Апероль Шприц: рецепти літнього напою від найкращих барменів України
Редагувати переклад08 липня 2020, 16:00
Яке літо без Апероль Шприц? З нами погодилися топові українські бармени та поділилися своїми улюбленими рецептами алкогольного напою.
Дмитро Камбер
Бар-менеджер The Fitz [Odesa]

Pink Spritz
Склад
- Gordon's Premium pink Gin 40 ml
- Трояндовий лимонад 80 мл
- Prosecco 80 ml
Приготування:
Змішати інгредієнти у винному келиху з льодом, додати свіжу полуницю, листя базиліку та суміш меленого перцю.

Олег Дікал
Бар-менеджер The Roastery [Odesa]

Sunset Spritz
Склад
- Tanqueray Sevilla Gin 25 ml
- Aperol 25 ml
- Cointreau Blood orange 15 ml
- Сік сицилійського апельсину 30 ml
- Prosecco 75 ml
Приготування:
Заповнити келихи флюті колотим льодом і змішати у ньому всі інгредієнти. Прикрасити часточками свіжого кумквату.
Читайте також: ЛІТО І АЛКОГОЛЬ: ЯК ПРАВИЛЬНО ПИТИ ПІД ЧАС спеки?

Світлана Херімян
керуюча Bella Vermuteria [Odesa]

Vermu Spritz
Склад
- Aperol 30 ml
- Vermouth Rosso 15 ml
- 2 краплі біттер
- Содова 20 ml
- Cava brut 50 ml
Приготування:
У охолоджені келихи опустити брилу льоду, додати інгредієнти та прикрасити часточкою свіжого апельсину або апельсиновою цедрою.

Євген Білецький
Менеджер бару Boffo Gallery Bar

Easy Green Spritz
Склад
- Gentiane De Lure 30 ml
- Vermouth di Torino 15 ml
- Choya Yuzu Liqueur 20 ml
- Amaro Braulio 5 ml
- Lime Cordial 15 ml
- Aloe water 45 ml
- Prosecco 45 ml
Приготування:
Змішати інгредієнти в келиху, додати колотий лід та Prosecco, прикрасити оливкою та декількома листочками свіжої зелені.