Закрити
UA
Життя

Спецпроект Gancia: Кейко Мацуї про музику та рідний будинок

Поділись:
На правах реклами

13 березня Кейко Мацуї приїхала до Києва, щоб представити добірку своїх найкращих композицій із двадцяти минулих альбомів. Напередодні свого концерту піаністка розповіла нам про свої нові музичні проекти та любов до подорожей.

09

СЧастина і насолода часто приховують у собі важку працю і винятковий професіоналізм. Так, пляшка ігристого просічки з’являється на світ лише через довгі роки роботи досвідчених виноробів, а танець примадонни, що летить, народжується тільки через десять років наполегливої ​​праці. Так створює своє мистецтво і Кейко Мацуї – присвятивши цьому все життя, створюючи день у день тонку музичну матерію.

Кейко, це має бути дуже непросто – дотримуватись щільного графіка під час туру. Як Ви відпочиваєте у перервах між виступами?
О так, це справді важко, особливо в таких країнах, як Україна – дуже вже вона велика. Дорога з Харкова до Києва на автобусі зайняла майже 10 годин, і, звісно, ​​після таких поїздок я почуваюся стомленою. Але ви знаєте, варто мені вийти на сцену і взяти перші ноти – і ось я вже сповнена сил і почуваюся чудово.

Чи ви маєте можливість подивитися на країну під час гастролей?
Часто трапляється так, що графік не дозволяє. Але приблизно пару років тому я подумала: ми так багато їздимо по всьому світу, і при цьому не встигаємо нічого побачити, крім концертного залу. Наприклад, ми приїхали до Африки. Летіли дуже довго. То чому б не залишитися тут ще хоча б на пару днів, щоб побачити країну, якщо ми так далеко залізли? І я почала з того, що залишилася в Африці ще на кілька днів, взяла участь у дикому сафарі. З того часу намагаюся виділити в гастрольному розкладі хоча б трохи часу, щоби побути туристом. Тиждень жив у Стамбулі після виступу. Минулого разу вдалося тиждень пожити і у Києві. Жаль, що цього разу не вийде: їдемо наступного дня після виступу, поспішаю записувати новий матеріал.

Чудові новини! Отже, чи можна чекати від Вас новий альбом?
Ох… (усміхається) Взагалі я намагаюся писати музику і під час цього турне, але під час гастролей це подвійно непросто. Потрібно готуватися до виступу, дуже важливо встигнути відпочити, стежити за здоров’ям. Так що поки що я ще нічого не записала.

Перед цим я відпочивала на Карибському морі, була в круїзі цілий тиждень, і там теж планувала складати, але все одно не змогла. Поки що повільно, але вірно підбираюсь до запису – все ближче та ближче.

Як вам здається, ваша музика змінюється з часом? Колись виникало бажання переписати наново ваші минулі композиції?
У мене зараз є проект із акустичною групою, музикантами з Куби. Ми з ними вже зробили кілька каверів на мої колишні мелодії, наш останній тур Японією розпочали саме з цих композицій. Найближчим часом планую розвивати цей проект.

Чи граєте ви вдома на втіху?
Дуже рідко всі сили йдуть на створення своєї музики і репетиції. І, до речі, майже слухаю музику.

Як відновлюєте сили вдома?
Відпочиваю, коли готую. Я люблю готувати! Займаюся цим, як тільки у мене з’являється час та можливість купити свіжі морепродукти, свіжі овочі. Роблю пасту і в італійському стилі, і в японському. Якщо хочеться чогось нового, шукаю рецепт і готую по ньому. Коли застуджуюсь, готую гострий курячий суп з великою кількістю імбиру. Ну і звичайно, люблю японські супи на кшталт місо. Чудово роблю суші!

Хотілося б завести кішку, щоб чекала мене вдома (раніше в мене завжди був собака або кішка), але, на жаль, дуже рідко буваю вдома. По-справжньому я відпочиваю, мабуть, лише у Японії. На кінець року, на Різдво, я завжди повертаюся туди. Спілкуюсь із сім’єю та друзями, багато їжджу на велосипеді.

Спецпроект Gancia розповідає про найталановитіших, найкрасивіших і найчарівніших дівчат України та світу. Більше про проект: https://www.facebook.com/GanciaUkraine/notes.

Всі, хто хоч раз у житті пробував ігристе вино, знає, що воно не тільки приносить задоволення, а й надихає на творчість. Кожному поціновувачу цього благородного напою напевно сподобаються італійські вина Будинку Gancia, заснованого ще 1850 року. Шипучі напої цієї марки досі відомі у всьому світі, а її винні льохи внесені ЮНЕСКО до списку об’єктів світової спадщини. В Україні Будинок Gancia представляє не лише ігристі вина — Asti DOCG, Brut, Prosecco DOC, але й колекцію вермутів: Bianco, Rosso, Rosato, ExtraDry. Смачними ігристими винами та коктейлями на основі вермутів Gancia пригощали і під час концерту Кейко Мацуї у Києві.

[metaslider id=30795]

 
Записала: Алія Нісапова
Фото: Оксана Шокаленко