Ексклюзивно до 10-річчя ресторан Citronelle створивши шампанське Blanc de Blancs із віньєроном із Шампані зі 150-річною історією.
Редагувати перекладВино-свято, вино-карнавал, вино-емоція! Це найбільш «живий» з усіх напоїв – символ наших сподівань на щастя та удачу. Його неприборканий характер спонукає нас забути про повсякденність, кружляє легкою веселістю, налаштовує на безтурботний лад.
«2 роки тому ми разом із Еріком Морле представили для Citronelle чотири види шампанського. А нашою ювілейною зіркою є Champagne Blanc de Blancs, Pierre Morlet. Його тонкий аромат білих квітів та фруктів: сливи, персика, абрикоса закохує з першого ковтка», — каже Марія Дідковська.
Blanc de Blancs – вино, що створюється лише з одного сорту винограду «шардоне», його цінник завжди вищий, ніж у звичайного шампанського. Основна причина полягає в тому, що шардоне найдорожчий сорт у Шампані. Тут мало виноградників шардоне, і з одного сорту винограду важче створити шампанське.
Це вино з рідкісним елегантним характером, випущене лімітованою серією. І зараз у вас є унікальна можливість продегустувати цей раритетний напій у Citronelle.
«Ми створили чудове шампанське. Це - вино майбутнього. Із ним ви можете гідно відсвяткувати свій 10-річний ювілей», — коментує Ерік Морле.
Таємниця особливого смаку шампанського Pierre Morlet — органічне виробництво та особливі методики культивування. Тут все роблять вручну, що надає продукту більшої цінності.
Pierre Morlet - невеликий і незалежний шампанський Дім, що робить його особливо цікавим для поціновувачів цього благородного напитку. Його виноградники межують з плантаціями таких відомих виробників, як Krug, Veuve Clicquot-Ponsardin, Bollinger і Mumm, а керівник Ерік Морле є одним із останніх виноробів регіону, який особисто здійснює асамбляж світлих вин тільки першого пресування. Саме тому зоряні і імениті сусіди не приймають залишкового рішення з приводу смаку їхнього вина, не дбаючи про месье Морле. Вони називають його своїм головним носом.
Цікаво, що до того, як почати займатися виробництвом шампанського, батьківщина Морле вирощувала розі з 1883 року в Шато де Версаль. Саме вони відкрили особливий старовинний сорт плетючих роз inermis morletti, листя яких зимою стає яскраво-червоного кольору.
Марія Дідковська: «Французі вважають цілком нормальним пити шампанське вранці. І якщо ви збираєтеся продовжувати за обідом і вечерею, ми рекомендуємо: утром – Pierre Morlet, Hampacne, Blanc de Blancs, вдень – Pierre Morlet Cuvee Suivie 1er Cru Brut, а милізимо Pierre Morlet Cuvee Millesime 1er Cru 2011 Brut – за вечерею.
«Ернест Хемінгуей якось сказав: «Скільки б грошей у мене не було, я не знаю кращого способу їх витратити, ніж на шампанське». Здається, додати тут нема чого, хіба що ще трохи шампанського до бокала!
Фото надала прес-служба