І знову Євген Клопотенко спокушає нас найсмачнішими літніми стравами.
Напевно, кожна господиня має свій рецепт окрошки, яка влітку чудово освіжає і насичує. Але я знаю рецепт найкращої у світі окрошки — трохи гострої з ніжним м'ясом і хрустким селери.
Як приготувати окрошку
Кухня: Українська
Час підготовки: 30 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порції: 4
Інгредієнти:
- свинячі реберця - 4 шт.
- куряче яйце - 1 шт.
- огірок - 150 г
- редис - 250 г
- цибульне стебло - 1 шт.
- стебло селери (за бажанням) - 1 шт.
- кріп - 8 гілочок
- сіль і перець - за смаком
Інгредієнти для заправки:
- квас (світлий) - 300 мл
- сироватка (кефір) - 200 мл
- крем - 100 d
- гірчиця (американська) - 1 ч. л.
- сіль за смаком
Читайте також: РЕЦЕПТ ДНЯ ВІД ЄВГЕННЯ КЛОПОТЕНКА: ЛИМОНАД З РЕВЕНЯ
Окрошка: покроковий рецепт
- Свинячі ребра солимо і перчимо. Відправляємо в духовку на 40 хвилин за температури 180 градусів. Після цього даємо охолонути і зрізаємо з них м'ясо.
- Яйце варимо круто 10 хвилин. Огірок, редис, цибуля і селера миємо і дрібно нарізаємо. Кріп миємо, відрізаємо стебло і дрібно нарізаємо.
- Готуємо заправку. Змішуємо всі інгредієнти, солимо і перчимо до смаку.
- Викладіть всі інгредієнти у велику каструлю та залийте заправкою. Поставте в холодильник щонайменше на годину.
Готувати – це просто!