UA
RU

Куні піти у Києві: Курені перезапустили найстаріший ресторан української кухні

Редагувати переклад

Починаючи з травня, у «Курені» розпочалися якісні трансформації та зарекомендували себе як один із найяскравіших культурних майданчиків Києва: тут влаштовують фестивалі, виставки та перформанси, тут можна побачити вистави «Дикого Театру» та послухати мережі найвідоміших діджеїв світу. А віднедавна у «Куренях» перезапустився ресторан: тут усі також готують традиційні українські страви, проте тепер акцент роблять на здоровому харчуванні та якісних локальних продуктах.

Куди піти у Києві: Курені перезапустили найстаріший ресторан української кухні-Фото 1

За кухню відповідає команда під керівництвом Владислава Агреса та Ярослава Артюха. За словами шефів, тепер у «Куренях» страви роблять більш корисними для здоров'я. Наприклад, деруні тут готують із топінамбуру, трохи обсмажують, а потім запікають до готовності.

Куди піти у Києві: Курені перезапустили найстаріший ресторан української кухні-Фото 2

Модні продукти на кшталт лосося та авокадо, які сьогодні у розумінні людей є невід'ємною складовою здорового харчування, у «Куренях» готувати не будуть. Замість них пропонують локальні суперфуди, а також чорноморську рибу та морепродукти та всілякі корінці – пастернак, селеру, корінь петрушки тощо.

Куди піти у Києві: Курені перезапустили найстаріший ресторан української кухні-Фото 3
 

Також у меню будуть давно забуті продукти як від амаранту: його здавна використовували у стравах української кухні, проте з часом він зник із раціону українців.

 

«Ми робимо ставку на корисні страви та локальні, органічні, сезонні продукти. І намагатимемося готувати безглютенову їжу: замість звичайної муки ми використовуємо суміш муки із клітковини подорожника та кукурудзі або ж з того самого амаранту», – розповідає Владислав Агрес.

Куди піти у Києві: Курені перезапустили найстаріший ресторан української кухні-Фото 4

Серед страв, які обов'язково треба скуштувати, шефі радять крем-суп із кропиви, вареники з кров'янкою, вареники з міксом із гречки та сиру, ліниві вареники з козиним сиром та соусом із кропиви. А також тушковані в темному пиві бичачі хвості, зоб'ягняти (так зване сладке м'ясо) та стейк з яловичого серця. І, звісна річ, український борщ.

Куди піти у Києві: Курені перезапустили найстаріший ресторан української кухні-Фото 5

Крім того, у «Куренях» діє фудкорт із окремим меню. Тут можна скуштувати страви української кухні, адаптовані під фудкорт: швидка подача, зручний крафтовий посуд. Також на фудкорті є мангал, де готують м'ясо та лаваш із різними начинками. Про веганів та вегетаріанців тут також не забули: у меню можна знайти кілька позицій рослинних страв.

Куди піти у Києві: Курені перезапустили найстаріший ресторан української кухні-Фото 6

 

 

Курені

Паркова дорога, 4

Інфо та резерв столів: +380676588951

https://kureni.com