UA
    RU

    Що приготувати на Новий рік: поради від шеф-кухаря телевізійного шоу «Ранок ДОМу»

    Редагувати переклад
    Якщо вам поставили завдання: принести одну-дві страви на святковий стіл, а вам вже набридли традиційні олів'є та холодці, пропонуємо 8 небанальних рецептів, які швидко готуються і не потребують кулінарного хисту.
     
    Автор цих новорічних страв – кулінар Чаба Бакош, який щодня ділиться своїми рецептами у ранковому шоу «Ранок Дому» на державному телеканалі "Будинок".
    Що приготувати на Новий рік: поради від шеф-повара телевізійного шоу «Ранок ДОМу»-Фото 1

    Анастасія Касілова, Чаба Бакош, Ганна Кузіна «Ранок ДОМу» Фото: kanaldom.tv

    «Ранок ДОМУ» – ранкова, щоденна програма на телеканалі «ДІМ», де щодня телеведучі Константин Октябрський, Анастасія Касілова, Ганна Кузіна та Костянтин Войтенко зустрічають у будинку проекту цікавих гостей: від зірок шоу-бізнесу до провідних спеціалістів із різних галузей. Обговорюють та розповідають про важливі та цікаві події, історії сучасних українців і не тільки.


    Буженина із запеченими овочами

    Що приготувати на Новий рік: поради від шеф-повара телевізійного шоу «Ранок ДОМу»-Фото 2

    «Ранок ДОМу» Фото: kanaldom.tv

    Домашня буженина — це ідеальний варіант для тих, хто притримується правильного харчування, навіть під час новорічних свят. Ця страва стане чудовим замінником магазинної ковбаси, а також чудово смакує під червоне вино.

    Для приготування буженини із запеченими овощами знадобиться:


    Що приготувати на Новий рік: поради від шеф-повара телевізійного шоу «Ранок ДОМу»-Фото 3

    «Ранок ДОМу» Фото: kanaldom.tv

    Нашійок - 1,8 кг (кіло вісімсот)

    Лавровий лист - 10 шт.

    Часник - 1 головка


    Олія - ​​50 грам

    Пастернак – 2 шт.

    Корінь селери - 1 шт.



    Корінь петрушки – 2 шт.

    Морква – 2 шт.


    Чебрець – кілька гілочок

    Розмарин – кілька гілочок

    Чорний перець


    Запашний перець

    Сіль

    Рецепт буженини із запеченими овощами:

    Що приготувати на Новий рік: поради від шеф-повара телевізійного шоу «Ранок ДОМу»-Фото 4

    «Ранок ДОМу» Фото: kanaldom.tv

     

    1. Завантажте в блендер і перебийте: лаврове листя, чорний перець горошком, душистий перець, часник, олію, розмарин та чебрець.

    Що приготувати на Новий рік: поради від шеф-повара телевізійного шоу «Ранок ДОМу»-Фото 5

    «Ранок ДОМу» Фото: kanaldom.tv

    2. Нашпигуйте нашіок чесноком, попередньо зробивши надрізи. Посоліть та змастіти приготованим маринадом. Загорніть у пергамент для випікання та у фольгу. Випікайте у духовій шафі 40 хвилин при температурі 250 градусів. Потім знизьте температуру до 110 (сто десяти) градусів і випікати ще 2,5-3 (дві з половиною-три) години. Залиште у фользі на 40 хвилин.

    Що приготувати на Новий рік: поради від шеф-повара телевізійного шоу «Ранок ДОМу»-Фото 6

    «Ранок ДОМу» Фото: kanaldom.tv

    3. Наріжте коренеплоди, полийте оливковою олією, додайте гілочки чебрецю, сіль, перець за смаком. Запікайте у духовці за температури 180 градусів до готовності.

    Що приготувати на Новий рік: поради від шеф-повара телевізійного шоу «Ранок ДОМу»-Фото 7

    «Ранок ДОМу» Фото: kanaldom.tv

    4. Наріжте шматочками готову буженину. Подавайте із запеченими коренеплодами.

    5. Прикрасьте гілочками чебрецю.

    Ранок будинку – ранкова, щоденна програма на державному телеканалі «Дім», де кожного дня телеведучі Константин Октябрський, Анастасія Касілова, Анна Кузіна та Костянтин Войтенко запрошують у гості артистів, зірок шоу-бізнесу, спортсменів, науковців, лікарів та й загалом цікавих персон, яким є що розповісти, та обговорити найбільш актуальні та цікаві події в Україні та світі.

    Смачного!

    Статті на тему