UA
RU

Вершковий привіт із Італії: рецепт ніжної панна котти

Редагувати переклад
З моменту появи панна котта поділила людей на дві категорії: тих, хто іноді замовляє її в кафе, і тих, хто від великого кохання навчився готувати всі її варіації. Що особливо приємно так це те, що зусиль та навичок цей вершковий десерт вимагає мінімум, а ось віддача у вигляді смаку завжди максимальна.

десерт

Якщо повернутись до витоків її виникнення, то можна і треба сказати спасибі італійцям. І хоча навряд чи давні жителі П'ємонту могли подумати, що їхня традиція робити желе з підігрітих вершків, риб'ячих кісток та ягід, набуде настільки широкої популярності, але вийшло саме так, і тепер панна котту можна спробувати практично скрізь, а вміння приготувати її все більше і більше. більше стає кулінарним must have.

Читайте також: ЩО У КОРОБЦІ: ЦІКАВІ ІДЕЇ ЗДОРОВИХ СКАЧОК

Рецептом класичної ванільної панни котти ділиться Лілія Литвиненко – засновниця бренду десертів ручної роботи Degustateur.

Інгредієнти: 250 г вершків (жирність 35%); 125 г молока; 50 г цукру; 8 г. желатину; 1 стручок ванілі; 40мл. води

дії:

  • Желатин поміщаємо у воду до набухання
  • Стручок ванілі розрізаємо навпіл і дістаємо звідти насіння та м'якоть
  • Сливки, молоко, цукор та вміст стручка ванілі доводимо до кипіння
  • Знімаємо масу з вогню і даємо охолонути до 800 С
  • Змішуємо трохи остиглу масу із замоченим желатином
  • Заливаємо у форми та ставимо в холодильник
  • Прикрашаємо фруктами чи кулі

десерт

Що важливо: 

1. Можна приготувати панну котту з одних вершків, просто збільшуючи їх обсяг. Але молоко робить десерт менш жирним та покращать текстуру.

2. На етапі розміщення панна котти у формі ви можете проявити максимальну фантазію. Наприклад, заливати шарами: вершкова маса (заморозити), фруктове кулі (заморозити), вершкова маса (заморозити) тощо. Заморожувати шари потрібно, щоб вони не змішалися.

3. Описаний класичний рецепт стане основою для всіх варіацій, які надалі ви, можливо, захочете скуштувати (наприклад, горіхова або шоколадна панна котта).

Приємної дегустації!

Статті на тему