UA
RU

Анна Арутюнова, дизайнерка Arutiunova

Редагувати переклад
Ганна Арутюнова, дизайнерка та засновниця бренду ARUTIUNOVA - 15-разова чемпіонка України та призерка престижних чемпіонатів світу з бальних танців. Гротескність та бравурність - головні риси колекцій бренду. А сама дизайнерка сміливо працює з декоративними елементами як боа з страусиного пір'я, бахромою, японським бісером, що додає сценічності кожному образу. Про вміння жити тут і зараз, любов до Києва та нові правила життя у традиційній рубриці Marie Claire. 

Про що жінка мовчить: Анна Арутюнова, дизайнерка Arutiunova-Фото 1

Про що сьогодні не варто говорити вголос, а про що просто неможна мовчати?

Для мене це не простий питання. Мені здається, ми всі боїмося говорити про те, що життя йде і, як би не було важко, воно продовжується. Ми боїмося дозволити собі відчути щастя навіть ненадовго.

Але про що не можна мовчати, це про те, що відбувається у нашій країні, з нашими людьми, будинками, містами, життями! Про це треба кричати на весь світ! Це безумство треба зупинити!

Ми боїмося говорити про те, що життя йде і, як би не було важко, воно продовжується. Ми боїмося дозволити собі відчути щастя навіть ненадовго.

З ким вам було приємно помовчати?

Я останнім часом часто мовчу. Люблю побути наодинці, поміркувати. Відбулося переосмислення багатьох подій та життя, загалом. На жаль, у місті, де я зараз живу, немає людей, з якими можна просто помовчати.

Коли ви в останній собі хвалили, а за що собі ж дорікали?

Я намагаюся допомагати всім, хто цього потребує. Допомагаю чим можу та як можу, і за це точно собі хвалю. Намагаюся зберегти роботу бренду, забезпечити нормальний рівень життя моїм дітям та дарувати підтримку та увагу близькими людьми. За це я також собі хвалю. А дорікати собі я перестала. Бо з початком вторгнення росії в Україну, я дорікала собі буквально за все: що покинула Батьківщину, що можу вільно гуляти містом, пити каву… але одного разу я сказала собі: «Досить!»… та почала просто жити.

Про що жінка мовчить: Анна Арутюнова, дизайнерка Arutiunova-Фото 2

Яку річ ви вважаєте найкрасивішою?

Якщо говорити про одяг, то моя улюблена річ — це наші боді Árutiunova, які є у кожній колекції. І ще одяг, прикрашений пір'ям, всі моделі — просто в саме серце.

Яким талантом вам би дуже хотілося володіти?

Я дуже люблю слухати музику, вона мене заспокоює. Я точно хотіла б мати сильний голос та вміти співати, лікуючи таким чином чиїсь душі.

Якби перед вами постав вибір — залишити один спогад, щоб це було?

Я переїхала до Києва і встигла прожити у ньому лише рік. (Ганна – уродженка Дніпра. - Прим.ред.) І це був найщасливіший рік моєї життя, та в життя моєї батьківщини. Ми ніби почали дихати по-іншому у цьому чудовому місті. Ці спогади найцінніші.

Arutiunova 4

Що прикрашає сучасних чоловіків, а що не личити сучасним жінкам?

Відвага та мужність – це однозначно головні «прикраси». Це те, що зараз демонструють українці світу. І жінки, і чоловіки. Ми всі виявилися дуже сміливими, терплячими, дбайливими. Для мене це дуже важливо.

Якби вам довелося себе порівняти із алкогольним напоєм чи коктейлем. Ви який?

Aperol Spritz. Солодкуватий, терпкуватий, легкий – як я. (Усміхається.)

До якого маминого поради ви не дослухалися, і наразі жалкуєте про це?

З дитинства мама повторювала мені: «Аня, живи зараз! Чи не відкладай життя на потім! Дуже багато думаючи про завтра, можна забути як жити сьогодні. Зараз я розумію її слова на 100%.

Увага до зовнішньості якого визнаного красеня завжди здавалася вам перебільшеною? І, наоборот, хто з чоловіків із невиразною зовнішністю видається вам дуже привабливим?

Найкрасивіший та кращий за всіх зірок Голівуду — мій чоловік.

Але якщо говорити про знаменитостей, то це Кіану Рівз. Він шалено талантливий, але я ніколи не вважала його зовні ідеальним чоловіком. А ось Райан Гослінг – це інша історія. (Усміхається.)

Як пахне щастя?

Моїм рідним домом. Для мене це найкращий запах був, є та буде.

Читайте також: ПРО ЩО ЖІНКА МОВЧИТИ: МОДЕЛЬ КРІСТІ ПОНОМАР

Статті на тему