Закрити
UA
Життя

7 причин відвідати кулінарний майстер-клас

Поділись:

Наш food-експерт Катерина Лучина знайшла сім причин, чому варто записатися на кулінарний майстер-клас.

Wood fire pizza Margharita

 

Щоб навчитися готувати

В принципі, готувати вміє кожен – зварити гречку або яйце не так уже й складно. Тим більше коли під рукою тисячі роликів на YouTube. Але давайте уточнимо, що ви хочете бачити на своїй тарілці: розсипчасту крупу чи розварену? Яйце некруто або зварене круто? А може, взагалі – пашот? Нескінченна кількість питань чатує на кожному кроці, і часто відповіді на них доводиться шукати досвідченим шляхом. Навіть Делія Сміт, автор понад 20 кулінарних бестселерів, упевнена: «Єдине, що я точно знаю – неможливо навчитися готувати лише за книжками». А на виході з майстер-класу у вас виявиться щонайменше 1 рецепт у кишені, до якого не буде питань – лише пряме керівництво до дії.

Дізнатися маленькі, але дуже корисні секрети

Чим замінити анчоуси і як пекти пироги без яєць, з чим поєднується куркума і як варити квасолю? Що є на ніч і не повніти, чому італійська паста робить груди пружними і від чого риба буває несмачною: у живому спілкуванні з професіоналом може відкритися безліч дивовижних речей, запитати про які навіть не спадало на думку.

Підключити додаткові 2% до вашого мозку, що вже використовується.

У парфумерів, сомельє та шеф-кухарів, чия професія безпосередньо пов’язана із співвідношенням зовнішнього вигляду зі смаком та запахом, активізуються додаткові ділянки мозку та формуються нові нейронні зв’язки. Звичайна людина теж може розвинути в собі вміння розрізняти та ідентифікувати запахи та уподобання. А в результаті отримати ясне мислення, чітку пам’ять та дивовижний каталог вражень.

Тримати своїми руками

Яким би чарівним був Джеймі Олівер, він навряд чи вийде з телевізора, щоб допомогти загорнути в тісто рибу або збити яйця для голландського соусу. А на кулінарних уроках шеф показуватиме стільки разів, скільки вам знадобиться, щоби повторити його впевнений рух.

Перейти на наступний рівень

Помнете відчуття, коли вам вперше щось вдалося? У дорослому житті часто доводиться докладати багато зусиль, щоб знову відчути себе першовідкривачем. Стрибати з парашутом необов’язково – достатньо приготувати ідеальний стейк або хитромудрий десерт, щоб знову відчути себе на коні.

Вразити на побаченні

Скільки б не тривали ваші стосунки – тиждень чи 10 років, у них все одно фігуруватимуть зустрічі у ресторані. Якщо за їжею нема про що говорити, вирушайте до кулінарної школи. Тема для розмови знайдеться сама собою, недаремно цей вид дозвілля на Заході активно використовують для ефективного тимбілдингу.

Розширити коло друзів

Невимушена атмосфера, тисячі приводів для вступу в діалог – чи це не ідеальний майданчик для знайомств? Рівень флірт-фактора на майстер-класах часом зашкалює настільки, що може зрівнятися із пляжною вечіркою.