UA
RU

Американські шеф-кухарі готують українські страви та збирають кошти на допомогу 

Редагувати переклад

Навіть у ресторанній сфері знайшли спосіб креативно та швидко зібрати кошти для українського населення.

Поки українські ресторани годують військові Збройні Сили України, американські шеф-кухарі з різних куточків США також намагаються допомогти своїм коллегам. Ні, вони не відправляють страви нашим бійцям, але створюють кулінарні шедеври з символікою України та збирають кошти з проданих позицій у фонди, що допомагають українцям.

 
 
 
 
 
Переглянути цю публікацію в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публікація від Shirley Chung (@chfshirleychung)

Згідно з виданням The Guardian, каліфорнійські шеф-кухарі створили спеціальні “українські” меню, до яких входять авторські або традиційні страви нашої країни. Так, наприклад, у Калвер-Сіті китайський ресторан подає спеціальні синьо-жовті "пельмені свободи". А ось у Західному Голлівуді найпопулярніший коктейль-бар пропонує новий алкогольний напій “Пружний”, зроблений на основі української горілки “Хор”.

 
 
 
 
 
Переглянути цю публікацію в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публікація від EMPLOYEES ONLY LOS ANGELES (@employeesonlyla)

Також до цієї проукраїнської акції долучилися і пекарні по всій Каліфорнії – вони випікають та продають хоменташен – єврейське печене, яке виникло під час опору з чиновниками-тиранами, а також на прилавках можна зустріти традиційні часникові пампушки.

Таким чином американські заклади харчування намагаються змотивувати своїх гостів зробити благодійний внесок на підтримку українців, адже замовивши одну з цих страв, гроші з продаж ідуть у такі фонди, як некомерційна організація World Central Kitchen, яка пропонує гаряче харчування українським біженцям на прикордонних переходах Польська гуманітарна акція ; Libereco PHR, швейцарсько-німецька група допомоги та ЮНІСЕФ.

Читайте також: Підтримати Україну через міжнародний фонд «Червоний крест»

Ширлі Чанг, шеф-кухарка китайського ресторану «Ms Chi Cafe» у Калвер-Сіті, пояснила, що при створенні “пельменів сводоби” надихалася історією українок, котрі цілодобово готують вареники, щоб нагодувати українських солдатів та простих людей, які вимушені були покинути свої домівки. . Синьо-жовті пельмені в «Ms Chi Cafe» – це дань українським вареникам, наповненим куркою, грибами, кропом та насінням соняху, символом українського опору. Вони продаються по всій країні на Goldbelly, а також у ресторані Chung's у Лос-Анджелесі.

Статті на тему