Коронаційний кіш: король Чарльз ІІІ і королева Камілла поділилися фірмовим рецептом
Яна Панюшкіна
21 Квітня, 2023
Поділись:
Головна/Життя/Коронаційний кіш: король Чарльз ІІІ і королева Камілла поділилися фірмовим рецептом
Король Чарльз ІІІ і королева Камілла поділилися рецептом фірмої страви – коронаційного кіша зі шпинатом, бобами та естрагоном.
Велика Британія готується до коронації короля Чарльза ІІІ та королеви Камілли. Церемонія відбудеться 6 травня у Вестмінстерському абатстві. У святкові дні пройдуть й великі ланчі, присвячені коронації.
Великі ланчі відбуваються щорічно. Головна ідея цього заходу – раз на рік зібрати якомога більше людей на обід із сусідами. Королева-консорт Камілла підтримує цю ініціативу з 2013 року. Вона відвідувала великі ланчі по всій країні та світі, зокрема в Гані і Барбадосі.
Цього року британці святкуватимуть коронацію. Тож Чарльз і Камілла поділилися фірмовим рецептом коронаційного кіша зі шпинатом, бобами та естрагоном.
Рецепт коронаційного кіша
Кіш зі шпинатом, бобами і естрагоном можна їсти гарячим або холодним. Страва добре смакує із зеленим салатом і відвареною молодою картоплею.
Для приготування кіша підійде форма діаметром 20 см. На 6 осіб знадобляться:
Тісто
125 г борошна
дрібка солі
25 г холодного нарізаного вершкового масла
25 г смальцю
2 столові ложки молока
Або можна взяти вже готове пісочне тісто вагою 250 г.
Начинка
125 мл молока
175 мл подвійних вершків
2 середні яйця
1 столова ложка подрібненого свіжого естрагону
сіль і перець
100 г тертого сиру чеддер
180 г вареного нарізаного шпинату
60 г варених бобів або сої
Приготування
Просійте борошно і сіль, додайте жири та розітріть суміш кінчиками пальців, поки не отримаєте піщану масу, схожу на панірувальні сухарі.
Потроху додавайте молоко і змішуйте інгредієнти в тісто.
Накрийте та дайте відпочити в холодильнику 30-45 хвилин.
Насипте трохи борошна на робочу поверхню та розкачайте тісто в коло, трохи більше за верхню частину форми та товщиною приблизно 5 мм.
Вистеліть тісто у форму. Стежте, щоб не було отворів, інакше суміш може витекти. Накрийте кришкою та поставте в холодильник ще на 30 хвилин.
Розігрійте духовку до 190°C.
Вистеліть кондитерську форму папером, додайте боби та випікайте протягом 15 хвилин. Приберіть папір з бобами.
Зменшіть температуру духовки до 160°C.
Збийте разом молоко, вершки, яйця, зелень і приправи.
Посипте 1/2 тертого сиру на запечену основу, зверху подрібніть шпинат, боби та зелень, а потім залийте рідкою сумішшю.
Якщо потрібно, обережно перемішайте суміш, щоб рівномірно розподілити начинку, але будьте обережні, щоб не пошкодити форму для тіста.
Посипте сиром, що залишився. Поставте в духовку і випікайте протягом 20-25 хвилин до застигання і появи золотистого кольору.