5 цікавих рецептів з вівсянкою
Редагувати перекладЩо може бути банальнішою за вівсянку на сніданок? Але достатньо лише включити фантазію, щоб ця страва перетворилася на маленький та смачний кулінарний шедевр.
Рецепт №1. Вівсянка з арахісовим маслом
Любителям арахісової олії точно сподобається ця ідея для сніданку. Якщо ви стежите за фігурою і відмовляєтеся від солодкого, тоді відніміть з рецепту підсолоджувач та шоколадні краплі.
Інгредієнти:
-
2 столові ложки арахісової олії
-
1/4 чайної ложки ванільного екстракту
-
дрібка солі
-
1/4 склянки нежирного ванільного йогурту
-
1 / 3 склянки молока
-
1/2 чашки вівсяних пластівців
-
1/2 столової ложки какао-порошку
-
1/2 чайної ложки підсолоджувача (цукор, стевія, мед)
-
шоколадні краплі
Як робити:
1. У мисці змішайте арахісове масло, екстракт ванілі та сіль. Поставте ємність у мікрохвильову піч на 10 секунд, потім дістаньте і перемішайте, відправте в мікрохвильову піч ще на 10 секунд.
2. Додайте в миску йогурт, молоко, вівсяні пластівці, какао-порошок та підсолоджувач.
3. Ретельно перемішайте усі інгредієнти.
4. За бажання додайте краплі шоколаду.
5. Суміш перекладіть у контейнер і помістіть у холодильник щонайменше годину.
6. Ви можете зберігати вівсянку у холодильнику до 3 днів.
Рецепт №2. Вівсянка з гарбузом
Вівсяні пластівці - це чудовий інгредієнт для повноцінного та смачного сніданку. Головна складність у його приготуванні - підібрати гармонійні компоненти, але нам здається, що гарбуз та вівсянка "подружаться" в одній тарілці.
Інгредієнти:
-
1 склянка вівсяних пластівців
-
1 3/4 чашки молока
-
1/4 склянки гарбузового пюре
-
1/2 чайної ложки ванільного екстракту
-
1 / 2 чайної ложки кориці
-
1/4 чайної ложки меленого мускатного горіха
-
1/2 чашки нарізаного пекан
-
1/4 склянки кленового сиропу
Як робити:
1. Перемішуйте вівсяні пластівці та молоко в каструлі на середньому вогні.
2. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і готуйте періодично помішуючи до досягнення бажаної консистенції (приблизно 3-5 хвилин). Додайте гарбуз, ваніль, корицю та мускатний горіх.
3. Подавайте, за бажання приправивши горіхами пекан та кленовим сиропом.
Читайте також: ЗДОРОВИЙ СНІДАНОК: 5 ПРИЧИН Є МЮСЛІ ВРАНКИ
Рецепт №3. Вівсянка з корицею
Цей рецепт вимагатиме від вас трохи більше зусиль, але його пікантний і водночас м'який смак компенсують ваші час та старання.
Інгредієнти:
-
1 склянка вівсяних пластівців
-
2 столові ложки ванільного цукру
-
1 чайна ложка ванільного екстракту
-
2 столові ложки грецького йогурту
-
1 стакан молока
-
3 чайні ложки коричневого цукру
-
1 чайна ложка кориці
-
дрібка солі
Топінг:
-
30 грамів м'якого вершкового сиру
-
1 чайна ложка кориці
-
1 чайна ложка цукрової пудри
-
3/4 чайної ложки молока
Як робити:
1. Додайте всі інгредієнти в контейнер і ретельно перемішайте.
2. Залиште страву на ніч у холодильнику.
3. Змішайте всі інгредієнти для топінгу та помістіть суміш у кондитерський мішок. Прикрасьте топінгом вівсяну масу.
Рецепт №4. Вівсянка з горіхами та сухофруктами
Автори цього рецепту запевняють, що вам знадобиться не більше п'яти хвилин на приготування страви, а що може бути краще для тих, хто скрізь спізнюється?
Інгредієнти:
-
1 пюрований банан
-
2 столові ложки насіння чиа
-
1/3 склянки вівсяних пластівців
-
1 / 4 чайної ложки кориці
-
2 / 3 склянки молока
-
1 / 3 склянки води
-
1 столова ложка льону
-
мигдаль, насіння гарбуза, кориця, пластівці кокосу, горіхове масло, в'ялена журавлина
Як робити:
1. Напередодні ввечері візьміть середню миску та розімніть банан до однорідної маси. Тепер додайте в ємність чиа, вівсяні пластівці, корицю, молоко та воду. Накрийте кришкою та поставте в холодильник на ніч.
2. Вранці відправте суміш у каструлю, поставте на середній вогонь та доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і помішуйте, поки маса не нагріється і не загусне. Насамкінець ще раз перемішайте.
3. Розподіліть вівсянку по тарілках і прикрасьте горіхами, кокосовими пластівцями, журавлиною та насінням гарбуза.
Читайте також: РЕЦЕПТИ ЗДОРОВИХ СНІДАНОК, ЯКІ НЕ ПОТРІБНО ГОТУВАТИ
Рецепт №5. Вівсянка з кокосом
Щоб надати цьому класичному сніданку трохи екзотичних ноток, просто додайте трохи кокосу.
Інгредієнти:
-
1/2 склянки вівсяних пластівців
-
1/2 чашки кокосового молока
-
3/4 склянки грецького йогурту зі смаком кокосу
-
1 / 4 чайної ложки кориці
-
дрібка солі
-
підсолоджувач (наприклад, стевія або кленовий сироп)
-
1 чайна ложка екстракту ванілі
-
1/4 склянки кокосової стружки
-
1/4 склянки подрібненого мигдалю
Як робити:
1. Змішайте в ємності вівсяні пластівці, кокосове молоко, йогурт, корицю, сіль, підсолоджувач та екстракт ванілі. Накрийте кришкою та залиште на ніч у холодильнику.
2. Перемістіть охолоджену суміш на сковороду та готуйте на середньому вогні. Додайте пластівці кокосу та нарізаний мигдаль. Готуйте суміш доти, поки кокос не стане золотистим, а нарізаний мигдаль підсмаженим (приблизно 3-5 хвилин). Зніміть з вогню та подавайте до столу.