UA
    RU

    Літні рецепти з помідорами

    Редагувати переклад
    Для шанувальників традиційної провансальської кухні! 

    Саме південь Франції асоціюється у нас із легким сімейним обідом з літнього меню у прохолоді літнього саду… Спеціально для Marie Claire шеф-кухаря ресторану La Veranda, Радек Давид та Томаш Фріштенскі, вибрали кілька простих та цікавих рецептів! Ми із задоволенням ділимося ними з вами!


    Літні рецепти з помідорами-Фото 1

    Закуска з міксу помідор, рикотти з лимоном, малини та фундука

    4-5 порцій


    • 900 г - 1 кг сезонних помідорів
    • 250 г рикотти з лимоном
    • 50 г оливкової олії
    • 100 г малини
    • 50 г фондю
    • 25 г листя салату фризе
    • 10 г солі

    Нарізаємо помідори кільцями та часточками, заправляємо оливковою олією та сіллю, викладаємо на тарілку спочатку кільця, потім часточки та шматочки рікотти, додаємо малину, фундук та фризе.

    Рікотта з лимоном

    • 250 г сиру Рікотта
    • 1 шт цедри з одного лимона (на дрібній тертці)
    • 25 г лимонного фрешу
    • 40 г пармезану (на дрібній тертці)

    Викладаємо рикотту на сито на ніч у холодильник. На наступний день перетираємо, додаємо цедру, сік та пармезан, потім перемішуємо.


    Фундук запікаємо в духовці при 180 градусах 3 хвилини, очищаємо від лушпиння, розколюємо навпіл і запікаємо при 180 градусах до золотистого кольору. Поливаємо невеликою кількістю оливкової олії та солимо.

    Літні рецепти з помідорами-Фото 2

    Салат з міксу помідор з козиним сиром, кавуном та м'ятою

    4-5 порцій



    • 900 г - 1 кг сезонних помідорів
    • 400 г очищеного від шкірки та кісточок кавуна
    • 20 г листя свіжої м'яти
    • 100 г в'ялених помідорів
    • 200 г козиного сиру Шавро
    • 50 г червоної солодкої цибулі
    • 5 г чорного свіжомеленого перцю
    • 200 г помідорного дрессингу

    Нарізаємо часточками помідори, кавун і в'ялені помідори великим кубиком. Заправляємо помідорним дресингом, викладаємо на тарілку. Зверху викладаємо шматочки козячого сиру та попередньо замочені на 15 хвилин у холодній воді кільця червоної цибулі. Додаємо свіжомелений чорний перець.

    Помідорний дресинг:


    • 150 г помідорів
    • 100 г оливкової олії
    • 2 г солі
    • 25 г соєвого соусу

    Помідори перебиваємо в блендері і перетираємо через сито, перемішуємо з оливковою олією, соєвим соусом та сіллю.

    Літні рецепти з помідорами-Фото 3

    Моцарелла ді Буфала з помідорами та базиліковим песто

    4 порції


    • 900 г - 1 кг мікс сезонних помідорів  
    • 4 шматки моцарелли ді Буфала
    • 1 шт авокадо        
    • 200 г соусу Песто
    • 80 г оливкової олії
    • 30 г листя свіжого базиліку
    • 5 г свіжомеленого чорного перцю

    Ріжемо помідори кільцями, заправляємо сіллю, перцем та оливковою олією, викладаємо на тарілку, зверху часточки авокадо. Моцареллу розламуємо руками на 2 половини і викладаємо на помідори та авокадо, прикрашаємо соусом Песто, базиліком, оливковою олією та свіжомеленим чорним перцем.

    Соус песто:

    • 60 г листя базиліка
    • 120 г оливкової олії
    • 60 г пармезану на дрібній тертці
    • 30 г кедрового горіха
    • 1 зубчик часнику
    • 2 г солі
    • 2 г оцту з білого вина

    Перебиваємо оливкову олію, базилік та часник у блендері, додаємо кедровий горіх, перебиваємо. Потім додаємо тертий пармезан, сіль та оцет і знову перебиваємо.

    Статті на тему