мука пшенична – 1.5 склянки
- Яйця – 2 шт.
- Банані – 2 шт.
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Сахар –1 склянка
- Розпушувач – 0.5 ч. л.
- Олія вершкова – 80 г
- Родзинки – 100 г
- Сахар ванільний – 20 г
- Пудра цукрова – 2 ст. л.
- Вода - 50 мл
- Молоко – 1 ст. л.
- Олія соняшникова – за смаком
Як приготувати:
- Очистіть банані від шкірки та розімніть їх вилкою до пюреподібного стану. Якщо банані недостигли, краще використовуйте блендер – він швидше впорається із цим завданням. Додайте трохи теплої води, щоб легше було переминати.
- Вершкове масло кімнатної температури потрібно збити зі звичайним та ванільним сахаром. Додайте яйця до суміші та ще раз збийте.
- У суміш додайте бананове пюре та соду і добре перемішайте.
- Просіяну муку поступово вводьте з розпушувачем. Додайте зюмочки.
- Змастіти форми для випічки пасок рослинною олією або застеліть дно пергаментом. Заповніть тестом форми приблизно на 3/4.
- Розігрійте духовий шафу до 180 градусів та готуйте паски близько 40-50 хвилин. Все залежить від потужності вашої духовної.
- Вийміть готові паски з форм і дайте охолонути. За бажанням зробіть глазур, або просто посипте цукровою пудрою, шоколадною помадкою чи іншою глазур'ю.
Читайте також: Американські шеф-кухарі готують українські страви та збирають кошти на допомогу
Сірна паска з апельсиновою цедрою
Ще один рецепт, який перевірений на собі, тому раджу його спробувати.
Що потрібно для приготування:
Опара:
1. Сухі дріжджі – 1 упаковка
2. Мука пшенична – 30 г
3. Молоко – 60 г
4. Сахар – 1 чайна ложка
Тісто:
1. Мука пшенична – 320 г
2. Кисломолочний сир – 250 г
3. Яйця – 2 шт.
4. Сахар – 170 г
5. Вершкове масло – 50 г
6. Апельсин – 2 шт.
Як приготувати:
- Для приготування тесту в глибоку ємність просійте пшеничну муку вищого сорту, додайте до неї пакет дріжджів, перемішайте та залиште на 10-15 хвилин для кращого з'єднання.
- Молоко розігрійте до температури 35-40 градусів, обережно влийте в мучну суміш, додайте цукровий пісок, після чого суміш перемішайте виночком. Накрийте ємність з опарою рушником та залиште у теплому місці на 30 хвилин.
- Сир протріть через сито або пробийте блендером до пастоподібного стану. За допомогою тертки аккуратно зніміть з апельсину цедру. Додайте|добавляйте| сахар і цедру в сир і тщательно перемішайте.
- Розбийте у сирну масу яйця, потім ще раз перемішайте інгредієнти для максимально рівномірного їхнього розподілу.
- Охолоджену до кімнатної температури розтоплену олію введіть у сирну масу. Знову все перемішайте для рівномірного розподілу всіх компонентів.
- Підійшла опару, додайте до сирної маси і перемішайте виночком. Невеликими порціями введіть у сирну масу просіяну муку.
- Накрийте ємність із тестом харчовою плівкою, укутайте рушником та залишіть у теплому місці на 1-1,5 години.
- Форми для паски змастіти рослинним маслом та посипте мукою. Трохи пам'ятайте тісто, що підійшло, і розкладіть його у форми, заповнюючи при цьому 1/2 їх об'єму. Накрийте форми рушником і залиште ще 30 хвилин.
- Розігрійте духовий шафу до 180 градусів. Майбутні паски випікайте протягом 30-35 хвилин. Готовність випічки перевіряйте дерев'яною шпажкою або зубочисткою. Готові паски вийміть з духовки та залиште остигати, не виймаючи з форм.
- Прикрасьте на свій розум.
Супер простий шоколадний панеттон
Пропонуємо трохи видозмінити куплену панеттон. Зробіть її надзвичайно шоколадною.
Що потрібно для приготування:
1. Куплені панеттон - 1 штука
2. Чорний шоколад – 1 плитка
3. Молоко – 2 склянки
4. Суміш горіхів – ½ склянки
5. Бренді – 50 гр
Як приготувати:
- Зніміть з панеттоне шапку та виріжте серцевину. Тісто з неї наріжте на маленькі шматки.
- На водяній бані розтопіть розламану плитку шоколаду та додайте молоко.
- Додайте|добавляйте| розрізане тісто в шоколад та перемішайте. Сюди ж додайте подрібнені горі та чарку бренді.
- Все змішайте та помістіть у порожній панеттоні. Накрийте шапочкою та прикрасьте її на свій розум.
Смачного!
Фото:unsplash.com