СЧастина і насолода часто приховують у собі важку працю і винятковий професіоналізм. Так, пляшка ігристого просічки з’являється на світ лише через довгі роки роботи досвідчених виноробів, а танець примадонни, що летить, народжується тільки через десять років наполегливої праці. Так створює своє мистецтво і Кейко Мацуї – присвятивши цьому все життя, створюючи день у день тонку музичну матерію.
Кейко, це має бути дуже непросто – дотримуватись щільного графіка під час туру. Як Ви відпочиваєте у перервах між виступами?
О так, це справді важко, особливо в таких країнах, як Україна – дуже вже вона велика. Дорога з Харкова до Києва на автобусі зайняла майже 10 годин, і, звісно, після таких поїздок я почуваюся стомленою. Але ви знаєте, варто мені вийти на сцену і взяти перші ноти – і ось я вже сповнена сил і почуваюся чудово.
Чи ви маєте можливість подивитися на країну під час гастролей?
Часто трапляється так, що графік не дозволяє. Але приблизно пару років тому я подумала: ми так багато їздимо по всьому світу, і при цьому не встигаємо нічого побачити, крім концертного залу. Наприклад, ми приїхали до Африки. Летіли дуже довго. То чому б не залишитися тут ще хоча б на пару днів, щоб побачити країну, якщо ми так далеко залізли? І я почала з того, що залишилася в Африці ще на кілька днів, взяла участь у дикому сафарі. З того часу намагаюся виділити в гастрольному розкладі хоча б трохи часу, щоби побути туристом. Тиждень жив у Стамбулі після виступу. Минулого разу вдалося тиждень пожити і у Києві. Жаль, що цього разу не вийде: їдемо наступного дня після виступу, поспішаю записувати новий матеріал.
Чудові новини! Отже, чи можна чекати від Вас новий альбом?
Ох… (усміхається) Взагалі я намагаюся писати музику і під час цього турне, але під час гастролей це подвійно непросто. Потрібно готуватися до виступу, дуже важливо встигнути відпочити, стежити за здоров’ям. Так що поки що я ще нічого не записала.
Перед цим я відпочивала на Карибському морі, була в круїзі цілий тиждень, і там теж планувала складати, але все одно не змогла. Поки що повільно, але вірно підбираюсь до запису – все ближче та ближче.
Як вам здається, ваша музика змінюється з часом? Колись виникало бажання переписати наново ваші минулі композиції?
У мене зараз є проект із акустичною групою, музикантами з Куби. Ми з ними вже зробили кілька каверів на мої колишні мелодії, наш останній тур Японією розпочали саме з цих композицій. Найближчим часом планую розвивати цей проект.
Чи граєте ви вдома на втіху?
Дуже рідко всі сили йдуть на створення своєї музики і репетиції. І, до речі, майже слухаю музику.
Як відновлюєте сили вдома?
Відпочиваю, коли готую. Я люблю готувати! Займаюся цим, як тільки у мене з’являється час та можливість купити свіжі морепродукти, свіжі овочі. Роблю пасту і в італійському стилі, і в японському. Якщо хочеться чогось нового, шукаю рецепт і готую по ньому. Коли застуджуюсь, готую гострий курячий суп з великою кількістю імбиру. Ну і звичайно, люблю японські супи на кшталт місо. Чудово роблю суші!
Хотілося б завести кішку, щоб чекала мене вдома (раніше в мене завжди був собака або кішка), але, на жаль, дуже рідко буваю вдома. По-справжньому я відпочиваю, мабуть, лише у Японії. На кінець року, на Різдво, я завжди повертаюся туди. Спілкуюсь із сім’єю та друзями, багато їжджу на велосипеді.
Спецпроект Gancia розповідає про найталановитіших, найкрасивіших і найчарівніших дівчат України та світу. Більше про проект: https://www.facebook.com/GanciaUkraine/notes.
Всі, хто хоч раз у житті пробував ігристе вино, знає, що воно не тільки приносить задоволення, а й надихає на творчість. Кожному поціновувачу цього благородного напою напевно сподобаються італійські вина Будинку Gancia, заснованого ще 1850 року. Шипучі напої цієї марки досі відомі у всьому світі, а її винні льохи внесені ЮНЕСКО до списку об’єктів світової спадщини. В Україні Будинок Gancia представляє не лише ігристі вина — Asti DOCG, Brut, Prosecco DOC, але й колекцію вермутів: Bianco, Rosso, Rosato, ExtraDry. Смачними ігристими винами та коктейлями на основі вермутів Gancia пригощали і під час концерту Кейко Мацуї у Києві.
[metaslider id=30795]
Записала: Алія Нісапова Фото: Оксана Шокаленко