UA
RU

«Музичний прогноз». Про сучасну та якісну українську музику.

Редагувати переклад

Свіжа порція музичних релізів чекає на вас у спільній добірці «Музичний прогноз» від редакції Marie Claire Ukraine та музичного онлайн медіа Слухач UA. Сергій Мартиненко - засновник Слухач UA розповідає про «Наші будинки» Kalush Orchestra та Szpaku, нового лелеку MamaRika,  дует Артема Пивоварова та NK, «Хвилину Мовчання» гурту Сметана band, нові звуки бойзбенду DSIDE BAND та інші релізи українських артистів. Пісні з добірки «Музичний прогноз» доступні для прослуховування на нашому Spotify-плейлисті.

"Музичний прогноз". Про сучасну та якісну українську музыку.-Фото 1

Артем Пивоваров ft. NK — Там у тополі

У межах культурного проєкту «Твої вірші, мої ноти» Артем Пивоваров та NK представляють спільну роботу «Там у тополі» на вірші Павла Тичини.

пісня «Там у тополі» поєднала в собі одразу два вірші українського поета: «Там у тополі» та «Де тополя росте… ». Павло Тичина дуже любив природу і талановито зображав її у поезії. За допомогою метафор та реалістичного опису деталей Тичина вміло змальовував красу України та єднання людини з природою. У цій роботі кожен може впізнати себе. Українці завжди любили рідну землю, цінували свободу та вміли насолоджуватися нею. Настрій пісні «Там у тополі» передає цей внутрішній стан.

Kalush Orchestra ft. Szpaku - Nasze Domy

Гурт Kalush Orchestra записали спільний трек з польським реп-виконавцем Szpaku. Nasze Domy — це пісня про біль, боротьбу за Батьківщину і водночас, це пісня про надію. Nasze Domy у перекладі з польської мови — «Наші будинки».

«Ідея цього треку виникла в моїй голові, коли я візуалізував війну в Україні. Хоч ми всі живемо зараз в страху від того, що розв’язала росія, Бог не забуде про нас, і в кінці добро обов’язково переможе », — говорить Szpaku.

MamaRika ft. YAKTAK — Лелека

Співачка MamaRika та молодий виконавець YAKTAK випустили спільну пісню «Лелека», в якій розповідають про наше сьогодення. Зараз українці живуть одне життя на всіх, але водночас кожен з нас має свою особисту історію, яка повна тривог, болю та надій. Чи то вірна дружина, яка чекає коханого з передової, чи старенька матір, яка щодня виглядає сина з вікна, або ж пригортає дитя на чужині, сумуючи за домом, всі ми маємо одну мрію — перемога. «Лелека» — пісня, яка повинна підтримати та надихнути кожного українця у ці важкі дні.

Сметана band — Хвиліна Мовчання

«Хвилина Мовчання» — п ерша пісня від Сметани band українською мовою. Учасники гурту присвячують її всім жертвам російського вторгнення в нашу країну.  

 

ALISA — На товчку

В той час коли одразу два треки ALISA в дуетах з YARMAK та Tricky Nicki посідають верхні рядки українських музичних чартів, артистка випускає новий хіт, цього разу сольно. 

«На товчку» — українська народна пісня, яка в прочитанні молодої співачки набуває сучасного танцювального звучання. В ній багато гумору та оптимізму — типових рис характеру українців. Навіть у найтемніші часи ми продовжуємо боротись і бачити радість у побутових речах.

DSIDE BAND — ЗВУКАМИ

Відеокліп «Звуками» — це нова сторінка гурту DSIDE BAND. По-перше, це презентація одразу двох нових учасників, які точно підкорять серця шанувальниць бойзбенду. Станіслав Колодинський та Кирило Грек — нові обличчя гурту та саме ті, на пошуки кого було витрачено декілька місяців. По-друге, пісню та кліп «Звуками» дуже довго чекали прихильники та вся команда, залучена у роботі над бендом.  

REQUITIR — Флешбеки (Remix)

Після кількох гучних релізів, маріупольський артист REQUITIR презентує нову версію хіта «Флешбеки». Ностальгія за рідним краєм 062, пацанська щирість та близькість до слухача в історії про типовий роман на березі моря — меседжі, які REQUITIR заклав у «Флешбеках», намагаючись зафіксувати як змінюється покоління та події навколо знаменитого заводу.

Разом з реміксом «Флешбеки» REQUITIR презентує й нову версію кліпу, змонтовану з позитивних відеоспогадів із Маріуполя від друзів артиста та їхніх друзів. Кліп своєю ламповою атмосферою закликає фокусуватися на позитивних моментах та йти далі — до перемоги, щоб потім все відбувати.

AVERIN & CHURSANOV - Не забувай

Хітмейкери Averin & CHURSANOV, які з кожним релізом розривають музичні чарти, знову потрапляють в серця слухачів — цього разу новою проникливою піснею «Не забувай».

Ідеальне поєднання голосів двох артистів нової генерації та чуттєве виконання на надриві з перших секунд пробуджують у слухачів щось знайоме до болю. Це історія кожного, хто хоча б раз у житті відпускав своє кохання назавжди.

ANGELINA BUKOVSKA — Тої весни

Співачка ANGELINA BUKOVSKA презентує свій перший українськомовний сингл «Тої весни».  

«Тої весни» — це глибокий зв’язок трьох станів однієї людини, в якому кожна прожита хвилина разом — мистецтво. Це про тих, хто не боїться говорити «Я тебе кохаю». Коли розлука стає нестерпною і біль переповню груди, коли рятує тільки розуміння того, що так буде не завжди! У відеороботі «Тої весни», яка вийде незабаром, розкриваються три іпостасі людини: порочна сторона, естетична сторона та сторона автора — спостерігача за станами людини, які проживають період кохання.

Читайте також: «МУЗИЧНИЙ ПРОГНОЗ». ПРО СУЧАСНУ ТА ЯКІСНУ УКРАЇНСЬКУ МУЗИКУ.  

Статті на тему