UA
    RU

    Ексклюзивно до 10-річчя ресторан Citronelle створивши шампанське Blanc de Blancs із віньєроном із Шампані зі 150-річною історією.

    Редагувати переклад
    Вино-свято, вино-карнавал, вино-емоція! Це найбільш «живий» з усіх напоїв – символ наших сподівань на щастя та удачу. Його неприборканий характер спонукає нас забути про повсякденність, кружляє легкою веселістю, налаштовує на безтурботний лад.
    
    
    citronelle 1

    «2 роки тому ми разом із Еріком Морле представили для Citronelle чотири види шампанського. А нашою ювілейною зіркою є Champagne Blanc de Blancs, Pierre Morlet. Його тонкий аромат білих квітів та фруктів: сливи, персика, абрикоса закохує з першого ковтка», — каже Марія Дідковська.


    Blanc de Blancs – вино, що створюється лише з одного сорту винограду «шардоне», його цінник завжди вищий, ніж у звичайного шампанського. Основна причина полягає в тому, що шардоне найдорожчий сорт у Шампані. Тут мало виноградників шардоне, і з одного сорту винограду важче створити шампанське.

    Це вино з рідкісним елегантним характером, випущене лімітованою серією. І зараз у вас є унікальна можливість продегустувати цей раритетний напій у Citronelle.


    «Ми створили чудове шампанське. Це - вино майбутнього. Із ним ви можете гідно відсвяткувати свій 10-річний ювілей», — коментує Ерік Морле.

    Таємниця особливого смаку шампанського Pierre Morlet — органічне виробництво та особливі методики культивування. Тут все роблять вручну, що надає продукту більшої цінності.

    citronelle 6


    citronelle 2

    citronelle 9

    citronelle 11



    Pierre Morlet - невеликий і незалежний шампанський Дім, що робить його особливо цікавим для поціновувачів цього благородного напитку. Його виноградники межують з плантаціями таких відомих виробників, як Krug, Veuve Clicquot-Ponsardin, Bollinger і Mumm, а керівник Ерік Морле є одним із останніх виноробів регіону, який особисто здійснює асамбляж світлих вин тільки першого пресування. Саме тому зоряні і імениті сусіди не приймають залишкового рішення з приводу смаку їхнього вина, не дбаючи про месье Морле. Вони називають його своїм головним носом.

    Цікаво, що до того, як почати займатися виробництвом шампанського, батьківщина Морле вирощувала розі з 1883 року в Шато де Версаль. Саме вони відкрили особливий старовинний сорт плетючих роз inermis morletti, листя яких зимою стає яскраво-червоного кольору.


    Марія Дідковська: «Французі вважають цілком нормальним пити шампанське вранці. І якщо ви збираєтеся продовжувати за обідом і вечерею, ми рекомендуємо: утром – Pierre Morlet, Hampacne, Blanc de Blancs, вдень – Pierre Morlet Cuvee Suivie 1er Cru Brut, а милізимо Pierre Morlet Cuvee Millesime 1er Cru 2011 Brut – за вечерею.

    citronelle 2

    citronelle 10


    citronelle 8

    citronelle 7

    citronelle 4

    citronelle 5

    citronelle 3

     «Ернест Хемінгуей якось сказав: «Скільки б грошей у мене не було, я не знаю кращого способу їх витратити, ніж на шампанське». Здається, додати тут нема чого, хіба що ще трохи шампанського до бокала!

    Фото надала прес-служба

    Статті на тему