UA
RU

Які помилки не варто припускатися під час приготування кави

Редагувати переклад
Упевнені, що багато хто нехтує правилами приготування кави.
Як правильно приготувати каву?

@bluebottle

Напій, що бадьорить, з ранку здатний дати енергію на будь-які звершення і подарувати кілька хвилин умиротворення. Але складно отримувати задоволення від кави, якщо вона приготовлена ​​неправильно. Селіна Вігуера, баріста Blue Bottle Coffee в Лос-Анджелесі, поділилася особливостями приготування кави та розповіла, яких помилок не варто припускатися. 

Читайте також: Здоровий підхід: 5 напоїв, які замінять каву

 

Купувати мелені зерна

Вранці, під час біганини по квартирі у спробах швидше зібратися і не запізнитися на роботу, хочеться зекономити щохвилини. Не дивно, що часу на приготування напою, що бадьорить, залишається критично мало і в хід йдуть мелені зерна, куплені в кавовій лавці, або зовсім заварною кавою. Свіжість зерен - ключ до смачного та ароматного напою, тому варто самостійно молоти їх, а якщо на це немає часу, то заготовляйте невеликі порції заздалегідь. 

Які помилки не варто припускатися під час приготування кави.

unsplash.com

Використовувати неправильну кавомолку

Різноманітність кавомолок здивує недосвідченого любителя кави, але не варто вибирати першу-ліпшу. Важливо, щоб мелені зерна були однорідними, інакше напій буде рідким і кислим. Краще вибирати електричну кавомолку з можливістю регулювання ступеня подрібнення.

Читайте також: Бадьорість на сніданок: 7 наукових способів прокинутися без кави

Використовувати неправильну воду

Якість води відіграє важливу роль та впливає на смакові якості. Задумайтесь: приготований напій складається на 98% з води, тому не варто використовувати рідину з-під крана. Вибирайте фільтровану воду та отримуйте від кави максимальне задоволення. 

Які помилки не варто припускатися під час приготування кави.

@jtylernix

Заливати кавою окропом

При заварюванні кави баріста використовує воду, яка знаходиться в певному температурному режимі - від 90 ° C до 96. Звичайно, не варто купувати спеціальний градусник, щоб приготувати ідеальну каву, запам'ятайте лише одне правило: не заливайте кавою киплячою водою, щоб напій не був гірким . Після закипання дайте воді постояти близько 30 секунд та охолонути, тоді температура буде ідеальною. 

Читайте також: Чорний лікар: все про користь та шкоду кави

Зберігати зерна у холодильнику

Кавові зерна варто зберігати далеко від вологи, тепла, світла та кисню. На перший погляд, судячи з критеріїв, ідеальне місце в такому разі — холодильник, але цей висновок є помилковим. Зерна дуже делікатні, тому їх не можна зберігати в холодильнику, щоб вони не вбирали запахи інших продуктів. Найкраще купувати зерна невеликими порціями приблизно на два тижні. Тоді вас щоразу радуватиме аромат і якість напою. Самостійно обсмажені зерна можна розділити на порції, подрібнити та зберігати у морозилці тривалий період. 

Які помилки не варто припускатися під час приготування кави.

unsplash.com

Не чистити кавомашину

Якщо довго не чистити кавоварку, то смак напою зіпсується. Але не варто переборщувати і щодня з старанністю чистити прилад. Достатньо один-два рази на місяць промивати машину спеціальним засобом і не турбуватися про якість напою.

Статті на тему