UA
    RU

    Особистий досвід редакції: інша Туреччина

    Редагувати переклад

    Старший редактор Marie Claire Олена Заєць побувала в готелі D-Hotel Maris на півострові Датча і готова розповісти, чому перебування там відрізняється від уявлень про відпочинок у Туреччині.

    DSCF5084

    Перше, що змусило мене сказати «так» цій поїздці до Туреччини, було ім'я легендарного французького дієтолога Анрі Шено, дав своє ім'я не тільки знаменитій детокс-клініці в Мерано, але і комфортному формату велнес-центру, де можна не катувати себе строгим розпорядком і дієтами, а насолоджуючись сонцем і морем, заодно привести до тями обличчя, тіло і душу, записавшись на приємні процедури.


    Готель D-Hotel Maris, в якому знаходиться спа-центр імені Шено, розташувався у фантастично красивому місці – у заповідній зоні на півострові Датча, на стику Середземного та Егейського морів. Тут зовсім інша Туреччина, крім шумної і еклектичної, до якої ми звикли: з аеропорту Даламана вас забирає попереджувальний водій на блискучій Audi; в готелі, якщо ви прибули до вечері, пропонують зробити особливий ритуал - помилуватися заходом сонця, сидячи на зеленому пагорбі і дивлячись на синю гладь моря крізь запотілий келих просік. Номер в готелі зустрічає вас панорамним видом на затишні пляжі з білим піском (до речі, завезеним з Єгипту), де на воді погойдуються яхти (одна з них, Gladiator, належить власнику готелю і цілої бізнес-імперії Dogus Holding Феріту Шахенку, який, іноді буває тут).

    DSCF5082


    Щоб дістатися до Espace Vitalitè Chenot, Необхідно спуститися на цокольний поверх, де потрапляєш у холодний світ, що навіває асоціації з колоніальним Індокитаєм. Заповнивши анкету, я вибираю відразу три процедури: для тіла, обличчя та шкіри навколо очей. Мене зустрічає миловидна балійка, яка вже два роки працює у Туреччині. Вона пояснює, що почне з фітогрязевого обгортання, яке приведе мене до тонусу завдяки комбінації глини, мікроводоростей та ефірних олій. Останні можуть мати різний ефект: детоксу, релаксуючий, для чутливої ​​шкіри, «інь та ян». Я вибираю останній з цікавості і не жалкую про це: поки шкіра тіла трохи розігрівається, схиляючи до сну, на ноги мені наносять тонізуючу фітоглину «інь» з ментолом.

    DSCF4889

    Наступний етап – ліфтингова процедура для особи, за легендою, натхненна в'єтнамськими традиціями, у ході якої використовують десять косметичних засобів Сhenot. Для початку шкіру готують за допомогою очищувального гелю, міцелярної води, ензимного пілінгу та заспокійливого тоніка. Потім починається масаж. На лімфатичні вузли обличчя косметолог наносить спеціальний лімфодренажний засіб, на все обличчя, шию та підборіддя – регенеруючий та спеціальний крем для масажу. Після цього балійка пояснює, що перед фінальним штрихом – маскою ліфтінгової – проведе процедуру для очей. По суті, це масаж – ручний та механічний, з використанням шорстких на дотик роликів та кристалу, та контрасту «тепле-холодне». У фіналі мені наносять сонцезахисний крем із SPF30, оскільки я згадала, що пізніше збираюся на пляж. До речі, під час обгортання гостям пропонують масаж голови, а поки що ти відпочиваєш із маскою на обличчі – масаж ніг.


    DSCF5241

    Піднімаючись у лобі, я відчуваю себе відпочившою, але не розмореною, як буває від процедур. Саме час для обіду – єдина проблема полягає в тому, що в D-Hotel Maris складно вибирати між кухнями та ресторанами: рибним Il Riccio з приголомшливим морським інтер'єром, японським (тут є той самий модний Zuma), стейкхаусом Nusr-Et, піцерією Bellariva та турецький ресторан Ruia.

    DSCF5307



    Останній – найкраще, що я колись пробувала з турецької кухні. Начебто все ті ж страви: східна «піца» лахмаджун і піде, закуска з баклажанів бабагануш, гаряча пахлава з морозивом, церемонно подана офіціантом, що скидається на аргентинського гаучо… Однак у Ruia традиційна їжа потрібно насолоджуватися. «Найкращу пахлаву в Туреччині виробляють у місті Газіантеп, – каже менеджер з їжі та напоїв D-Hotel Maris Реджеп Акар. – До нас пахлаву доставляють літаком». Але найбільше мене здивував той факт, що 60% представлених у ресторанах готелю вин турецькі. Сухі червоні, білі та рожеві місцеві вина цілком можуть скласти конкуренцію деяким європейським, у виноробства в Туреччині є потенціал, і D-Hotel Maris якраз слушне місце, щоб по ходу справи ознайомитися з асортиментом вин.

    DSCF5649


    Мабуть, найсильніше естетичне враження на гостей готелю робить ресторан Il Riccio. Це філія однойменного ресторану на Капрі, і інтер'єр у ньому витриманий у тих же біло-блакитно-жовто-чорних тонах. Кожна деталь у ньому підібрана ідеально: від декоративних морських їжаків у центрі столу до плетених абажурів та стильного посуду із зображенням морських мешканців. Посуд був виготовлений спеціально для ресторану брендом Kutahya Porselen, заснованим в 1976 році в одному з найдавніших турецьких міст Кютахья. Проте головна спокуса Il Riccio укладена у спеціальній кімнаті, де на столі акуратно розкладено численні десерти, і куди гості вільні вирушити після основної страви. Скажу інакше: проігнорувати цю кімнату нікому не вдається.

    DSCF5652

    Готель займає велику територію. А з огляду на те, що він розмістився на пагорбі, що спускається до води, пересуваються гості переважно на баггі. Хоча прогулятися пішки вниз викладеними камінням доріжками теж приємно, тому що так можна оцінити різноманітність місцевої флори і помилуватися всіма відтінками моря. Наявність кількох пляжів у D-Hotel Maris дає можливість знайти свій затишний куточок та відключитися від усього світу. Якщо море штормить, можна поплавати у басейні нагорі і влаштуватися у просторому лобі з книгою, чашкою кави, чаю чи коктейлем.


    Якщо набридне сидіти на одному місці, можна відправитися на яхті в Датчу – крихітне приморське місто, яке розташувалося в центрі півострова. Він пропонує приємне проведення часу в маленьких лавках, де можна купити місцеву оливкову олію, мило, традиційні ткані килими, прикраси, сандалі зі шкіри, на яких вам вигравірують ваші ініціали. Є в Датчі і місце паломництва гурманів: ресторан Culinarium, відкритий турецько-німецькою сім'єю, яка кілька років тому переїхала сюди з Німеччини. Середземноморська кухня, приправлена ​​вишуканими соусами, які готує власник ресторану власноруч, приємно дивує у такому скромному місці.

    Насамкінець зазначу, що D-Hotel Maris став єдиним готелем Туреччини, удостоєним престижної нагороди Six Star Diamond Award від Американської академії наук в галузі гостинності. Готель нагороджений цілком справедливо – це місце, де комфорт, правильний сервіс та вражаюча краса навколишньої природи зливаються докупи. Такою і має бути гармонія відпочинку.

    DSCF5389

    Статті на тему