UA
RU

Новий food-тренд – тонік-меню

Редагувати переклад

Кулінарні традиції Японії засновані на глибокій філософії та трепетному відношенні японців до здорової їжі.

А сезонність, уміння вкладати особливий сенс у кожну страву та спосіб її подачі є основними принципами формування меню ресторанів високої японської кухні. Тонік-меню — легке, яскраве освіжаюче меню, що не має аналогів, воно поєднує не тільки основні традиції, але й авторський творчий підхід.

Читайте також: Кажуть вчені: кава допомагає скинути зайву вагу

тонік-меню

Спробувати тонік-меню можна в ресторані високої японської кухні IKIGAI. Ідея створити щось унікальне для гостей ресторану відвідала шеф-кухаря Владислава П'яка, як Менделєєва, уві сні. Напередодні його не залишала думка про те, що якщо є тонізуючі напої, то чому немає тонізуючих страв. Адже влітку хочеться більше освіжаючих продуктів, чогось легкого.

Так і народилася ідея зібрати воєдино всі тонізуючі продукти та створити тонік-бар меню.

Особливістю тонік-бару є не тільки поєднання інгредієнтів, що мають тонізуючий ефект, але й оригінальна подача страв на великому плато з льодом, від якого виходить приємна прохолода. Докладніше про унікальне меню розповів його автор.  

тонік-меню

Яка основна концепція та особливість тонік меню?

Тонік-меню це страви, створені з продуктів, які мають тонізуючий ефект. До таких продуктів відносяться: морепродукти, цитрусові, ягоди, фрукти та горіхи.  

Влітку, коли не вистачає тонусу, ми хочемо дати гостю не просто їжу, смачну, свіжу, а ось якусь розумну, ідейну, правильну їжу, з певним змістом, із глибокою філософією. 

Подача страв була пророблена в замороженому посуді, не в охолодженому, а саме в замороженому посуді, з використанням льоду, що вже незвично і несе в собі освіжаючий вітерець.

Читайте також: Як влаштована кухня ресторану в готелі HILTON KYIV

тонік-меню

Що спонукало до ідеї створення тонік-бару? 

До спекотного сезону хотілося запропонувати нашим гостям щось особливе, що вони ще не куштували.

Ход думки був такий: Літо. Літній майданчик. Жарко. Що найбільше хочеться за такої погоди? Чогось освіжаючого та тонізуючого. Є безліч тонізуючих напоїв, але про тонізуючі страви в Києві я не чув. Такого напряму, в принципі, не існує, це моє, так би мовити, ноу-хау. Дуже сподіваюся, гостям воно сподобається.

Чи є такий підхід до формування страв традиційним для японської кухні?

Якоюсь мірою є, тому що в принципі формування страв в японській кухні ґрунтується на виділенні смаку якогось конкретного інгредієнта, щоб його не змішувати нема з чим. У японській страві, має бути основна нота – це найцінніший продукт цієї страви, решта інгредієнтів повинна підкреслювати, розкривати смак цієї основної ноти, але в жодному разі не перебивати. Створюючи тонік-меню, я дотримувався цих принципів. 

Читайте також: ПОЛУБНИЧНИЙ ЗМУЗІ: 6 КРАЩИХ РЕЦЕПТІВ

тонік-меню

А чи є десерти у такому форматі?

Тонік-меню дарує тонізуючий ефект. Сахаровмісні продукти швидше діють навпаки. І тому я їх до цього меню не включав. Але гість завжди може вибрати будь-який із наших основних десертів. Хочу зазначити, що у нас в основному меню є дуже незвичайні та смачні види морозива: васабі, кунжутне, мат-ча, наприклад.

Чи є якісь основні сучасні тенденції у японській кухні, які Ви можете виділити?

Головна тенденція в японській кухні – це стабільність та сталість. Але якщо ми готуватимемо лише традиційні японські страви, то ми втратимо статус ресторану ексклюзивної японської кухні. І тому ми працюємо над тим, щоб придумати красиві, незвичайні, а найголовніше, смачні страви. Використовуючи традиційні японські інгредієнти, хочемо дивувати наших гостей унікальним вибором страв. І користуючись нагодою, хочу запросити Вас скуштувати страви з тонік-меню! Впевнений, що кожен собі знайде щось особливе в кожному блюді! Для мене найвища нагорода – коли гості приходять знову і знову, тому що їм сподобалися страви. 

тонік-меню

Слід зазначити, що тонік-меню - це не тільки ідеально збалансований смак, тонізуючий ефект та відчуття внутрішньої гармонії. Це ще й неймовірно красива подача страв незвичайна, яскрава та із змістом. 

Обов'язково пробуйте і насолоджуйтесь винятковою японською кухнею найвищої якості в ресторані IKIGAI, в якій так гармонійно поєдналися давні та сучасні кулінарні традиції Японії, вишукана подача страв, незмінний високий рівень якості їжі та обслуговування, японський мінімалізм та простота, виваженість, виваженість, виваженість та виваженість. 

Статті по темі:

ЩО ВІДБУВАЄТЬСЯ З ТІЛОМ, КОЛИ ВИ їсте достатню кількість овочевої

ЯК З'ЄСТИ МЕНШЕ: ПОРАДИ, ЯКІ ПРАЦЮЮТЬ

БУТИ У ФОРМІ: 8 СНІДАНОК СУПЕР-МОДЕЛЕЙ

Статті на тему