UA
RU

Рецепт дня від Євгена Клопотенка: кабачок у пануванні

Редагувати переклад
Запускаємо "смачну" рубрику з одним із найяскравіших та харизматичних кулінарних експертів України, - Євгеном Клопотенко

Рецепт дня від Євгена Клопотенко: кабачок у паніровці-Фото 1

Сьогодні я хочу розповісти вам про одну прекрасну закуску - кабачку в паніровці. Це дуже крутий рецепт. Особливо коли ви дивитеся телевізор або просто хочете зробити якісь закуски на велику компанію. Готувати їх так само легко, як кабачки в клярі, ще простіше. Приємний хрускіт панування і легка кислинка лимона, напевно, сподобається вам і вашим близьким, тому дуже раджу приготувати велику порцію.

Рецепт дня від Євгена Клопотенко: кабачок у паніровці-Фото 2

Як приготувати кабачок у паніровці

Кухня: європейська

Час підготовки: 10 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порції: 2

Інгредієнти:

  • кабачок - 2 шт.
  • панірувальні сухарі - 100 г
  • сир твердий - 50 г
  • яйце (жовток) - 1 шт.
  • борошно - 100 г
  • сушений кріп - 1 щіпка
  • лимон (частка або трохи лимонного соку) - 1/2 шт.
  • олія соняшникова (для смаження) - 3 ст. л.
  • вода - 20 мл

Читайте також: РЕЦЕПТ ХУМУСУ ЯК З КОХАНОГО РЕСТОРАНУ

Кабачок у пануванні: покроковий рецепт

  1. Кабачки (2 шт.) помийте та наріжте на стики – прямокутники, розміром приблизно з вказівний палець.
  2. Приготуйте паніровку. Просійте в миску 100 г борошна. Вмочіть шматочки кабачків спочатку в борошні.
  3. Візьміть один жовток, додайте до нього приблизно 20 мл води та перемішайте. Потім вмочіть кабачки в яйце.
  4. Натріть на тертку 50 г сиру і змішайте його зі 100 г панірувальних сухарів, вмочіть кабачки в сухарях. Зробіть відразу багато заготовок, щоб викласти їх на сковорідку.
  5. Розігрійте сковорідку зі олією (3 ст. л.) і обсмажте кабачки в паніровці по 2 хвилини з кожного боку або до утворення золотистої скоринки. При подачі посипте сушеним кропом (1 щіпка) і полийте соком лимона (½ шт.).

Готувати це просто!

невеликий рада

Фішка цієї страви в тому, що панування буде готове у той час, як кабачки всередині залишаться напівсирими. Не бійтеся, кабачки можна їсти і сирими. Вони дуже класні та цікаві на смак. А якщо зробити їх у хрумкій паніровці — вийде дуже цікава структура. Раджу взяти до них будь-який соус і мачити в нього ці кабачкові палички. Хоча, в принципі, вони добрі і без соусу. Лимон, кріп і паніровка – для мене це ідеальне поєднання, до якого більше нічого не потрібно.

Статті на тему