Не пропустіть сезон білих грибів – їхній інтенсивний аромат надзвичайно збуджує апетит. Перед вами п’ять рецептів приготування смачних страв із грибами.
На 4 порції: 1 дрібно нарізана цибулина, 1 подрібнений зубчик часнику, 150 мл м’ясного бульйону, 150 мл жирних вершків, 600 г картоплі, 400 г нарізаних кубиками білих грибів, 40 г тертого пармезану, 20 г вершкового масла|мастила|, 2 л. дрібно нарізаної петрушки, трохи розм’якшеного вершкового масла|мастила| для змащування форми для випічки.
Разогрійте духовку до 180 ° C і змастіть вершковим маслом для випічки. Змішайте цибулю, часник, бульйон та вершки, посоліть і додайте спеції за смаком. Викладіть шарами нарізану картоплю та гриби, змащуючи кожен шар соусом. Вилийте залишок соусу на верхній шар грибів. Покладіть зверху вершкове масло|мастило| і посипте пармезаном, запікайте протягом 45 хвилин|мінути| до золотистої скориночки. Перед подачею посипте петрушкою.
Читайте також: НОВИНКА: ШВЕЙЦАРСЬКІ КОНДИТЕРИ ВИНАХОДИЛИ НОВИЙ ВИД ШОКОЛАДУ
КРЕМ-СОУС З БІЛИХ ГРИБІВ З ВІЧКОЮ
На 4 порції: 100 г тонко нарізаної шинки, 1 ст. л. олії, 1 ст. л. вершкового масла|мастила|, 400 г нарізаних білих грибів, 1 подрібнена цибулина, 2 ст. л. муки|борошна|, 150 мл сухого білого вина, 200 мл м’ясного бульйону, 200 мл жирних вершків, 2 ст. л. нарізаної петрушки, 1-2 ст. л. лимонного соку.
Обжарьте шинку на суміші рослинної та вершкового масла. Обсмажте гриби до золотистого кольору, а цибуля із часником – до золотистої скориночки. Додайте|добавляйте| муку|борошно|, ретельно перемішайте і залийте вином. Помішуйте, поки маса не загусне, а потім додайте бульйон. Знову доведіть до загустіння, а потім втручайте вершки.
За бажанням подрібніть суміш до стану пюре ручним блендером. Покладіть у соус шинку з грибами та варіть кілька хвилин на повільному вогні. Перед подачею приправте лимонним соком, сіллю та перцем, прикрасьте петрушкою.
Читайте також: ЗЛАКОВИЙ РАНОК: ЯК ПРАВИЛЬНО ПРИГОТУВАТИ ГРАНОЛУ В ДОМАШНІХ УМОВАХ
ЗАПЕЧЕНІ БІЛІ ГРИБИ З МОЦАРЕЛОЮ І РОЗМАРИНОМ
На 4 порції: 800 г нарізаних тонкими скибочками білих грибів, 2-3 ст. л. вершкового масла, 2 подрібнені цибулини шалот, 2 подрібнені зубчики часнику, листя 1 пучка свіжого розмарину та естрагону, 250 г моцарелли, 4 ст. л. тертого пармезану.
Ображте гриби до золотистого кольору на невеликій кількості вершкового масла. Перекладіть у індивідуальні форми для випікання. Обсмажте цибулю з часником на вершковому маслі та викладіть поверх грибів. Посоліть і поперчіть до смаку. Розігрійте верхній гриль у духовці, посипте травами, викладіть нарізану моцарелу та запікайте протягом 5 хвилин.
ТОРТЕЛІНІ З БІЛИМИ ГРИБАМИ ТА ШАЛФЕЄЮ
На 4 порції: для тіста: 350 г борошна, 3 яйця, 2 ст. л. оливкової олії. для начинки: 100 г шпинату, 1 подрібнений зубчик часнику, 250 г рикотти, 40 г тертого пармезану, 1 жовток, мускатний горіх. для гарніру: 250 г білих грибів, 2 ст. л. оливкової олії, 3-4 гілочки шавлії, 2 ст. л. вершкового масла.
Сзаважайте борошно із сіллю та сформуйте гірку з заглибленням по центру. Вилийте в нього яйця та олію, вимісіть еластичне тісто, додаючи при необхідності борошно або трохи води. Сформуйте з нього кулю, загорніть у харчову плівку та охолоджуйте протягом 30 хвилин. Бланшуйте шпинат у підсоленій воді, процідіть і наріжте. Змішайте його з часником, рикоттою, пармезаном та жовтком.
Посоліть і приправте перцем та мускатним горіхом до смаку. Тонко розкотіть тісто на посипаній мукою|борошном| поверхні, виріжте кружки діаметром приблизно 6 см і покладіть на кожен по чайній ложці начинки. Зліпите краї і відваріть у киплячій воді протягом 4-5 хвилин. Обсмажте гриби на олії до золотистого кольору, додайте шавлію, вершкове масло і змішайте з відвареними тортеллінами. Подавайте їх гарячими.
Читайте також: КІЛЬКА ІДЕЙ ДЛЯ СТИЛЬНОГО Осіннього пікніка
КАРТОПЕЛЬНИЙ СУП З БІЛИМИ ГРИБАМИ
На 4 порції: 400 г розваристої картоплі, 100 г селери, 1 середній корінь петрушки, 1 цибулина, 1 зубчик часнику, 3 ст. л. вершкового масла|мастила|, 800 мл м’ясного або овочевого бульйону, 350 г білих грибів, 100 мл жирних вершків, чебрець, мускатний горіх, кмин.
Нарежьте всі овочі кубиками. Обсмажте картоплю, селера, корінь петрушки, цибулю та часник на вершковому маслі. Додайте бульйон, посоліть і додайте спеції до смаку, варіть на повільному вогні протягом 20 хвилин. Обсмажте на вершковому маслі гриби протягом 2-3 хвилин до золотистої скориночки.
Посоліть, поперчіть до смаку і перекладіть у каструлю з овочами. Залишіть невелику кількість обсмажених грибів для подачі. Подрібніть овочі до пюре. Додати вершки, трохи поварити на повільному вогні до бажаної консистенції. При необхідності додайте ще трохи бульйону. Налийте суп у миски, додайте смажені гриби. Подавайте гарячим, прикрасивши листочками чебрецю.
Фото: garnishwithlemon.com, damndelicious.net, whatshouldieatforbreakfasttoday.com, bakedbyrachel.com, indulgy.com