
Рецепт: солодка закуска з сиром бри
М’який сир бри з коров’ячого молока з білою пліснявою вважається візитною карткою Франції. Його можна поєднувати як з горіхами та медом, так і з джемами. Спробуйте приготувати смачну та оригінальну закуску – сир, запечений у тісті з варенням.
Інгредієнти: лист листкового тіста; 200 г сиру бри (в охолодженому вигляді); півсклянки вишневого, полуничного або абрикосового варення; 1 збите яйце.
1. Наріжте лист листкового тіста на однакові прямокутники розміром 3 х 5 см (у вас має бути парна кількість прямокутників).
2. На кожен лист тесту викладіть шматочок сиру бри, 0,5 ч. л. улюбленого варення і прикріпіть дерев’яну паличку так, щоб закуска виглядала, як льодяник. Зверху накрийте ще одним листом тіста та склейте краї за допомогою вилки. Змастіть поверхню збитим яйцем.
3. Викладіть заготовки на лист і відправте в духовку на час, поки тісто не покриється золотистою скоринкою. Подавайте теплою закуску!
Фото: joythebaker.com