Літні рецепти з помідорами
Редагувати перекладДля шанувальників традиційної провансальської кухні!
Саме південь Франції асоціюється у нас із легким сімейним обідом з літнього меню у прохолоді літнього саду… Спеціально для Marie Claire шеф-кухаря ресторану La Veranda, Радек Давид та Томаш Фріштенскі, вибрали кілька простих та цікавих рецептів! Ми із задоволенням ділимося ними з вами!
Закуска з міксу помідор, рикотти з лимоном, малини та фундука
4-5 порцій
- 900 г - 1 кг сезонних помідорів
- 250 г рикотти з лимоном
- 50 г оливкової олії
- 100 г малини
- 50 г фондю
- 25 г листя салату фризе
- 10 г солі
Нарізаємо помідори кільцями та часточками, заправляємо оливковою олією та сіллю, викладаємо на тарілку спочатку кільця, потім часточки та шматочки рікотти, додаємо малину, фундук та фризе.
Рікотта з лимоном
- 250 г сиру Рікотта
- 1 шт цедри з одного лимона (на дрібній тертці)
- 25 г лимонного фрешу
- 40 г пармезану (на дрібній тертці)
Викладаємо рикотту на сито на ніч у холодильник. На наступний день перетираємо, додаємо цедру, сік та пармезан, потім перемішуємо.
Фундук запікаємо в духовці при 180 градусах 3 хвилини, очищаємо від лушпиння, розколюємо навпіл і запікаємо при 180 градусах до золотистого кольору. Поливаємо невеликою кількістю оливкової олії та солимо.
Салат з міксу помідор з козиним сиром, кавуном та м'ятою
4-5 порцій
- 900 г - 1 кг сезонних помідорів
- 400 г очищеного від шкірки та кісточок кавуна
- 20 г листя свіжої м'яти
- 100 г в'ялених помідорів
- 200 г козиного сиру Шавро
- 50 г червоної солодкої цибулі
- 5 г чорного свіжомеленого перцю
- 200 г помідорного дрессингу
Нарізаємо часточками помідори, кавун і в'ялені помідори великим кубиком. Заправляємо помідорним дресингом, викладаємо на тарілку. Зверху викладаємо шматочки козячого сиру та попередньо замочені на 15 хвилин у холодній воді кільця червоної цибулі. Додаємо свіжомелений чорний перець.
Помідорний дресинг:
- 150 г помідорів
- 100 г оливкової олії
- 2 г солі
- 25 г соєвого соусу
Помідори перебиваємо в блендері і перетираємо через сито, перемішуємо з оливковою олією, соєвим соусом та сіллю.
Моцарелла ді Буфала з помідорами та базиліковим песто
4 порції
- 900 г - 1 кг мікс сезонних помідорів
- 4 шматки моцарелли ді Буфала
- 1 шт авокадо
- 200 г соусу Песто
- 80 г оливкової олії
- 30 г листя свіжого базиліку
- 5 г свіжомеленого чорного перцю
Ріжемо помідори кільцями, заправляємо сіллю, перцем та оливковою олією, викладаємо на тарілку, зверху часточки авокадо. Моцареллу розламуємо руками на 2 половини і викладаємо на помідори та авокадо, прикрашаємо соусом Песто, базиліком, оливковою олією та свіжомеленим чорним перцем.
Соус песто:
- 60 г листя базиліка
- 120 г оливкової олії
- 60 г пармезану на дрібній тертці
- 30 г кедрового горіха
- 1 зубчик часнику
- 2 г солі
- 2 г оцту з білого вина
Перебиваємо оливкову олію, базилік та часник у блендері, додаємо кедровий горіх, перебиваємо. Потім додаємо тертий пармезан, сіль та оцет і знову перебиваємо.