UA
RU

Французька комедія «Тріумф» виходить у кінотеатрах у лютому

Редагувати переклад
3 лютого в український кінопрокат виходить стрічка «Тріумф» – найкраща європейська комедія 2020-го року за версією Європейської кіноакадемії. Подано офіційний український трейлер.

фільм Тріумф
За сюжетом новоспечений режисер керує тюремним театральним гуртком та живе мрією про тріумфальну прем'єру в Парижі. Тим часом вся «трупа» тільки того й чекає, що дозволу на виїзд за межі в'язниці.

Стрічка натхненна реальною історією Яна Джонсона – шведського театрального режисера. У 1985 році він поставив п'єсу В очікуванні Ґодо, в якій грали справжні в'язні. Під час турне п'ятеро із шести «акторів» втекли. У своєму фільмі «Тріумф» режиссер Еммануель Курколь зробив вільне викладання реальних подій: зі Швеції він їх переніс до Франції, а саму історію переосмислив.

фільм Тріумф

Головну роль у стрічці виконав Кад Мерад – популярний актор французьких комедій («Французьке жиголо», «Лашкаво прошимо»). Фільм був відібраний до офіційної конкурсної програми Канського кінофестивалю у 2020 році. Того ж року він отримав Нагороду Європейської кіноакадемії та був визнаний найкращою європейською комедією.

Стрічка "Тріумф" вийде в українських кінотеатрах 3 лютого.

Читайте тіашкір: ГОЛОВНІ МОДНІ НОВИНИ ТИЖНЯ: ВІД BALENCIAGA ДО UGG

Статті на тему