Afternoon Tea - це естетика пізнання нового та про проведення часу зі смаком
Редагувати перекладУ грудні ресторану Citronelle виповнюється 10 років. Своїми проектами та філософією вже 10 років створює привабливу атмосферу для обміну флюїдами, пізнання нового, для підтримання й розвитку культурного простору. Ділиться яскравими враженнями, модними ідеями та новими знаннями.
Новий проект ресторану Afternoon Tea — це про естетику, пізнання нового та про проведення часу зі смаком. Ідея запозичити традицію чаювання — Afternoon Tea — прийшла через розуміння важливості робити паузи у насиченій буденності та спілкуватися. Будь-якої години, вдома або в ресторані нам усім так потрібні ці хвилини “для себе”. Відволікати свої думки, переключатися на щось нове або просто сповільнитися та насолодитися паузою в оточенні гарних речей.
Серію Afternoon tea було започатковано зі зустрічі з Люсі Варнава, що приїхала за запрошенням Марії Дідковської. Люсі — британська експертка з королівського етикету. Англійська шеф-кухарка ресторану з 2-ма розеттами вмісті Ноттінгем. Засновниця кулінарної школи Lucy Varnava Cookery School та єдиних у Британії люксових Гастротурів за старовинними замками та маєтками Англії.
У Citronelle закуски до Afternoon tea, який традиційно починається щодня о 15:00.
- На нижньому ярусі — солоні закуски: сендвічі з найніжнішим лососем; ароматним яйцем із трюфелем; шинкою і сиром, міні-еклери зі слабосоленим лососем
- На іншому — традиційні англійські скони, які подають з повітряними вершками та ароматним клубничним джемом.
- Верхній ярус — десерти: ніжні торти, витончені тістечка, домашні кекси та шоколадні трюфелі з шампанським і малиною
До церемонії пропонуємо Champagne Pierre Morlet, яке ідеально доповнює урочистий настрій чайної традиції. Та за словами Люсі Варнаві, саме бокал шампанського — потрібний «атрибут» Afternoon tea королеви Єлизавети ІІ.
Вишукана, гарна сервіровка столу — неодмінний атрибут церемонії. Afternoon Tea – це завжди єдиний ансамбль у гармонійному поєднанні всіх його елементів. Недоречно використовувати посуд з різних сервізів. Стіл бажано накрити однотонною скатертиною і поставити свіжий букет квітів у гарну вазу.
Читайте також: ЛІНА КОСТЕНКО ДОЗУЧАЛА ПО-НОВОМУ