Що може бути банальнішою за вівсянку на сніданок? Але достатньо лише включити фантазію, щоб ця страва перетворилася на маленький та смачний кулінарний шедевр.
Любителям арахісової олії точно сподобається ця ідея для сніданку. Якщо ви стежите за фігурою і відмовляєтеся від солодкого, тоді відніміть з рецепту підсолоджувач та шоколадні краплі.
Інгредієнти:
2 столові ложки арахісової олії
1/4 чайної ложки ванільного екстракту
дрібка солі
1/4 склянки нежирного ванільного йогурту
1 / 3 склянки молока
1/2 чашки вівсяних пластівців
1/2 столової ложки какао-порошку
1/2 чайної ложки підсолоджувача (цукор, стевія, мед)
шоколадні краплі
Як робити:
1. У мисці змішайте арахісове масло, екстракт ванілі та сіль. Поставте ємність у мікрохвильову піч на 10 секунд, потім дістаньте і перемішайте, відправте в мікрохвильову піч ще на 10 секунд.
2. Додайте в миску йогурт, молоко, вівсяні пластівці, какао-порошок та підсолоджувач.
3. Ретельно перемішайте усі інгредієнти.
4. За бажання додайте краплі шоколаду.
5. Суміш перекладіть у контейнер і помістіть у холодильник щонайменше годину.
6. Ви можете зберігати вівсянку у холодильнику до 3 днів.
Вівсяні пластівці – це чудовий інгредієнт для повноцінного та смачного сніданку. Головна складність у його приготуванні – підібрати гармонійні компоненти, але нам здається, що гарбуз та вівсянка “подружаться” в одній тарілці.
Інгредієнти:
1 склянка вівсяних пластівців
1 3/4 чашки молока
1/4 склянки гарбузового пюре
1/2 чайної ложки ванільного екстракту
1 / 2 чайної ложки кориці
1/4 чайної ложки меленого мускатного горіха
1/2 чашки нарізаного пекан
1/4 склянки кленового сиропу
Як робити:
1. Перемішуйте вівсяні пластівці та молоко в каструлі на середньому вогні.
2. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і готуйте періодично помішуючи до досягнення бажаної консистенції (приблизно 3-5 хвилин). Додайте гарбуз, ваніль, корицю та мускатний горіх.
3. Подавайте, за бажання приправивши горіхами пекан та кленовим сиропом.
Читайте також: ЗДОРОВИЙ СНІДАНОК: 5 ПРИЧИН Є МЮСЛІ ВРАНКИ
Цей рецепт вимагатиме від вас трохи більше зусиль, але його пікантний і водночас м’який смак компенсують ваші час та старання.
Інгредієнти:
1 склянка вівсяних пластівців
2 столові ложки ванільного цукру
1 чайна ложка ванільного екстракту
2 столові ложки грецького йогурту
1 стакан молока
3 чайні ложки коричневого цукру
1 чайна ложка кориці
дрібка солі
Топінг:
30 грамів м’якого вершкового сиру
1 чайна ложка кориці
1 чайна ложка цукрової пудри
3/4 чайної ложки молока
Як робити:
1. Додайте всі інгредієнти в контейнер і ретельно перемішайте.
2. Залиште страву на ніч у холодильнику.
3. Змішайте всі інгредієнти для топінгу та помістіть суміш у кондитерський мішок. Прикрасьте топінгом вівсяну масу.
Автори цього рецепту запевняють, що вам знадобиться не більше п’яти хвилин на приготування страви, а що може бути краще для тих, хто скрізь спізнюється?
Інгредієнти:
1 пюрований банан
2 столові ложки насіння чиа
1/3 склянки вівсяних пластівців
1 / 4 чайної ложки кориці
2 / 3 склянки молока
1 / 3 склянки води
1 столова ложка льону
мигдаль, насіння гарбуза, кориця, пластівці кокосу, горіхове масло, в’ялена журавлина
Як робити:
1. Напередодні ввечері візьміть середню миску та розімніть банан до однорідної маси. Тепер додайте в ємність чиа, вівсяні пластівці, корицю, молоко та воду. Накрийте кришкою та поставте в холодильник на ніч.
2. Вранці відправте суміш у каструлю, поставте на середній вогонь та доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і помішуйте, поки маса не нагріється і не загусне. Насамкінець ще раз перемішайте.
3. Розподіліть вівсянку по тарілках і прикрасьте горіхами, кокосовими пластівцями, журавлиною та насінням гарбуза.
Читайте також: РЕЦЕПТИ ЗДОРОВИХ СНІДАНОК, ЯКІ НЕ ПОТРІБНО ГОТУВАТИ
Щоб надати цьому класичному сніданку трохи екзотичних ноток, просто додайте трохи кокосу.
Інгредієнти:
1/2 склянки вівсяних пластівців
1/2 чашки кокосового молока
3/4 склянки грецького йогурту зі смаком кокосу
1 / 4 чайної ложки кориці
дрібка солі
підсолоджувач (наприклад, стевія або кленовий сироп)
1 чайна ложка екстракту ванілі
1/4 склянки кокосової стружки
1/4 склянки подрібненого мигдалю
Як робити:
1. Змішайте в ємності вівсяні пластівці, кокосове молоко, йогурт, корицю, сіль, підсолоджувач та екстракт ванілі. Накрийте кришкою та залиште на ніч у холодильнику.
2. Перемістіть охолоджену суміш на сковороду та готуйте на середньому вогні. Додайте пластівці кокосу та нарізаний мигдаль. Готуйте суміш доти, поки кокос не стане золотистим, а нарізаний мигдаль підсмаженим (приблизно 3-5 хвилин). Зніміть з вогню та подавайте до столу.