UA
    RU

    Рецепт дня від Євгена Клопотенка: літня окрошка

    Редагувати переклад
    І знову Євген Клопотенко спокушає нас найсмачнішими літніми стравами. 

    Рецепт дня від Євгена Клопотенка: літнє окрошка-Фото 1


    Напевно, кожна господиня має свій рецепт окрошки, яка влітку чудово освіжає і насичує. Але я знаю рецепт найкращої у світі окрошки — трохи гострої з ніжним м'ясом і хрустким селери.

    Рецепт дня від Євгена Клопотенка: літнє окрошка-Фото 2


    Як приготувати окрошку

    Кухня: Українська

    Час підготовки: 30 хвилин

    Час приготування: 20 хвилин


    Порції: 4

    Інгредієнти:

    • свинячі реберця - 4 шт.
    • куряче яйце - 1 шт.
    • огірок - 150 г
    • редис - 250 г
    • цибульне стебло - 1 шт.
    • стебло селери (за бажанням) - 1 шт.
    • кріп - 8 гілочок
    • сіль і перець - за смаком 

    Інгредієнти для заправки:



    • квас (світлий) - 300 мл
    • сироватка (кефір) - 200 мл
    • крем - 100 d
    • гірчиця (американська) - 1 ч. л.
    • сіль за смаком 

    Читайте також: РЕЦЕПТ ДНЯ ВІД ЄВГЕННЯ КЛОПОТЕНКА: ЛИМОНАД З РЕВЕНЯ

    Окрошка: покроковий рецепт

    1. Свинячі ребра солимо і перчимо. Відправляємо в духовку на 40 хвилин за температури 180 градусів. Після цього даємо охолонути і зрізаємо з них м'ясо.
    2. Яйце варимо круто 10 хвилин. Огірок, редис, цибуля і селера миємо і дрібно нарізаємо. Кріп миємо, відрізаємо стебло і дрібно нарізаємо.
    3. Готуємо заправку. Змішуємо всі інгредієнти, солимо і перчимо до смаку.
    4. Викладіть всі інгредієнти у велику каструлю та залийте заправкою. Поставте в холодильник щонайменше на годину.

    Готувати це просто!


    Статті на тему