UA
RU

Посол світу: п'ять видів екзотичної солі

Редагувати переклад

Така банальна приправа, як сіль, сьогодні стала справжнім фетишем гастронома. Якщо ви не готові до авангардно-кулінарних експериментів будинку, купіть велику морську сіль (для салатів та хліба) та пару видів делікатесної солі (для завершальних штрихів). Докладніше про них розповідає Катерина Лучина.

Марк Біттерман, автор книги SALTED: A MANIFESTO ON THE WORLD'S MOST ESSENTIAL MINERAL, WITH RECIPES, не з чуток знає про те, якою різною і дорогою може бути сіль, так як багато років він спеціалізувався на її підборі для портлендського гастрономічного бути. Його описам 80 видів солі та їх кулінарного застосування можна довіряти – на сьогодні це найбільш свіже та повне видання на цю тему, що дає можливість краще розібратися у тренді. Катерина Лучина обрала п'ять основних, на її думку, видів, які варто тримати на кухні.

aGzpXXO709Q
Основу колекції може скласти натуральна сіль – універсальна французька. квітка солі, її великі м'які пластівці прекрасні як для основних страв, так і для десертів: карамелі або шоколаду вона надає особливого шарму.

французька сіль fleur de sel

aGzpXXO709Q
Чорна сіль з Індії або з Гаїті теж може стати в нагоді – вона посилює димний смак м'ясних та рибних страв.

чорна сіль

aGzpXXO709Q
Рожева перуанська, або гімалайська, сіль - Найчистіша з наявних у природі і містить цілий коктейль корисних мінералів, є фаворитом вегетаріанців та прихильників здорового способу життя.

Рожева перуанська сіль

Читайте також: Що таке тимчасове вегетаріанство?

aGzpXXO709Q
З ароматизованих варто купити ніжну селери сіль - Вона тонко грає в салатах і дуже приємно облагороджує коктейлі: нею, наприклад, варто прикрашати обідки келихів для домашньої "Маргарити".

селери сіль

aGzpXXO709Q
Сіль із ароматом ванілі ідеальна для морепродуктів, а трюфельна перетворить звичайні яйця на кулінарний шедевр.

Сіль із ароматом ванілі

Статті на тему