UA
RU

Фотозвіт: як пройшла звана вечеря з Паоло Теренці у ресторані Il Riccio

Редагувати переклад

Фотозвіт: як пройшла звана вечеря з Паоло Теренці у ресторані Il Riccio-Фото 1

24 жовтня в одному з найавтентичніших італійських ресторанів міста відбулася унікальна звана вечеря на чолі з парфумером-зіркою Паоло Теренці – автором ароматів брендів Tiziana Terenzi та V CantoПаоло давно став фаворитом київської світської публіки завдяки зустрічам, які BROCARD NICHE BAR періодично проводить із маестро. На розкішній вечері 5 подач Паоло Теренці представив нову колекцію V Canto, до ароматів якої бренд-шеф Олександр Абрамов підібрав відповідні позиції меню.

Створення бренду V Canto базується на історії Франческі та Паоло – палких закоханих, що жили в замку Градара, описаної у божественній комедії Ланте Аліг'єрі. V Canto означає "п'ята пісня".

Фотозвіт: як пройшла звана вечеря з Паоло Теренці у ресторані Il Riccio-Фото 2

На колекцію V Canto парфумера надихнула одна з найбільш спірних та інтригуючих фігур епохи Відродження – Лукреція Борджіа, незаконна дочка папи Римського Олександра VI та його коханки Ваноцці деї Каттанеї.

П'ять ароматів, придуманих Паоло, уособлюють Італію у ті століття, коли світом правило мистецтво, магія та алхімія. Перший аромат гордо носить назву своєї натхненниці – Lucrethia і призначений для красивої, вишуканої царської жінки. Воістину фатальний аромат виражений кавою, відтіненою пряною гвоздикою. Болиголов представлений плямистим болиголовом, однією з найбільш смертоносних рослин, яка має абсолютно гіпнотичний ефект при грамотному дозуванні. На додачу до нього йде букет із сицилійських цитрусів та легка нота мускусної троянди.

Аромат мандрагора створений на основі настою мандрагори, який вважається найсильнішим смертельним зіллям ще з давніх-давен. Однак, як це завжди буває з ризикованими інгредієнтами, настій мандрагори може бути афродизіаком. Завершують диво соковиті цитрусові ноти, чайна троянда та італійський шафран. Стрихнін – знову смертоносна отрута, гіпнотична чарівність якої завжди так манила Лукрецію. Виражений ваніллю, листям пачулі та сандалом.

Завершальним ароматом, в акомпанемент до десерту, йшов аромат Страмоній, що у перекладі означає «пастка диявола». Сіра амбра пом'якшена солодкою ваніллю та теплим рожевим мускусом.

Фотозвіт: як пройшла звана вечеря з Паоло Теренці у ресторані Il Riccio-Фото 3

Нова лінійка бренду V Canto надихнула шефа на створення унікального меню для вечері, яке гармонійно наголошувало на темі нових ароматів Паоло Теренці. Бренд-шеф підібрав страви до деяких ароматів таким чином, щоб вони відображали їх характер і поєднувалися за смаковими та ароматичними якостями.  

Cianuro – закуска з баклажану з хрусткими лляними хлібцями з піною з гарбуза та манго.

Ricina – крудо з тунця з прозорим гаспаччо та апельсиновим ароматом.

Curaro – морський гребінець з морквяним кремом та соусом з базиліку.

Arsenico – равіолі з моцарелою та трюфелем.

Stramonio – чізкейк із горгонзоли із грушею в мандарині.

[mc_gallery id=133187]

Статті на тему