Рецепт дня від Євгена Клопотенка: кабачок у пануванні
Редагувати перекладЗапускаємо "смачну" рубрику з одним із найяскравіших та харизматичних кулінарних експертів України, - Євгеном Клопотенко.
Сьогодні я хочу розповісти вам про одну прекрасну закуску - кабачку в паніровці. Це дуже крутий рецепт. Особливо коли ви дивитеся телевізор або просто хочете зробити якісь закуски на велику компанію. Готувати їх так само легко, як кабачки в клярі, ще простіше. Приємний хрускіт панування і легка кислинка лимона, напевно, сподобається вам і вашим близьким, тому дуже раджу приготувати велику порцію.
Як приготувати кабачок у паніровці
Кухня: європейська
Час підготовки: 10 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порції: 2
Інгредієнти:
- кабачок - 2 шт.
- панірувальні сухарі - 100 г
- сир твердий - 50 г
- яйце (жовток) - 1 шт.
- борошно - 100 г
- сушений кріп - 1 щіпка
- лимон (частка або трохи лимонного соку) - 1/2 шт.
- олія соняшникова (для смаження) - 3 ст. л.
- вода - 20 мл
Читайте також: РЕЦЕПТ ХУМУСУ ЯК З КОХАНОГО РЕСТОРАНУ
Кабачок у пануванні: покроковий рецепт
- Кабачки (2 шт.) помийте та наріжте на стики – прямокутники, розміром приблизно з вказівний палець.
- Приготуйте паніровку. Просійте в миску 100 г борошна. Вмочіть шматочки кабачків спочатку в борошні.
- Візьміть один жовток, додайте до нього приблизно 20 мл води та перемішайте. Потім вмочіть кабачки в яйце.
- Натріть на тертку 50 г сиру і змішайте його зі 100 г панірувальних сухарів, вмочіть кабачки в сухарях. Зробіть відразу багато заготовок, щоб викласти їх на сковорідку.
- Розігрійте сковорідку зі олією (3 ст. л.) і обсмажте кабачки в паніровці по 2 хвилини з кожного боку або до утворення золотистої скоринки. При подачі посипте сушеним кропом (1 щіпка) і полийте соком лимона (½ шт.).
Готувати це просто!
невеликий рада
Фішка цієї страви в тому, що панування буде готове у той час, як кабачки всередині залишаться напівсирими. Не бійтеся, кабачки можна їсти і сирими. Вони дуже класні та цікаві на смак. А якщо зробити їх у хрумкій паніровці — вийде дуже цікава структура. Раджу взяти до них будь-який соус і мачити в нього ці кабачкові палички. Хоча, в принципі, вони добрі і без соусу. Лимон, кріп і паніровка – для мене це ідеальне поєднання, до якого більше нічого не потрібно.