Куні піти у Києві: Курені перезапустили найстаріший ресторан української кухні
Редагувати перекладПочинаючи з травня, у «Курені» розпочалися якісні трансформації та зарекомендували себе як один із найяскравіших культурних майданчиків Києва: тут влаштовують фестивалі, виставки та перформанси, тут можна побачити вистави «Дикого Театру» та послухати мережі найвідоміших діджеїв світу. А віднедавна у «Куренях» перезапустився ресторан: тут усі також готують традиційні українські страви, проте тепер акцент роблять на здоровому харчуванні та якісних локальних продуктах.
За кухню відповідає команда під керівництвом Владислава Агреса та Ярослава Артюха. За словами шефів, тепер у «Куренях» страви роблять більш корисними для здоров'я. Наприклад, деруні тут готують із топінамбуру, трохи обсмажують, а потім запікають до готовності.
Модні продукти на кшталт лосося та авокадо, які сьогодні у розумінні людей є невід'ємною складовою здорового харчування, у «Куренях» готувати не будуть. Замість них пропонують локальні суперфуди, а також чорноморську рибу та морепродукти та всілякі корінці – пастернак, селеру, корінь петрушки тощо.
Також у меню будуть давно забуті продукти як від амаранту: його здавна використовували у стравах української кухні, проте з часом він зник із раціону українців.
«Ми робимо ставку на корисні страви та локальні, органічні, сезонні продукти. І намагатимемося готувати безглютенову їжу: замість звичайної муки ми використовуємо суміш муки із клітковини подорожника та кукурудзі або ж з того самого амаранту», – розповідає Владислав Агрес.
Серед страв, які обов'язково треба скуштувати, шефі радять крем-суп із кропиви, вареники з кров'янкою, вареники з міксом із гречки та сиру, ліниві вареники з козиним сиром та соусом із кропиви. А також тушковані в темному пиві бичачі хвості, зоб'ягняти (так зване сладке м'ясо) та стейк з яловичого серця. І, звісна річ, український борщ.
Крім того, у «Куренях» діє фудкорт із окремим меню. Тут можна скуштувати страви української кухні, адаптовані під фудкорт: швидка подача, зручний крафтовий посуд. Також на фудкорті є мангал, де готують м'ясо та лаваш із різними начинками. Про веганів та вегетаріанців тут також не забули: у меню можна знайти кілька позицій рослинних страв.
Курені
Паркова дорога, 4
Інфо та резерв столів: +380676588951