UA
RU

«Музичний прогноз». Про сучасну та якісну українську музику.

Редагувати переклад
Свіжа порція музичних релізів чекає на вас у спільній добірці
 «Музичний прогноз» від редакції Marie Claire Ukraine та музичного онлайн-медіа Слухач UA.

Сергій Мартиненко - засновник Слухач UA розповідає про шлях додому Потапа, артахгаусний альбом Лилу45, екранізацію треку «у твоїй душі» від Наді Дорофєєвої,
 «Люлі-люлі» Артема Пивоварова, TikTok авантюру від TUMAZAR та інші релізи українських артистів.

Пісні з добірки «Музичний прогноз» доступні для прослуховування в нашому Spotify-плейлисті.

"Музичний прогноз". Про сучасну та якісну українську музыку.-Фото 1

Лілу45 - Артгаус

Новий альбом Лилу45 – це експеримент у нестандартному звучанні, в якому артистка шукає себе в цьому світі. Він народився в моменті під впливом осені та пронизаний неймовірною меланхолією та саморефлексією.  

Подібно до артахгаусних фільмів, платівка складається з оригінальних, експериментальних звуків, де акустична гітара та фортепіано зустрічаються з футуристичними електронними звуками. До альбому увійшло 10 треків, які об’єднані театралізованою постановкою в стилі модерн.

Олексій Потапенко — Путь додому

Потап презентував своїм слухачам новий трек «Шлях додому ». Цього разу композиція присвячується українцям, які не дивлячись на біль та втому від виснажливих 8 місяців повномасштабної війни, продовжують шукати та виборювати шлях до свого дому.

Ця стежка довжиною у все наше життя. Адже це тривала путь до встановлення українського коріння, до витоків культури, любові до нації та до самих себе. Це не просто шлях до рідної землі та батьківської хати, а пошук та виборювання права на існування ДНК нашого народу.

DOROFEEVA - у твоєї душі

«у твоєї душі» — не просто кліп на найпроникливішу пісню з нового альбому DOROFEEVA, а ще й спільна благодійна ініціатива з волонтерським рухом «Добробат», яка привертає увагу до надважливої проблеми – втрати дому, і напередодні найхолоднішої пори року закликає кожного та кожну донатити на відбудову пошкодженого через війну житла.

«Це кліп, в якому мені не довелося нічого грати. Всі емоції знімалися з перших дублів – справжні сум, біль, страх, здивування… Коли я вперше зайшла до будинку, торкалася всього навколо, як у кіно. Побачила, скільки в мене було косметики, скільки речей, скільки всього – і зрозуміла, що це вже більше непотрібне. Те, без чого я не могла раніше обійтися, стало незначущим. Цінності змінилися », - розповідає DOROFEEVA.

SIERGA - Тільки разом

Нас не залякати. Не вийшло 24 лютого і не вийде ніколи. У них завжди була перевага в кількості ресурсів, снарядів і «людиноодиниць», але в нас перевага в силі духу, єдності і розумі.

Кожен додатковий день війни — це плюс один день нападу росії. Що говорить про її бойову спроможність. І плюс один день нашої оборони. Що каже про нашу бойову спроможність!

Під час цієї підлої війни ми переживали дійсно страшні речі, але швидко опановували себе — і це нас загартовувало на перемогу. Тож це відео нагадує про те, що ми пройшли, і що ми здобули. Ми непереможні. Бо ми разом. Бо ми українці.

TUMAZAR - Rings of Saturn

Rings of Saturn - це історія про смуток та самотність, що виникають на порозі життєвих змін. Авантюрна композиція, що черпає натхнення з інди-музики, перевтілюється в поп-музику нового звучання, а легкий відтінок 80-х диктує ностальгічні мотиви.

DOVI — Кохайтеся Чорнобриві

Пісня Кохайтеся Чорнобриві — це поєднання нашої культурної спадщини, наш генетичний код об'єднань із сучасними тенденціями.

Вона на 100% довершена, навіть і додати нічого. Глібина і біль українського народу, який стільки годин страждав від цієї напасті чуми, холери під назвою «московія», «москаль», знову бореться за своє майбутнє і за свою ідентифікацію!

Tricky Nicki ft. ALISA - PRAY

Співачка ALISA продовжує свою хвилю колаборацій з реп-виконавцями. Після успішного фіта «Дике поле» з репером YARMAK’ом. який за п’ять місяців зібрав 5.4 млн переглядів в YouTube, співачка записує до своєї дискографіє ще один крутий фіт. цього разу з репером Tricky Nicki автором хіта Ride for Ukraine.

Tricky Nicki один із небагатьох реп-артистів, який вибрав правильний вектор розвитку своєї творчості - англомовний сегмент відповідно просування музичного контенту України в Європі. Трек PRAY не виключення. Вже пізнаваний вайб та англомовний речитатив Tricky Nicki переплітаються з українськомовними партіями Аліси, створюючи чудовий інструмент популяризації солов'їної мови на заході. Потрапляння в топ 30 музичних трендів YouTube в Україні чудове тому підтвердження.

PATSYKI Z FRANEKA — Ой, поле поле

Весною 2022 року, щоб сприяти українській перемозі та підняттю національного духу, PATSYKI Z FRANEKA розпочали проект «Повстанські пісні», в рамках якого переспівують пісні січових стрільців. Вже вийшли такі треки, як Б'ють гарматі, Ой, у лісі, на полянці та Подай, дівчино, руку на прощання. 

Нещодавно відбулася прем'єра четвертої композиції проекту — «Ой, поле поле». Це класична українська дума під бандуру про двох козаків, що воювали за Україну та полягли на полі бою. Переспівана гуртом сьогодні, пісня набуває нового контексту — і є присвятою тим, хто віддав свою життя заради нашого з вами майбутнього, майбутнього держави.

MamaRika - щастя

«Щастя» - пісня, яка повертає у найкращі миті нашого життя, у найтепліші куточки пам’яті, повертає додому… В країну дитинства, де хочеться заховатися від всіх і знову стати маленьким.

квіткіс — Привиди

14 жовтня поп-панки з гурту квіткіс презентували кліп на пісню «Привиди», яка була написана та записана у березні 2022 року у дні Війни за незалежність України.

Цей трек - для Героїв, які не просто боронять нашу землю від усіляких покидьків-свинопсів, а й дають їм “прикурити” на всіх фронтах.

Артема Пивоварова футів. alyona alyona — Люлі-люлі

В рамках культурного проекту «Твої вірші, мої ноти» Артем Пивоваров та alyona alyona представляють спільну роботу «Люлі-люлі» на поезію Пантелеймона Куліша.

Всім знайомий цей стан, коли навіть серед людей відчуваєшся одиноким та чужим. Кожен із нас переживає це по-своєму. 

Хтось ховається від світу, поринувши у спомини, хтось шукає спокій у єднанні з природою. Цю картину можна побачити у відео. alyona alyona блукає у своїх думах, переходячи від однієї згадки до іншої, ніби з кімнати в кімнату. Артем Пивоваров — споглядач-мандрівець, а природа виступає у вигляді чистої світлої думки, за якою Артем так уважно спостерігає. Зрештою, всі ми мандрівники, що літають у власних думках і прагнуть так чи інакше заповнити душевну порожнечу.

Читайте також: ПЛЕЙЛІСТ РЕДАКЦІЇ: ЩО МІ СЛУХАЛИ У ВЕРЕСНІ

Статті на тему