UA
RU

Редакція радить: де поїсти смачного українського морозива

Редагувати переклад
Влітку легко проміняти багатошарові десерти на морозиво. Конкуренцію традиційним фабрикам, що існують з радянських часів, склали нові бренди та спеціалізовані кафе. Наші улюблені – у цьому огляді.

2016-06-16-14-07-10

Пан Попс

Цей бренд з'явився на світ у травні 2015 року в Дніпрі, а столичні хіпстери та творчі працівники збожеволіли на ньому минулого літа. Морозиво ручної роботи з натуральних інгредієнтів під маркою Пан Попс стильний лаконічний дизайн, який модно виглядає на знімках у Instagram (ми теж не втрималися), але це не найголовніша його перевага.

У морозива щільна текстура, як у самого правильного пломбіру з дитинства. Смаки можна умовно розділити на дві категорії: фруктово-ягідні – у тому числі манго, малина, смородина, цитрус, і десертні – лимонний чізкейк, іриска, несквік. Наше улюблене – лавандове. На сьогодні у Києві та Дніпрі вже дуже багато точок, де продається Mr. Pops, всі їхні адреси можна дізнатися на сторінці бренду в соцмережі.

IMG_0796

Йогоріно

Морозиво та сорбети Yogorino готують з дотриманням італійських технологій: цей бренд існує у світі з 1993 року і знайти кафе мережі можна більш ніж у 20 країнах. Взагалі формат кафе, в якому подають морозиво та гарні десерти на його основі, типовий для Європи – від великих до маленьких міст. У Києві Luxury Cafe Yogorino розташоване неподалік університетського Ботсада. Наше кохання – сорбети, наприклад, лимон-базилік. 

SED_4157

Умка

Забавний логотип, що навіює асоціації з дитинством, – Умка позиціонують себе як бренд домашнього морозива, що загалом близьке до істини. Його виробляють із натурального молока, фруктів та ягід. Смаки у морозива також класичні: від вершкового та ванільного до шоколадного та фісташкового. Рекомендуємо спробувати сорт страчателла (типово італійський десерт із шоколадною крихтою) або один із сорбетів. У кафе, розташованому в центрі Києва, можна також перекусити свіжоспеченим круассаном або випити смачної кави.

13263819_1063490410379191_7951439750308160320_n

Валь-де-Валь

У київському кафе, яке справедливо називається Будинок морозива Валь-де-Валь, любителям цього десерту є десь розвернутися. Більше 15 різних сортів, які потрібно обов'язково спробувати все, і обов'язково в класичних вафельних стаканчиках. Улюблена розвага – шукати нові комбінації смаків. Наш вибір упав на м'ятне та з голубиком. Що приємно, купити морозиво Валь-де-Валь можна не лише у кафе, але й в інших точках Києва, інформацію про які можна знайти на сторінці у Facebook.

 

Статті на тему