UA
RU

Посвята Дню Незалежності: яким буде третій благодійний фестиваль “На годині”

Редагувати переклад
27 серпня у Києві на Стрічкоткацькій фабриці пройде третій благодійний фестиваль сучасної музики та візуального мистецтва "На годині". За два місяці захід отримав репутацію просвітницької події, що представляє широкий зріз сучасної української культури. 

На часі фестиваль

Організатори посвячують фестиваль Дню Незалежності — з самого початку існування “На часі” просуває ідею великої культурної сили, що має значний вплив на нашу державність. “Українська культура від початку її становлення була найнадійнішим способом збереження національних традицій та цінностей нашого народу. Саме культурні діячі минулих століть першими висловлювали та плекали ідеї Незалежності і завдяки Тарасу Шевченку, Івану Франку та Лесі Українці ми зараз ті, хто ми є. Це прагнення до самоідентичності й зараз відображається у творчості українських митців і саме зараз штовхає нас до захисту власних ідеалів та свободи”, — кажуть організатори телеграма.

На цьому заході планується наповнена програма з 9 сценами, де відбудеться велика кількість концертів, перфомансів та DJ-сетів. Актуальне розуміння візуального мистецтва представлятиме 5 митців та творчих об'єднань. Окремим напрямком заходу стане обговорення української культури та спроба розуміння її ролі у становленні незалежності, в тому числі й у воєнну годину. Також відбудеться тату-марафон та тенісний турнір, що вже стають традицією “На годині”.

Усі зібрані кошти будуть направлені до фонду громадської організації, яка допомагає культурним діячам та просторам на Стрічкоткацькій фабриці.

Читайте також: ДЕРЖКІНО ПЛАНУЄ ЛІКВІДУВАТИ НАЦІОНАЛЬНИЙ КІНОАРХІВ – ДОВЖЕНКО-ЦЕНТР

Статті на тему