UA
    RU

    Чотири рецепти холодних супів від Євгена Клопотенка

    Редагувати переклад
    Відмінний варіант для літнього обіду чи вечері.

    Єдине бажання, яке виникає влітку, — охолонути. Усіми можливими способами. Ідеальний варіант – холодні супи. Бо готуються просто. Тому що дуже смачно. Бо освіжають.


    Суп гаспачо із запечених овочів

    гаспачо з овочів

    Насичений, дуже літній. Їсти його потрібно із сухариками чи тостами. Це обов'язково.


    Інгредієнти: 600 г червоного перецю; 400 г томатів (стиглих); 150 г червоної цибулі; 4 шт. зубчика часнику (неочищеного); 200 г огірка; 2 ст. л. червоного винного оцту; 400мл. л. томатного соку; 20 г зелені петрушки; 80мл. л. холодної води (опціонально); 2 ст. л. оливкової олії; сіль, перець (за смаком); грінки (для подачі).

    Як приготувати суп гаспачо із запечених овочів:

    1. Перець помийте, очистіть від серцевини і запікайте на грилі. Ви можете використовувати відкрите вугілля, скористатися сковорідкою гриль або застосувати верхній гриль у духовці. Запікайте, поки шкірка не почне трохи підгоряти. Потім помістіть перці в герметичний пакет і дайте їм трохи охолонути, після чого зніміть шкірку і поріжте.


    2. На сковороді гриль обсмажте томати, цибулю середніми часточками та неочищені зубчики часнику. Обсмажуйте, доки овочі не стануть м'якими. Дайте їм охолонути та очистіть часник.

    3. Огірки очистіть від шкірки та поріжте на середні шматочки. Викладіть у чашу блендера разом із овочами гриль, додайте сіль, перець, подрібнену зелень петрушки, винний оцет та томатний сік. Перебийте до однорідного стану та поставте в холодильник мінімум на 3 години.

    4. Дістаньте з холодильника, якщо суп вийшов густим, розбавте його охолодженою питною водою. Подавайте, прикрасивши зеленню петрушки та грінками.



    Читайте також: 5 ІДЕЙ ДЛЯ ПРАВИЛЬНОГО сніданку

    окрошка

    окрошка


    Окрошка – це класика. У кожного є свій рецепт, у якому він дуже впевнений. Але чому б не спробувати щось нове? Не забудьте додати стебла селери. З ними буде особливо смачно.

    Інгредієнти: 4 шт. свинячих реберець; 1 куряче яйце; 150 г огірка; 250 г редиски; 1 цибульне стебло; 1 стебло селери (за бажанням); 8 гілочок кропу; за смаком сіль та перець.

    Інгредієнти для заправки: 300 мл квасу (світлого); 200 мл сироватки (кефіру); 100 г сметани; 1 ч. л. гірчиці (американської); на смак сіль.


    Як приготувати окрошку:

    1. Свинячі ребра солимо і перчимо. Відправляємо в духовку на 40 хвилин за температури 180 градусів. Після цього даємо охолонути і зрізаємо з них м'ясо.

    2. Яйце варимо до повного приготування, 10 хвилин.

    3. Огірок, редис, цибуля і селера - миємо і дрібно нарізаємо.

    4. Кріп миємо, відрізаємо стебло і дрібно нарізаємо.

    5. Все перемішуємо та додаємо заправку.

    Як приготувати заправку:

    1. Усі інгредієнти змішуємо. Солимо і перчимо на смак.

    Поради: щоб окрошка вийшла смачніше дайте їй настоятися добу. Заморозьте тарілки перед подачею або перемішайте лід з|із|

    Холодний динний суп

    суп з дині

    Так, звучить несподівано. Перша думка: "Як це суп з дині?" Але ви навіть не уявляєте, як це смачно. Ніжно, солодкуватий, з приємною гостротою.

    Інгредієнти: 250 г дині; 5 г м'яти; 1 г червоного перцю; 1 зубчик часнику; 5 г оливкової олії; 2 шт. помідорів чері; 5 г цибулі; сіль на кінчику чайної ложки.

    Як приготувати холодний динний суп: 

    1. Диню охолоджуємо. Для цього відправляємо її в холодильник на пару годин.

    2. Дістаємо з холодильника, чистимо і нарізаємо невеликими шматочками.

    3. Складаємо диню у блендер. Додаємо м'яту, перець, часник, масло, помідори черрі та трохи солі. Змішуємо до однорідності. Якщо у вас є лимон, можна додати до супу трохи лимонного соку.

    4. Переливаємо суп у тарілку і додаємо трохи цибулі. Цибулю можна не обсмажувати, просто дуже дрібно нарізати. Чим дрібніше ви його наріжете, тим краще. Це потрібно для структури супу - щоб, коли ви будете їсти суп, цибулька хрумтіла на зубах.

    5. Суп готовий!

    Читайте також: ЛЕГКИМ РУХОМ: 4 ІДЕЇ ДЛЯ КОРИСНОГО ПЕРЕКУСУ

    гаспачо

    Чотири рецепти холодних супів від Євгена Клопотенко-Фото 4

    Ще один рецепт гаспачо. Цього разу все ще простіше – потрібно просто купити смачні овочі та збити їх.

    Інгредієнти: 400 г томатів; 200 г перцю болгарського чи білозирки; 3 зубчики часнику; 2 гілочки тархуна; солі щіпки; 2 г чилі; 1 гілочка м'яти; оливкова олія; 2 скибочки багету.

    Як приготувати гаспачо?

    1. Помідори обдаємо окропом і знімаємо з них шкірку. Можна і зі шкіркою, але без неї буде краще. Помідори, до речі, краще брати різних видів, наприклад, жовті та червоні, або червоні та рожеві. Головне, щоб вони були м'ясисті – чим кращі томати, тим смачнішим буде суп. Це закономірність.

    2. Розрізаємо помідори на шматочки і перемелюємо їх разом з іншими інгредієнтами в блендері.

    3. Додаємо сіль до смаку – все, суп готовий.

    4. Перед подачею суп обов'язково охолодити - поставте його в холодильник на пару годин. Подаємо в замороженій тарілці (миску змочуємо водою та ставимо в морозильну камеру на 10 хвилин).

    5. При подачі збризкуємо суп оливковою олією і кладемо зверху хрумкий хліб. Для того щоб хліб вийшов хрумким, обсмажте пару шматочків батона або білого багета на сухій сковороді і збризкайте на них рослинною олією перед подачею.

    Фото: Юлія Горін/надано прес-службою Євгена Клопотенка 

    Статті на тему