На одну порцію: 50 мл горілки, 30 мл імбирного лікеру, 20 мл шоколадного лікеру, 20 мл вершків, імбирне печиво для декору.
1. У шейкері з льодом змішати горілку, вершки, шоколадний та імбирний лікер. Останній можна приготувати у домашніх умовах. У скляну посудину висипати 200 г цукру, тертий корінь імбиру, додати 5-6 очищених волоських горіхів і залити горілкою. Закрити суміш кришкою та відправити на два тижні у темне місце.
2. Вилити вміст шейкера в склянку, попередньо прикрашену кокосовою стружкою, і прикрасити коктейль імбирним печивом.
Найпростіший рецепт приготування новорічної випічки: нарізати масло|мастило| (70 г) кубиками, з’єднати з коричневим цукром (80 г), яйцем і збити міксером протягом 2-3 хвилин. Додати борошно (1 ст.), Соду (0,5 ч.л.), корицю, гвоздику, тертий імбир і какао. Перемішати міксером, загорнути тісто в харчову плівку та прибрати на 30 хв у холодильник. Після розкотити тісто, щоб вийшов пласт завтовшки 5-7 мм. Зробити з|із| тесту фігурка і випікати 10 хв.
Фото: freutcake.com