Закрити
UA
Життя

П’ять осінніх рецептів з гарбузом від Євгена Клопотенка

Поділись:

Гарбуз, гарбуз, гарбуз. Скрізь гарбуз: на ринках, магазинах, меню ресторанів, на картинках. Осінь, як-не-як. З’їсти в цей час року гарбуз – це як віддати данину настрою осені. А разом з цим, як бонус, отримати можливість відчути щось приємне, смачне і насолоду.

Євген Клопотенко — кулінарний експерт, поділився з нами секретами приготування осіннього інгредієнта — гарбуза. Він пропонує поєднувати абсолютно непоєднувані компоненти та отримати при цьому абсолютно новий смак. Наприклад, спробувати зміксувати гарбуз та імбиром або гарбуз з оливковою олією та розмарином.

Читайте також: ДОКУМЕНТАЛЬНІ ФІЛЬМИ, ЯКІ ЗМІНЯТЬ ВАШЕ ПРЕДСТАВЛЕННЯ ПРО ЇЖУ

Салат, створений для тих, хто не любить гарбуз

posts-to-db-Фото 1

 Тут гарбуз – сама ніжність та свіжість. А ще в салаті солодка груша, приємно гострий соус і багато горіхів. Чудово.

Інгредієнти на 1 порцію: 60 г гарбуза; 40 г груші; 30 г вершкового масла; 70 г міксу салатів; 1 гілочка м’яти; 50 г горіхів; гарбузове насіння – за бажанням; сіль за смаком
Для соусу: 5 г американської гірчиці; 30 г соняшникової олії; 5 г бальзамічного оцту

Як приготувати салат з грушею та гарбузом
1. Грушу і гарбуз мий і очищаємо від шкірки. 2. Нарізаємо тонкими слайсами. 3. Розігріваємо сковороду, додаємо вершкове масло. 4. Викладаємо гарбуз на сковороду, смажимо 1 хвилину. 5. Після того, як обсмажили гарбуз, викладаємо його на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру. 6. Для соусу змішуємо гірчицю, олію та бальзамік. 7. У глибоку ємність кидаємо листя салату, додаємо грушу, листя м’яти, гарбуз, горіхи, поливаємо соусом, солимо і перемішуємо.

Читайте також: 5 НОВИХ СПОСОБІВ ПРИГОТУВАТИ ЯКАТ

Гарбузовий суп з імбиром

posts-to-db-Фото 2

Солодкий запечений гарбуз, збитий з ніжними вершками. Трохи імбиру та бекону, щоб розбавити гарбузову насиченість та зробити крем-суп просто божественним.

Інгредієнти на 2 порції: 500 г гарбуза; 35-40 г (приблизно 5 см) кореня імбиру; 150-200 мл молока; 100 мл вершків (33%); половина невеликої цибулини; 50 г сала; 30 г бекону; рослинна олія; сіль та перець (за смаком); гарбузове насіння (для подачі)

Як приготувати суп з імбиром?
1. Розігріваємо духовку до 180 ° С. Гарбуз миємо, очищаємо від шкірки, ріжемо на невеликі шматочки (насіння можна поки не видаляти), викладаємо на лист, застелений пергаментом, збризкуємо рослинним маслом і запікаємо до готовності близько 25 хвилин. 2. Очищаємо шматочки гарбуза від насіння, викладаємо їх у невелику каструлю і натираємо в неї очищений корінь імбиру на дрібній тертці. Половину цибулини також натираємо на дрібній тертці та додаємо до гарбуза близько половини чайної ложки цибульного соку. Солимо і перчимо.

3. Додаємо молоко та вершки та перебиваємо суп до отримання однорідної консистенції. Якщо він вам здасться дуже густим, можете додати трохи більше молока. 4. Ставимо гарбузовий суп на середній вогонь, доводимо до кипіння і проварюємо 2-3 хвилини. 5. Сало ріжемо невеликими шматочками, а бекон тонкими пластинками. Обсмажуємо їх на сковороді, до появи золотистої скориночки. Розливаємо суп по тарілках і подаємо з обсмаженим салом, беконом і гарбузовим насінням.

