UA
RU

3 простих і незвичайних рецептів пасок до Пасхи 2022, які можна приготувати в будь-яких умовах

Редагувати переклад

Коли не хочеться нічого вигадувати, але хочеться потішити собі великоденним смаколиком.

Пасха – свято, до якого готуються заздалегідь і не важливо, плануєте ви самотужки пекти паски та фарбувати яйця, чи будете купувати в кондитерській. Як там не було, пропонуємо не ігнорувати це свято.

Останнім часом, особисто я, обирала великодні паски з найближчої кондитерської, але виникло велике бажання, приготувати її вдома самостійно. Згадуючи досвід своїх бабусь, які пекли ці смаколики заздалегідь і на всю сім'ю, не дуже хочеться чекати, поки зійде опара і всі інші етапи підготовки, тому було вирішено – знайти прості рецепти, які можна легко приготувати будь-де. Ось 3 прості і небанальні рецепти пасок без опари.

3 простих і незвичайних рецептів пасок до Пасхи 2022, які можна приготувати в будь-яких умовах.

Бананова паска

Що потрібно для приготування:

  1. Мука пшенична – 1.5 склянки
  2. Яйця – 2 шт.
  3. Банані – 2 шт.
  4. Сода харчова – 0.5 ч. л.
  5. Сахар –1 склянка
  6. Розпушувач – 0.5 ч. л.
  7. Олія вершкова – 80 г
  8. Родзинки – 100 г
  9. Сахар ванільний – 20 г
  10. Пудра цукрова – 2 ст. л.
  11. Вода - 50 мл
  12. Молоко – 1 ст. л.
  13. Олія соняшникова – за смаком

Як приготувати:

  1. Очистіть банані від шкірки та розімніть їх вилкою до пюреподібного стану. Якщо банані недостигли, краще використовуйте блендер – він швидше впорається із цим завданням. Додайте трохи теплої води, щоб легше було переминати.
  2. Вершкове масло кімнатної температури потрібно збити зі звичайним та ванільним сахаром. Додайте яйця до суміші та ще раз збийте.
  3. У суміш додайте бананове пюре та соду і добре перемішайте.
  4. Просіяну муку поступово вводьте з розпушувачем. Додайте зюмочки.
  5. Змастіти форми для випічки пасок рослинною олією або застеліть дно пергаментом. Заповніть тестом форми приблизно на 3/4.
  6. Розігрійте духовий шафу до 180 градусів та готуйте паски близько 40-50 хвилин. Все залежить від потужності вашої духовної.
  7. Вийміть готові паски з форм і дайте охолонути. За бажанням зробіть глазур, або просто посипте цукровою пудрою, шоколадною помадкою чи іншою глазур'ю. 

Читайте також: Американські шеф-кухарі готують українські страви та збирають кошти на допомогу 

3 простих і незвичайних рецептів пасок до Пасхи 2022, які можна приготувати в будь-яких умовах.

Сірна паска з апельсиновою цедрою

Ще один рецепт, який перевірений на собі, тому раджу його спробувати.

Що потрібно для приготування:

Опара:

1. Сухі дріжджі – 1 упаковка

2. Мука пшенична – 30 г

3. Молоко – 60 г

4. Сахар – 1 чайна ложка

Тісто:

1. Мука пшенична – 320 г

2. Кисломолочний сир – 250 г

3. Яйця – 2 шт.

4. Сахар – 170 г

5. Вершкове масло – 50 г

6. Апельсин – 2 шт.

Як приготувати:

  1. Для приготування тесту в глибоку ємність просійте пшеничну муку вищого сорту, додайте до неї пакет дріжджів, перемішайте та залиште на 10-15 хвилин для кращого з'єднання.
  2. Молоко розігрійте до температури 35-40 градусів, обережно влийте в мучну суміш, додайте цукровий пісок, після чого суміш перемішайте виночком. Накрийте ємність з опарою рушником та залиште у теплому місці на 30 хвилин.
  3. Сир протріть через сито або пробийте блендером до пастоподібного стану. За допомогою тертки аккуратно зніміть з апельсину цедру. Додайте|добавляйте| сахар і цедру в сир і тщательно перемішайте.
  4. Розбийте у сирну масу яйця, потім ще раз перемішайте інгредієнти для максимально рівномірного їхнього розподілу.
  5. Охолоджену до кімнатної температури розтоплену олію введіть у сирну масу. Знову все перемішайте для рівномірного розподілу всіх компонентів.
  6. Підійшла опару, додайте до сирної маси і перемішайте виночком. Невеликими порціями введіть у сирну масу просіяну муку.
  7. Накрийте ємність із тестом харчовою плівкою, укутайте рушником та залишіть у теплому місці на 1-1,5 години.
  8. Форми для паски змастіти рослинним маслом та посипте мукою. Трохи пам'ятайте тісто, що підійшло, і розкладіть його у форми, заповнюючи при цьому 1/2 їх об'єму. Накрийте форми рушником і залиште ще 30 хвилин. 
  9. Розігрійте духовий шафу до 180 градусів. Майбутні паски випікайте протягом 30-35 хвилин. Готовність випічки перевіряйте дерев'яною шпажкою або зубочисткою. Готові паски вийміть з духовки та залиште остигати, не виймаючи з форм.
  10. Прикрасьте на свій розум.

3 простих і незвичайних рецептів пасок до Пасхи 2022, які можна приготувати в будь-яких умовах.

Супер простий шоколадний панеттон

Пропонуємо трохи видозмінити куплену панеттон. Зробіть її надзвичайно шоколадною.

Що потрібно для приготування:

1. Куплені панеттон - 1 штука

2. Чорний шоколад – 1 плитка

3. Молоко – 2 склянки

4. Суміш горіхів – ½ склянки

5. Бренді – 50 гр

Як приготувати:

  1. Зніміть з панеттоне шапку та виріжте серцевину. Тісто з неї наріжте на маленькі шматки.
  2. На водяній бані розтопіть розламану плитку шоколаду та додайте молоко.
  3. Додайте|добавляйте| розрізане тісто в шоколад та перемішайте. Сюди ж додайте подрібнені горі та чарку бренді.
  4. Все змішайте та помістіть у порожній панеттоні. Накрийте шапочкою та прикрасьте її на свій розум.

Смачного!

Фото:unsplash.com

Статті на тему