 Салат з буряком, гарбузом та сиром

posts-to-db-Фото 3

Запечений гарбуз з буряком, солодкуватий сир, що тягнеться, трохи лимонного соку, м’ята. Це неймовірно смачно і дуже просто.

Інгредієнти: 50 г гарбуза; 50 г буряка; 30 г голландського сиру; 20 г вершкового масла; 0.5 лимона; 1 гілочка м’яти; сіль, перець – за смаком

Як приготувати салат з буряком, гарбузом та сиром

1. Гарбуз і буряк нарізаємо великими скибочками. 2. Гарбуз обсмажуємо на вершковому маслі 10 хвилин до напівготовності. Буряк (бажано дрібний) поливаємо лимонним соком і відправляємо в духовку, розігріту до 180 ° С, хвилин на 30. 3. На лист викладаємо гарбуз і буряк. Посипаємо сіллю, перцем і відправляємо в духовку на 180 ° С на 10 хвилин. 4. На запечені овочі викладаємо зверху нарізаний слайсами голландський сир і даємо йому розплавитися, після чого посипаємо м’ятою, поливаємо соком лимона та олією. 

Читайте також: ОСІННІ РЕЦЕПТИ: П’ЯТЬ БЛЮД З БІЛИМИ ГРИБАМИ

Паста з грибами в гарбузі

posts-to-db-Фото 4

Виходить щось ідеально осіннє та дуже смачне.

Інгредієнти: 1 маленький круглий гарбуз; спагетті – опціонально; 5 г вершкового масла|мастила|; 3 зубчики часнику; 1 ст. л. рослинного масла; 8 грибів (білих або на крайній край шампіньйонів); 50 мл білого сухого вина

Як приготувати пасту з грибами в гарбузі?

1. Гарбуз мий, витираємо насухо. Зрізаємо у гарбуза “кришечку”. Ложкою дістаємо м’якоть гарбуза із насінням. 2. Натираємо вершковим маслом гарбуз усередині та кладемо всередину роздавлені ножем зубчики часнику. 3. Гарбуз і кришечку ставимо на пергамент і відправляємо в духовку. Запікаємо протягом 20 хвилин при температурі 180 градусів. 4. Відварюємо спагетті у тому кількості, щоб заповнити повністю гарбуз. 5. На сковороді розігріваємо олію. Обсмажуємо розчавлений зубчик часнику. 6. Гриби миємо, витираємо насухо і розрізаємо на чотири частини. Додаємо гриби на сковорідку із часником.

7. Вливаємо у сковороду вино, випаровуємо його. Смажимо гриби ще 5 хвилин. Солимо, перчимо. 8. Додаємо в сковороду з грибами відварені спагетті, перемішуємо протягом однієї хвилини, щоб спагетті забрали соус. 9. Зі стін гарбуза знімаємо пару ложок м’якоті. У гарбуз викладаємо спагетті з грибами, зверху присипаємо тертим пармезаном і гарно викладаємо гарбузову м’якоть. 10. У такій подачі паста виходить на смак набагато соковитіше, а зберігається набагато довше.

Ніжні, солодкі, м’які гарбузові кекси.

posts-to-db-Фото 5

Дуже улюблені діти. Готуються непристойно просто.

Інгредієнти на 4-5 порцій:  150 г гарбуза; 1 яйце; 30 г цукру; 60 г борошна; 0.5 ч. л. розпушувача; 0.5 ч. л. меленої кориці; вершкове масло; сіль

Як приготувати кекси.

1. Гарбуз натерти на великій тертці. 2. Яйце розбити вилкою із сіллю та втрутити в гарбуз. 3. В окремій мисці змішати борошно, цукор, розпушувач та корицю. 4. Борошно порціями втрутити в гарбуз до однорідності. Консистенція вийде трохи рідка. 5. Змастити форми вершковим маслом і заповнити їх гарбузової масою на ¾. 6. Духовку розігріти до 180 ° С і поставити в неї кекси на 40 хвилин до утворення впевненої коричневої скоринки.

Більше рецептів на klopotenko.com